Birmingham City – Sunderland: Stavna napoved 11.11.2022, 21.00

Home » Birmingham City – Sunderland: Stavna napoved 11.11.2022, 21.00
Birmingham City - Sunderland

21. Krog v Championshipu bo odprl zelo zanimiv dvoboj na stadionu St. Andrew’s.

Birmingham City

Po nekaj katastrofalnih sezonah se je to leto za Birmingham začelo precej dobro. Številni navijači so dvomili ob prihodu Johna Eustaca, a z njim kot trenerjem je Birmingham dosegel najboljše rezultate v zadnjih nekaj letih.

Modri ​​so po 20 krogih z 28 točkami deseti v prvenstvu in za mestom, ki void v končnico zaostajajo le tri točke. Birmingham ima en poraz na zadnjih osmih tekmah, od začetka septembra pa so zabeležili le dva poraza.

Eustace je malo spremenil to ekipo. Nekaj ​​igralcev je pustil oditi v poletnem prestopnem roku in podpisal nekaj mladih igralcev, Birmingham pa je zdaj odlična mešanica izkušenj in mladosti.

To je zadnja tekma za Birmingham pred premorom zaradi svetovnega prvenstva in Modri imajo fantastično priložnost, da izboljšajo pozicijo na lestvici tako, da osvojijo vse tri točke.

Birmingham ima to sezono težave doma. Šest tekem so že brez poraza, a uspeli so zmagati na le dveh tekmah in temu dodali štiri remije. V tej sezoni imajo le tri zmage doma in imajo enako število točk doma in v gosteh. Eden od razlogov je morda ta, da je njihov stadion v rekonstrukciji in so nekatere tribune zaprte, zato je kapaciteta omejena.

Z morebitno zmago nad Sunderlandom bo Birmingham za en dan, do sobote, zasedel šesto mesto in nihče pred začetkom sezone ni mogel napovedati, da se ta ekipa lahko bori za uvrstitev v končnico.

Moč te ekipe je obramba. Prejeli so le 18 golov, manj pa jih je v tej sezoni prejel le Preston North End. Z osmimi tekmami brez prejetega zadetka je Birmingham šesta najboljša ekipa v tej kategoriji.

Sunderland

Sunderland je minulo sezono napredoval iz League One in zaenkrat mu ta sezona dobro uspeva. Po 19 krogih so 17. na lestvici s 24 točkami.

Sunderland je med sezono izgubil trenerja, ker se je Alex Neil odločil zapustiti klub in prevzel vajeti pri Stoke Cityju. Tako je Tony Mowbray prišel konec avgusta in postal menedžer Sunderlanda.

Z Mowbrayem je Sunderland zmagal na štirih tekmah, vendar so rezultati preveč nekonsistentni. V tej sezoni jim ni uspelo zmagati dveh zaporednih tekem. Na zadnjih 10 tekmah so zabeležili dve zmagi, štiri poraze in štiri remije. Le dve ekipi sta od začetka oktobra zbrali manj točk kot Sunderland.

Verjetno je glavni razlog za slabo formo Sunderlanda v zadnjih nekaj tednih poškodba njihovega najboljšega igralca in najboljšega strelca Rossa Stewarta. Stewart je bil najboljši strelec minule sezone s 26 ligaškimi zadetki, na začetku te sezone pa je na prvih sedmih tekmah dosegel pet golov in vpisal tri podaje. Toda od konca avgusta je poškodovan in Ellis Simms je bil edini preostali pravi napadalec v tej ekipi. Toda tudi Simms je bil nekaj tekem poškodovan in Sunderland je igral brez pravega napadalca. Na prejšnjih 10 tekmah je Sunderland dosegel 10 golov in le tri ekipe so v tem obdobju dosegle manj golov.

Enako kot Birmingham je tudi Sunderland boljši v gosteh. V gosteh so osvojili 14 točk, doma pa le 10.

H2H

Od leta 2011 sta se tekmeca srečala le trikrat, to pa je njuno prvo ligaško srečanje po letu 2018. Birmingham je dobil eno od zadnjih treh tekem, Sunderland tudi, tretji dvoboj pa se je končal z remijem. Dve tekmi sta se končali z več kot 2.5 zadetka.

Poškodbe in odsotnosti

Birmingham City: Harlee Dean, Przemyslaw Placheta, Marc Roberts in Gary Gardner so poškodovani.

Sunderland: Ross Stewart, Aji Alese, Lynden Gooch in Daniel Ballard so poškodovani. Luke O’Nien je kaznovan.

Birmingham City – Sunderland napoved

Obe ekipi želita prvo polovico sezone zaključiti z zmago. Sunderland lahko s porazom verjetno izgubi veliko več kot Birmingham, ker lahko zdrsne na lestvici bližje coni izpada.

Birmingham ima fantastično priložnost, da se z zmago približa končnici in vložek je velik za oba kluba.

Pričakujemo eno zelo težko in izenačeno tekmo, tukaj smo se zato odločili staviti na gole.

Datum in ura: petek, 11.11.2022, 21.00

Napoved: manj kot 2.5 zadetka

Kvota: 1.66

StavnicaBet365

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja