Dinamo Zagreb – RB Salzburg: Stavna napoved 11.10.2022

Home » Dinamo Zagreb – RB Salzburg: Stavna napoved 11.10.2022
Dinamo Zagreb - Salzburg

Dinamo bo poskušal ohraniti sanje o Ligi prvakov, saj bo v torek zvečer na Maksimirju pričakal Salzburg. Minimalni poraz, ki so ga pred enim tednom doživeli v Avstriji, je poskrbel za dodaten pritisk na hrvaške prvake in jih prikoval na zadnje mesto v skupini.

Po tej tekmi se bo Dinamo pomeril s težkokategornikoma skupine, tako da je zmaga na današnji tekmi obvezna, če želi Dinamo ostati živ v boju za osmino finala.

Dinamo Zagreb

Pred prvim dvobojem v Avstriji je bilo očitno, da je Dinamo več kot sposoben držati korak z gostitelji. Vendar se je njihov trener odločil za bolj obrambni pristop in začel s petimi zadaj. Takšen načrt igre se je izjalovil, saj je bil Dinamo videti taktično dober, a ni dovolj tvegal in je bil na koncu za to kaznovan.

Obrambni pristop je razburkal dogajanje v slačilnici, saj je eden glavnih napadalcev Josip Drmić javno kritiziral trenerja Anteja Čačića zaradi njegove taktične priprave na dvoboj. Ob podpori polnega stadiona naj bi Dinamo tokrat v tekmo vstopil bolj samozavestno in pokončno v igri, kar naj bi mu dalo veliko več možnosti za zmago kot pred tednom dni.

Salzburg

Po žrebu Salzburga in Dinama v isto skupino je v Zagrebu takoj postalo jasno, da se možnosti Dinama, da preživi zimo v Evropi, eksponentno povečujejo. Z vsem spoštovanjem do Salzburga je pravi bonus za avtsajderski klub, kot je Dinamo, imeti ekipo njihovega kova v skupini z Milanom in Chelseajem.

Glavna prednost Salzburga v tem dvoboju so izkušnje, ki so jih v uvodnem obračunu spravile do zmage. Dinamo je v zadnjih nekaj letih odigral vrsto močnih evropskih tekem, Salzburg pa se je tri leta zapored prebil v skupinski del Lige prvakov. Vse trikrat so preživeli – dvakrat so se uvrstili v izločilne boje Evropske lige, lani pa z uvrstitvijo v osmino finala Lige prvakov dosegli enega svojih najvidnejših rezultatov v novejši zgodovini.

Dinamo Zagreb – Salzburg napoved

Avstrijska ekipa ima na tej ravni vsekakor več stabilnosti in izkušenj, a Dinamo ima vse, kar je potrebno, da si zagotovi tri ključne točke. Gostitelji se morajo odpreti in poskušati zadeti čim prej, kar bi moralo pustiti prostor zadaj. Zvita in izkušena ekipa, kot je Salzburg, bi to morala znati izkoristiti, zato smo se odločili za možnost obe ekipi bosta dosegli gol.

Datum in ura: torek, 11.10.2022, 21.00 CET

Napoved: Oba data gol – da

Kvota: 1.79

Stavnica: 22Bet

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja