2023 Super Bowl: Stavna napoved 13.02.2023, 00.30

Home » 2023 Super Bowl: Stavna napoved 13.02.2023, 00.30

Philadelphia Eagles in Kansas City Chiefs bodo nastopili na Super Bowl LVII, ki bo potekal v Arizoni.

2023 Super Bowl kvote

Končni izid (vključno s podaljški): 1.77 / 1.98
Azijski hendikep (-2.5 / +2.5): 1.90 / 1.83
Vsota Over/Under (51.0): 1.86 / 1.88

Kvote 20bet.

Bonus dobrodošlice:
100% do 100€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Philadelphia Eagles

Philadelphia Eagles so v zadnjih petih mesecih opravili fenomenalno delo. Redno sezono so končali s 14-3, kar jim je prineslo prvo mesto v NFC. Eagles v dosedanjem delu končnice niso imeli težav. Najprej so ugnali New York Giants z 38:7, nato pa na podoben način še San Francisco 49ers z 31:7.

Malokdo je napovedoval, da bodo Eagles prišli tako daleč. In verjetno nihče ni pričakoval, da bodo to storili na tako dominanten način. Poleg izjemne obrambe je za odlične rezultate najpomembnejša njihova ofenzivna linija. To je morda najboljša ofenzivna linija katere koli ekipe v zgodovini NFL. Posledično imajo tekači dovolj prostora za tek z žogo, tako kot podajalec Jalen Hurts. Dobra zaščita daje sprejemalcem tudi dovolj časa, da se odkrijejo. A.J. Brown in DeVonta Smith sta bila izjemno pomembna igralca v napadu Eagles v tej sezoni.

Dejstvo je, da bodo Kansas City Chiefs daleč najtežji nasprotnik, ki so ga Eagles imeli v tej sezoni. Marsikdo je pogosto govoril, da jim je urnik naklonjen. V Super Bowlu bodo dobili priložnost, da utišajo te kritike in tako potrdijo, da so najboljša ekipa v ligi NFL letos.

Kansas City Chiefs

Kansas City Chiefs so to sezono odigrali po pričakovanjih. Svojo divizijo so osvojili že sedmo leto zapored, nato pa še dvakrat zmagali doma v končnici. Najprej so bili boljši od Jacksonville Jaguars, nato pa so se Cincinnati Bengals maščevali za poraz v lanskem konferenčnem finalu.

Odkar je Patrick Mahomes postal njihov podajalec, so Chiefs dosledno eden od treh najboljših napadov v ligi NFL. Doseganje točk nikoli ni bil problem, kar pomeni, da je obramba vedno odločala o tem, kako močna bo ekipa. Odhod Tyreeka Hilla k Miami Dolphins je Travis Kelce izkoristil za najboljšo sezono v karieri. Imel je rekordno število skupnih sprejetih jardov (110) in touchdownov (12) in bo zagotovo prva Mahomesova tarča v Super Bowlu. Koordinator obrambe Steve Spagnuolo je v tej sezoni opravil morda svoje najboljše delo doslej in ta stran igrišča bo ključna.

Chiefsi so Jaguarsom in Bengalsom dovolili le 20 točk in če bodo Eaglese omejili na podobno število točk, bodo skoraj zagotovo osvojili naslov. Trener Andy Reid bo imel poseben motiv. Kar 13 let je bil glavni trener Philadelphia Eagles, zdaj pa se bo imel priložnost maščevati za odpoved, ki so mu jo podali leta 2012.

Eagles vs Chiefs H2H

Odkar je Reid postal glavni trener Chiefsov, sta ti dve ekipi igrali trikrat druga proti drugi. Vse tri tekme so dobili Chiefsi. Nazadnje se je to zgodilo v lanski sezoni, ko je bil končni rezultat 42:30 v Philadelphii.

Poškodbe in odsotnosti

Vsi ključni igralci so na voljo za Philadelphia Eagles vključno z Lane Johnsonom, Avonte Maddoxom in Cam Jurgensom, ki je izpustil nekaj treningov. Mecole Hardman ne bo igral za Kansas City Chiefs, med tem pa je Kadarius Toney vprašljiv.

2023 Super Bowl stave in napoved

Vedno je težko napovedati izid Super Bowla. Vendar smo naklonjeni Kansas City Chiefsom. Kot že rečeno, bo imel trener Reid dodaten motiv. Čeprav ni večje motivacije od samega Super Bowla, bo Reid zagotovo dobil dodatno spodbudo. Chiefs so bolj izkušeni kot Eagles. Za Mahomesa je to že tretji nastop na Super Bowlu v zadnjih štirih letih, za Hurtsa pa prvi. Navajeni so na takšno okolje in bodo imeli veliko manj pritiska.

Eagles bodo zagotovo imeli prednost na scrimmage črti, a to na takih tekmah ni nujno odločilno. Ne bo trajalo dolgo, da bo Mahomes našel svoje tarče, in zagotovo bo še enkrat izvedel veliko čarobnih potez. Dejstvo je, da so Eagles v tej sezoni dobili 16 od 19 tekem, dejstvo pa je tudi, da so Chiefsi daleč najtežji nasprotnik in morda edina ekipa iz top 5 v ligi, proti kateri se bodo pomerili.

Datum in ura: nedelja, 13.02. 2023, 00.30

Nasvet: Kansas City Chiefs zmaga (vključno s podaljški)

Kvota: 1.98

Stavnica: 20Bet

Bonus dobrodošlice:
100% do 100€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja