Ameriške volitve 2024: Kdo so favoriti in kaj pravijo stavnice?

Home » Ameriške volitve 2024: Kdo so favoriti in kaj pravijo stavnice?

Ameriške volitve 2024 bodo 60. štiriletne predsedniške volitve, ki so načrtovane za 5. november 2024. Kdo so favoriti in kaj pravijo najboljše spletne stavnice, si lahko preberete v nadaljevanju.

Joe Biden, sedanji predsednik in član Demokratske stranke, je pred štirimi leti prejel zaupanje ameriških državljanov pred republikanskim predsednikom Donaldom Trumpom, na teh volitvah bosta najverjetneje Joe Biden in Donald Trump ponovno vodila boj za predsednika ZDA.

Na volitvah pred štirimi leti, ki so potekale v času pandemije virusa COVID-19, sta Biden in Trump prejela več kot 74 milijonov glasov in s tem podrla rekord Baracka Obame, ki je leta 2008 prejel 69,5 milijona glasov. Takrat je Biden z 306 elektorskimi glasovi prejel zaupanje pred Trumpom, ki jih je imel 232. Tudi letos se pričakuje, da bo med njima le nekaj odstotkov razlike v boju za predsednika ZDA.

Bonus dobrodošlice: 
100% do 25€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Ameriške volitve 2024: Kdo so favoriti?

Joe Biden in Donald Trump sta favorita za predsednika ZDA tudi letos, vendar se je v zadnjih štirih letih zgodilo veliko. Obstaja vrsta problemov, ki bi lahko v naslednjih mesecih zamajala oba kandidata.

Trump je že preživel veliko dni na sodišču in mora plačati varščino v višini približno 500 milijonov dolarjev. Po drugi strani ima Joe Biden zdaj 81 let, pogosto je bil tarča posmeha na družbenih omrežjih zaradi demence, sam je pred štirimi leti rekel, da bo predsednik do naslednjega demokratskega vodje.

V demokratski stranki narašča zaskrbljenost, da je Joe Biden prestar za drugi mandat. Jasno je, da nekateri želijo, da se umakne. Gavin Newsom vodi “kampanjo v senci” ter je pripravljen kandidirati, ko ali če Joe Biden ne bo v tekmi. Kljub temu je večkrat izjavil, da leta 2024 ne bo kandidiral za predsednika, in vse bolj je verjetno, da bo bitka spet padla na Joea Bidena in Donalda Trumpa.

Pred štirimi leti so ameriški muslimani igrali ogromno vlogo v Bidnovi zmagi nad Trumpom, vendar je veliko vprašanje, ali bodo imeli ponovno to prednost po dogodkih v zadnjih štirih letih. Zaradi podpore Washingtona Izraelu pri bombardiranju Gaze so Bidnovi volivci obljubili, da bodo poslali močno sporočilo s sabotažo volitev, kar bo zagotovo imelo ogromno vlogo na letošnjih volitvah. Poleg tega ankete Pew Research Centra kažejo, da 40% Američanov, ne glede na strankarske linije, zlasti mladi, ne odobravajo Bidnovega odziva na vojno. To so glavni razlogi, zakaj mnogi menijo, da je Trump v ogromni prednosti na letošnjih volitvah.

Bonus dobrodošlice: 
100% do 25€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Ameriške volitve 2024: Kaj pravijo stavnice?

Prejšnje volitve v ZDA so bile odlično analizirane in ocenjene s strani največjih svetovnih stavnic. Seveda so vse spletne stavnice temeljito opravile oceno aktualne politične situacije in imajo odličen vpogled v prihajajoče volitve.

Po mnenju igralcev stav imata največje možnosti na letošnjih volitvah Joe Biden in Donald Trump. S kvoto vsega 1.05 je jasno, da je Donald Trump absolutni favorit med republikanci. Stavničarji menijo, da je nekoliko bolj negotovo pri demokratih, kjer s kvoto okoli 1.35 dajejo prednost Bidenu pred Gavinom Newsomom, Michelle Obama in Kamalo Harris.

Ko govorimo o izbiri za predsednika ZDA, po mnenju vseh stavnic, Donald Trump uživa ogromno prednost. Stavnica bet365 ponuja kvoto 2.00 na zmago Donalda Trumpa na predsedniških volitvah leta 2024.

Če želite staviti na aktualnega predsednika, Joea Bidena, kvota znaša 3.20, medtem ko je kvota za Michelle Obama 7.50 in za Gavina Newsoma 15.00. Glede na vsa dogajanja smo tudi mi mnenja, da je Trump absolutni favorit, kar bo verjetno tudi potrdil na volitvah.

Prav tako lahko vsak bralec portala stava.si v stavnici bet365 izkoristi fantastičen bonus dobrodošlice za nove igralce, ki znaša do 25€ in se dodeli takoj po registraciji in prvem pologu!

Bonus dobrodošlice: 
100% do 25€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja