Dvostranska stava (DNB) – kaj je in kako se igra

Home » Dvostranska stava (DNB) – kaj je in kako se igra
dvostranska stava

V tem članku vam bomo na primerih pojasnili, kaj je dvostranska stava (Draw no Bet) in kako lahko izračunate svoje kvote glede na trg 1×2.

Seveda kvote niso tako visoke kot na trgu 1×2, vendar nudijo možnost, da denar dobite nazaj, če vaša stava ni zmagovalna. Zato menimo, da so dvostranske stave izjemno praktične in uporabne stave.

V katerih stavnicah lahko igram dvostransko stavo?

Čeprav je bil ta trg v evropskih športnih stavnicah včasih veliko bolj nasičen, vam z veseljem sporočamo, da tudi danes velika večina športnih stavnic ponuja ta trg.

To je zelo pohvalno za ponudnike v naši regiji, saj so manjše stavnice lahko uveljavljenim evropskim in mednarodnim ponudnikom konkurenčne samo s kakovostno ponudbo priljubljenih športnih trgov in primerljivimi kvotami.

Kljub temu pa je naš predlog za začetnike igralcev dvostranskih stav in azijskega hendikepa, da se raje odločite za bolj znane evropske ponudnike, kot so 1xbet ali NoviBet. Preprosto zato, ker so bolj konkurenčne, omejitve za igro pa so višje.

Primer dvostranske stave

Kako delujejo dvostranske stave je najlažje razložiti na primeru. Zamislimo si tekmo med Arsenalom in Chelsea med Premier Ligo. Kvote za to tekmo so določene tako, da ni favorita, kvota za domačega zmagovalca je 2.40, za zmagovalca v gosteh 2.60 in kvota za neodločen izid je postavljena na 3.20.

Namesto, da tvegate in igrate na zmago Arsenala, ki vam za vloženih 10 € prinese 15 € dobička, lahko z dvostransko stavo zavestno znižate kvoto in s tem tudi tveganje, da bi stavo izgubili. Kvota za zmago Arsenala na trgu dvostranskih stav je namreč med 1.80 in 1.85. To pomeni, da v primeru zmage Arsenala dobite okoli 8 evrov za stavo 10 evrov.

Glede na dejstvo, da z manjšo kvoto ščitite svoj vložek pred neodločenim izidom, so se stave na trgu dvostranskh stav pokazale kot popoln in pameten način igranja stav.

Alternative dvostranskim stavam

Če se iz kakršnegakoli razloga odločite za igranje stav v stavnici, ki v svoji ponudbi nima trga dvostranskih stav, lahko še vedno igrate stave, ki so zelo podobne dvostranskim stavam. Nekaj takih je:

Azijski hendikep na liniji 0 (AH0)

Težko je opisati, kako priljubljen in pomemben je azijski hendikep v sodobnem svetu športnih stav. Hitro povedano, ta stavniški trg je trenutno najbolj priljubljen in najbolj igran trg na svetu. V enem izmed naših člankov so podrobno pojasnili, kaj je azijski hendikep, katere so njegove linije in kako deluje. Če vas ta tema zanima, vam predlagamo, da ga preberete.

Prednost igranja azijskega hendikepa na liniji 0 je v tem, da je kvota običajno višja, kot na trgu dvostranskih stav. To je posledica tega, da športne stavnice določajo nižje marže na trgu azijskega hendikepa, saj ga igra veliko več ljudi. Slabost te taktike pa je, da manjše športne stavnice v svoji ponudbi nimajo azijskega hendikepa. tako da, če ga želite igrati, se boste morali registrirati v eni izmed mednarodnih spletnih športnih stavnic.

Oblikovanje dvostranske stave

Če nimate možnosti igrati na trgu dvostranskih stav in/ali azijskega hendikepa, lahko sami od sebe ustvarite take vrsto stave.

Najprej vplačajte stavo na zmago ene ekipe, nato pa vplačajte dodatno stavo na neodločen izid. Vendar ne vplačajte enakega zneska za obe stavi, ampak uporabite tole formulo:

V našem prejšnjem primeru je bila kvota za zmago Arsenala določena na 2.40, kvota za neodločen izid pa na 3.20. Če želite staviti 10 evrov, potem računajte takole: Izbrani znesek (10 €) razdelite med stavo za neodločeni izid (3.20), kar znaša dobre 3 evre, s preostankom, slabih 7 evrov, pa vplačajte stavo za zmago domače ekipe. Če zmaga domača ekipa, ste v profitu dobrih 6 evrov, v primeru neodločenega izida pa svoj vložek dobite nazaj.

Zaključek

Dvostranska stava spada med konzervativnejše načine igranja športnih stav za igralce, ki ne želijo preveč tvegati. Menimo, da je ta stavniški trg odličen tako za začetnike kot za igralce, ki radi stavijo na nefavorite. Poleg tega pa, komu ne bi bilo všeč, da dobi nazaj vloženi denar, če stava ni dobitna. Sicer pa se veliko nogometnih tekem zaključi neodločeno, kajne?