EuroLeague Fantasy – začetek kroga že v sredo!

Home » EuroLeague Fantasy – začetek kroga že v sredo!

V sredo se z italijanskim derbijem v Milanu začenja sedmi krog Evrolige. Zato je zelo pomembno, da EuroLeague Fantasy ekipe uredimo pravočasno, da ne pride do kakšnega neljubega scenarija.

Iz vsakega igralnega položaja smo izpostavili dva najboljša igralca. Naš izbor temelji na formi igralcev v preteklem obdobju in prepričanju, da lahko v enakem ritmu nadaljujejo tudi v prihodnjem krogu.

V zadnjem krogu smo dobro izvohljali dobre nastope Evansa, Bakoja in Falla. Najbolj nas je prizadel poraz Virtusa proti Asvelu doma. Scariola smo izbrali za trenerja, prepričani, da se aktualni prvak Eurocupa zlahka kosa z ekipo iz Vilebrana. Upamo, da bomo tudi v prihajajočem krogu enako uspešni.

Branilci (Guards)

Darius Thompson (12.1 cr) – Branilec Baskonije je bil v zadnjem krogu EuroLeague Fantasy drugi najučinkovitejši igralec na tem položaju. Ob prepričljivi zmagi svoje ekipe nad Maccabijem je dosegel skupni indeks 24, tako da je vsakemu trenerju prinesel 26,4 fantasy točke.

Ta igralec že vse od začetka sezone igra dobro in v povprečju dosega 18,6 točke. Baskonia v prihajajočem krogu gostuje pri zadnjeuvrščenem Panathinaikosu, Thompson pa je konec tedna počival na tekmi v ACB ligi. To pomeni, da bo v Atene odpotoval svež in spočit.

Nate Wolters (9.9 cr) – Če iščete cenejšega branilca je morda Nate Wolters pravi za vašo ekipo. Ta igralec, ki naj bi bil glavni organizator igre Panathinaikosa, je izpustil začetek sezone, a je hitro pokazal svoje kvalitete.

V zadnjem krogu proti Partizanu je zbral 17 točk, 3 skoke, 4 podaje in dodal 2 ukradeni žogi, za skupni indeks 20. PAO bo v tem krogu pričakal Baskonio, sodeč po hitrem slogu igre, ki ga vsiljujejo Baski, pa bo veliko prostora za EuroLeague Fantasy točke.

Krila (Forwards)

Kevin Punter (12.9 cr) – Kapetan Partizana je v prejšnjih dveh krogih eksplodiral. Črno-beli so zmagali proti Žalgirisu in Panathinaikosu, krilni košarkar pa je v teh dveh krogih skupaj zbral 48,4 EuroLeague Fantasy točke.

Partizan bo v oslabljeni zasedbi odpotoval v Pirej na srečanje z Olympiacosom. Koprivica in Exum sta poškodovana, Andušić pa je v srbski reprezentanci, tako da bo trener Obradović v rotaciji imel zelo malo igralcev. Zato bo imel Punter dovolj prostora in svobode za nadaljevanje odličnih iger.

Gabriel Deck (12.0 cr) – Real Madrid je v očitnem padcu forme, a igra argentinskega košarkarja je konstantno dobra. Valorizacija Gabriela Decka na zadnjih treh tekmah je bila 14,3, 34 in 25,3 točke, tako da je v tem obdobju EuroLeague Fantasy menedžerjem prinesel povprečno 24,5 točke.

V tem krogu bomo videli ponovitev finala Evrolige iz prejšnje sezone, zato Los Blancosi potrebujejo navdahnjenega argentinskega krilnega igralca.

Centri (Centers)

Mathias Lessort (13.9 cr) – Igrati EuroLeague Fantasy brez Francoza v Partizanovem dresu je nesprejemljivo. Po povprečnem številu osvojenih točk je prvi med centri. Proti Panathinaikosu je osvojil 30,8 točke, proti Žalgirisu pa 20,9. Nikoli še ni dosegel enomestnega števila točk, njegov najskromnejši Fantasy rezultat pa je 14.

Poleg tega se je poškodoval rezervni center Koprivica, tako da je Lessort trenutno edina prava petica. Ne bomo presenečeni, če bo na igrišču preživel vseh 40 minut.

Jonathan Motley (14.0 cr) – Center Fenerbahčeja ni imel prav nič težav s tem, da je debitantu v elitnem evropskem tekmovanju. Ni potreboval obdobja prilagajanja na novo okolje, niti na evroligo.

Takoj se je aklimatiziral in je najučinkovitejši igralec turške ekipe v tem tekmovanju. V povprečju dosega 18,4 EuroLeague Fantasy točke, na zadnji tekmi proti Barceloni pa jih je dosegel 26.

Fener v tem krogu gostuje pri Crveni zvezdi, ki izjemno slabo brani nasprotne centre. Rdeče-beli v svoji ekipi nimajo dobrega obrambnega centra, kar bo Motley verjetno pogosto izkoriščal.

Trener (Head Coach)

Nekoliko je dobrih opcija među trenerima u ovom kolu. Možda će se ovaj potez okarakterisati ludačkim, ali naš izbor za ovo kolo je Dejan Radonjić (5.3 cr). Najjeftiniji je među trenerima, što daje dodatnu fleksiblinost kod transfera igrača. Uz to, verujemo da može pobediti Baskoniju. Baskijski klub je na poslednjem gostovanju u ovom takmičenju doživeo katastrofu u Vilebranu od Asvela (61:87).

Ukoliko ne verujete treneru Panathinaikosa, dobre opcije za ovu rundu su Bartzokas (7.8 cr) i Itoudis (9.4 cr).

V tem krogu je nekaj dobrih možnosti med trenerji. Morda bo ta poteza označena kot nekoliko nora, a naš izbor za ta krog je Dejan Radonjić (5.3 cr). Je najcenejši med trenerji, kar daje dodatno fleksibilnost pri prestopih igralcev. S tem pa tudi verjamemo, da lahko premaga Baskonio. Baskovski klub je na zadnjem gostovanju v tem tekmovanju doživel debakel v Vilebranu proti Asvelu (61:87).

Če ne verjamete trenerju Panathinaikosa, sta dobri možnosti za ta krog tudi Bartzokas (7.8 cr) in Itoudis (9.4 cr).

Sodelujte v nagradni igri portala basketballsphere in se potegujte za trenersko tablo. Koda za vstop v ligo najdete tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja