Arbitražne stave – Kako brez tveganja zaslužiti tisočake?

Home » Arbitražne stave – Kako brez tveganja zaslužiti tisočake?

Zanesljive stave? Dobitki brez tveganja? Vse to je mogoče s stavno strategijo, imenovano arbitražne stave! Spoznajte, kako ta strategija deluje.

Ste vedeli, da obstaja strategija športnih stav, s katero imate ZAGOTOVLJEN DOBIČEK? Na prvi pogled to res deluje pravljično in neresnično, ampak je čista resnica. Obstaja stavna strategija, ki igralcem stav omogoča, zanesljiv dobiček, ne glede na to, kako se je tekma zaključila ali katera ekipa je zmagala.

Gre za strategijo, znano kot arbitražne stave in je ena najbolj zanimivih strategij v svetu športnih stav in spletnih kazinov. Pri tej strategiji je še posebej zanimivo to, da za igranje stav ne potrebujete posebnih znanj, niti osnovnega poznavanja športa. Samo prepoznati je treba pravo priložnost za investicijo!

Seveda je treba poznati, kako in na kakšen način delujejo arbitražne stave in ravno o tem bomo pisali v tem članku. Že na začetku želimo poudariti, da arbitražne stave niso lahka pot do bogastva, gre namreč za dolgoročno investiranje v zanesljiv dobiček.

Arbitražne stave so zagotovo lahko dobičkonosne, če se pravilno uporabljajo. Zato vam toplo priporočamo, da se naučite, kako strategija deluje, preden jo začnete uporabljati. Ta stavna strategija ima tudi svoje pomanjkljivosti, saj dobičkonosnost s tem sistemom definitivno ni preprosta. Potrebno je vložiti veliko časa in truda, da bi z arbitražnimi stavami postali uspešni, predvsem pa je potrebno potrpljenje, saj priložnosti za arbitražne stave niso vsakodnevni dogodek.

Zdaj, ko smo vam predstavili najpomembnejše stvari, pa si poglejmo, kako ta strategija dejansko deluje!

Kaj so arbitražne stave?

Arbitražne stave so strategija športnih stav, ki so oblikovane tako, da se ustvari prednost glede na razliko med kvotami, ki jih stavnice nudijo. Sestavljena je iz igranja vsaj dveh stav na isto tekmo, s čimer se pokrije čim več možnosti. Če igralec pravilno odigra svoje stave, te postanejo zanesljive stave, ki mu prinesejo dobiček, ne glede na to, kako se tekma zaključi.

Če arbitražne stave opredelimo na tak način, se celoten sistem ne zdi preveč všečen, niti posebej razumljiv, za kaj sploh gre. Da bi to strategijo lahko čim bolje razumeli, vam bomo najprej predstavili nepravilnosti pri višinah kvot na trgu, saj se brez tega ni mogoče začeti ukvarjati s to strategijo športnih stav.

Če ste kadarkoli igrali spletne športne stave, gotovo veste, da različne športne stavnice nudijo različne kvote za iste športne dogodke. Kvote za zmago posameznega igralca se bodo pri različnih stavnicah navadno razlikovale. Recimo, da stavite na tenis. Za tekmo med Novakom Đokovićem in Rafaelom Nadalom stavnica 1xBet nudi kvoto 2.08 za zmago Đokovića in 1.85 za zmago Nadala. Po drugi strani pa stavnica 22bet za zmago Đokovića ponuja kvoto 1.86 in 2.09 za zmago Nadala.

Iz tega je razvidno, da prva stavnica meni, da bo zmagal Đoković, medtem ko druga stavnica favorizira Nadala. Čeprav razlika med kvotama ni velika, je idealna priložnost za igranje zanesljive stave, ki se med igralci stav imenuje »Arb«.

V taki situaciji je arbitražna stava gotovo najlažja, saj igralec v prvi stavnici položi stavo na Đokovića, v drugi pa na Nadala. Povsem gotovo je, da bo ena izmed stav dobitna, kar pomeni, da ima igralec zagotovljen dobitek brez kakršnegakoli tveganja!

Zaradi lažje razlage recimo, da je vsaka stava vredno 100 €, torej skupno 200€ Če zmaga Đoković, potem igralec dobi 208 €, če pa zmaga Nadal, igralec dobi 209 €. Res je, da dobiček ni strašno visok, je pa ZAGOTOVLJEN, saj v vsakem primeru dobi skoraj enako količino denarja, ne glede na to, kako se tekma zaključi.

Ali zdaj razumete, zakaj so arbitražne stave med igralci stav tako priljubljene? V tem primeru smo brez težav in z zelo malo truda naredili zagotovljen dobiček v eni sami tekmi. Ni potrebno razmišljati, kateri igralec je boljši, kateremu bolj odgovarja katera podlaga ali vreme, saj je v tej situaciji popolnoma nepomembno. Potrebno je samo najti priložnosti in jo izkoristiti.

Dani primer je sicer zelo enostaven, saj obstajata samo dva možna rezultata in ker sta bili obe kvoti nad 2.0. Tudi če ima igralec osnovno poznavanje matematike in vrst kvot, je lahko prepričan, da je to popolna priložnost za arbing in jo izkoristiti.

Žal so taki očitni primeri dokaj redki in tako jasna priložnost se skoraj nikoli ne pojavi. Večina priložnosti za arbing je mnogo težjih in potrebno je akr nekaj računanja za izračun točnih vložkov.

Kako priti do takih priložnosti za arbing?

Upoštevajte, da se priložnosti za arbitražne stave ne pojavljajo pogosto in jih je treba vsakodnevno iskati in izkoriščati. Kvote v večini uglednih stavnic so namreč zelo podobne, nikoli pa niso popolnoma enake. Kvote namreč postavljajo ljude, imenovani postavljalci kvot, ki pri svojem delu upoštevajo različne dejavnike.

Velika večina postavljalcev kvot začetne kvote postavi glede na lastne napovedi, kaj sami mislijo, da se bo zgodilo med določeno tekmo. Preučijo vse možne dejavnike in glede na njih postavijo kvote. Tako, da pravzaprav vdelajo lastne marže v kvote. Zdaj je gotovo razvidno, zakaj je povsem nemogoče, da bi različni postavljalci kvot, ki delajo za različne stavnice, postavili identične kvote. Povsem nemogoče je namreč, da bi prav vsi postavljalci imeli identičen pogled na to, kaj se bo zgodilo.

Spet nekatere stavnice pa počakajo, da druge stavnice postavijo kvote in jih šele potem postavijo glede na že obstoječe kvote. V takih primerih dobimo t. i. TRG, se pravi razpon kvot, ki jih stavnice nudijo svojim uporabnikom, in ki so bolj ali manj enake.

Priložnosti za arbitražne stave se poleg postavljanja začetnih kvot lahko pojavijo tudi, kadar se stavnice začnejo odzivati na vplačila igralcev in začnejo spreminjati kvote. Na spreminjanje stav v obe smeri lahko vplivajo tudi poškodbe igralcev ali vremenske razmere.

Razumeti, kako in zakaj nastanejo priložnosti za arbitražne stave je verjetno najbolj zapletena stvar pri učenju te stavne strategije. Vseeno se ne razburjajte, če vam vse to zveni preveč zapleteno. Prav tako zapleteno je razumeti, zakaj nastajajo priložnosti za arbitražne stave. Razumevanje same teorije niti ni ključno za igranje s tao strategijo. Veliko bolj pomembno je, da se igralec nauči prepoznati priložnost za arbitražne stave.

Najboljši način za to je spremljanje stavnih trgov in iskanje nesmislov v kvotah. Z malo vaje lahko zelo na hitro ocenite, ali je postavljena kvota primerna za arbitražne stave. Ko ugotovite, da je situacija mogoče primerna za arbing, je to potrebno izračunati z zelo preprosto matematiko.

Najprej je treba izračunati IAP (individualni arbitražni procent) posameznega izida tekme. S tem igralec določi najvišje mogoče kvote za izid in uporabi naslednjo formulo:

(1/KVOTA) * 100

Izračunan IAP bi moral biti pod 100, da ga lahko štejemo kot priložnost za arbitražne stave. Vsota vseh arbitražnih procentov se imenuje TAP (skupni arbitražni odstotek). Se pravi, da lahko rečemo, da obstaja priložnost za arbing, mora biti TAP izpod 100. Da pa lahko govorimo o konkretnem dobičku, bi moral biti TAP pod 97. Arbitražne priložnosti se lahko izkoristijo tudi, če je TAP med 97 in 100, vendar je profit v takih situacijah izredno majhen.

Kot lahko vidite, iskanje priložnosti za arbitražne stave ni preprosto, je pa lahko izjemno dobičkonosno. Čeprav obstaja veliko prednosti tega stavnega sistema, pa obstajajo tudi pomanjkljivosti, ki jih je treba vsekakor omeniti. O njih bomo podorbneje pisali v naslednjem razdelku tega članka.

Pomanjkljivosti arbitražnih stav

Če ste prišli do tukaj, potem vas ta stavna strategija gotovo zelo zanima. In povsem vas razumemo, le kdo ne bi želel delati profita brez kakršnegakoli tveganja? Vseeno pa vam moramo porušiti sanje o bajnem bogastvu, saj arbitražne stave nis otako preproste, kot se zdi na prvi pogled. osredotočimo se na negativne strani, o katerih je potrebno napisati kako besedo.

Priložnosti za arbitražne stave ni lahko najti kljub temu, da se kvote med stavnicami pogosto razlikujejo. Veliko igralcev tekom dneva poskuša najti priložnosti za arbitražne stave, stavnice pa vztrajno prilagajajo svoje kvote. Prav zato se lahko zgodi, da priložnost za arbing izgine v roku nekaj minut, Zaradi tega je veliko igralcev stav prenehali uporabljati arbitražne stave.

Ena izmed večjih slabosti arbitražnih stav je, da potrebujete precejšnjo količino začetnega denarja, da bi lahko naredili konkreten profit. Recimo, če je vložek posamezne stave 1.000 €, lahko dobite med 20 in 50 evrov, se pravi od 2 % do 5 %. Vsakodnevno skanje priložnosti za arbing je res utrujajoče, medtem ko je možnost dnevnega dobitka 20 € izredno nizka.

Morda največja slabost arbitražnih stav je, da stavnice ne podpirajo take načina stav in zelo pogosto suspendirajo take stave. Zaradi tega je še težje priigrati denar, saj imajo igralci zaradi omejenih stav še manjše možnosti, da najdejo dobre kvote.

Arbitražne stave sestavljajo strategijo, ki je skoraj popolna, saj je preverjeno dobičkonosna in zanesljiva. Kljub temu pa ima določene pomanjkljivosti, ki se jih na neki točki ne da premostiti.

Pogosto zastavljena vprašanja

So arbitražne stave zakonite?

Da, arbitražne stave so povsem zakonite, vendar jih športne stavnice ne marajo preveč. Vseeno pa obstaja nekaj ponudnikov, ki jih igralci arbitražnih stav ne motijo.

Se z arbitražnimi stavami da obogateti?

Da se, vendar morate imeti veliko začetnega denarja.

So arbitražne stave popolnoma brez tveganja?

Na to vprašanje je težko odgovoriti, saj igralci lahko delajo napake, ki jim lahko naredijo veliko luknjo v denarnici.