Evrovizija 2024 Finale: stavnice, kvote in favoriti

Home » Evrovizija 2024 Finale: stavnice, kvote in favoriti
Evrovizija 2024 stavnice

68. izdaja evrovizijskega tekmovanja, ki poteka v tretjem največjem mestu na Švedskem, se je začela z vznemirljivim prvim predizborom. Ta je prinesel tako veselje kot razočaranje, saj je med nastopajočimi deset udeležencev uspelo napredovati v finale, pet pa jih je ostalo brez te možnosti. Med finalisti je tudi Slovenija.

Ljubitelji glasbe in Evrovizije so lahko uživali v seriji nepozabnih nastopov, med katerimi je izstopal hrvaški predstavnik Baby Lasagna s pesmijo Rim Tim Tagi Dim, ki se uvršča med favorite letošnje Evrovizije. Prvega večera je nastopila tudi slovenska predstavnica Raiven s pesmijo Veronika, ki je kljub skeptičnim napovedim stavnih hiš uspela prepričati občinstvo in se uvrstiti v finale.

Gostiteljica Švedska in “velika petorka” Francija, Nemčija, Italija, Španija in Velika Britanija so si že zagotovile uvrstitev v finalu. Poleg tega si bo v vsakem polfinalu 10 držav zagotovilo uvrstitev v finale, kar bo sklenilo krog skupno 26 udeležencev, ki se bodo 11.05.2024 pomerili v velikem finalu.

Po končanem glasovanju včerajšnjega polfinala se je uvrstilo deset najbolj priljubljenih držav. Poleg Slovenije so to Srbija, Portugalska, Ukrajina, Litva, Finska, Ciper, Hrvaška, Irska in Luksemburg.

Kvote Evrovizije 2024

Večini ljubiteljev športnih stav je znano, da najboljše spletne stavnice mesece vnaprej postavljajo koeficiente in dovoljujejo stave na Evrovizijo. Vsak, ki želi zaslužiti na Evroviziji 2024, bi moral čim prej preučiti, kdo so največji favoriti letos. Evrovizija je eno redkih tekmovanj, kjer se lahko “ujame” visoka kvota, in v nadaljevanju so kvote za stave na prvih pet favoritov.

  1. 🇭🇷 Baby Lasagna – “Rim Tim Tagi Dim” @ 2.20
  2. 🇨🇭 Nemo – “The Code” @ 4.50
  3. 🇮🇹 Angelina Mango – “La noia” @ 7.00
  4. 🇺🇦 Alyona alyona & Jery Heil – “Teresa & Maria” @ 10.00
  5. 🇳🇱 Joost Klein – “Europapa” @ 15.00

Vsi navedeni koeficienti so iz spletne stavnice bet365, ki je na našem testu dobila visoke ocene in jo štejemo za eno najboljših stavnic za igralce iz Slovenije, ter hkrati tudi najboljšo izbiro za stav na Evrovizijo 2024.

Bonus dobrodošlice: 
100% do 25€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Favoriti Evrovizije 2024

Lani je bila Loreen s pesmijo Tattoo absolutni favorit in na koncu je to vlogo tudi upravičila. Letos nimamo tako izrazitega favorita, kar bo Evrovizijo 2024 popestrilo kot še bolj zanimivo in negotovo.

Zmagovalec Dore 2024, Baby Lasagna, bo s pesmijo Rim Tim Tagi Dim zastopal Hrvaško na letošnji Evroviziji. S sodobnim slogom, zanimivo izvedbo, odlično energijo, odrsko prisotnostjo ter seveda odlično pesmijo je Baby Lasagna, je z razlogom prvi favorit na Evroviziji 2024. Res so velike možnosti, da Hrvaška letos doseže svoj najboljši rezultat v zgodovini na Evroviziji, in če želite staviti na Baby Lasagna in pesem Rim Tim Tagi Dim, je kvota 2.10.

Angelina Mango s pesmijo La Noia in Alyona Alyona & Jerry Heil s pesmijo Teresa & Maria imata res odlične skladbe in sta največja favorita za zmago za Baby Lasagna. Vendar, če želite staviti na favorite, je največja vrednost stava na Hrvaško, s katero lahko prav tako zaslužite, če jo kombinirate z nekaj potencialnimi presenečenji.

Ostali favoriti za finale Evrovizije 2024

Omenili smo že nekaj držav, ki imajo vrhunske skladbe, ki so priljubljene med poslušalci po vsej Evropi. Zaradi vojnih dogodkov je izraelska predstavnica Eden Golan v pesmi Hurricane že spremenila nekaj delov besedila. Veliko se govori o njeni pesmi, nekateri menijo, da Izrael sploh ne bi smel nastopiti, zagotovo pa je veliko takih, ki ji bodo zaradi trenutnih dogodkov dali svoj glas.

Izrael je uvrščen v top 10 favoritov Evrovizije, kvota 21.00 na Eden Golan pa je zagotovo odlična izbira. Teodora Pavlovska bo s pesmijo Ramonda zastopala Srbijo na letošnji Evroviziji. Ni med ožjimi favoriti, vendar njena skladba ne bo pustila nikogar ravnodušnega, in če iščete outsiderja za Evrovizijo 2024, se zdi stava na Srbijo odlična izbira.

Nasveti in napovedi za stave na Evrovizijo 2024

Ko se Evrovizija 2024 bliža, so odzivi javnosti vse bolj v prid Baby Lasagna, ki je z razlogom prvi favorit. Seveda je najbolje še enkrat poslušati vse kandidate, počakati na drugi polfinale in biti pozoren na odziv publike, vendar pri trenutni kvoti je stava na Hrvaško daleč najboljša izbira.

Izraelska predstavnica Eden Golan s pesmijo Hurricane je zagotovo favorit iz sence. Kvota na njo je odlična in tudi stava na njo na Evroviziji 2024 ne sme biti spregledana.

Bonus dobrodošlice: 
100% do 25€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja