Fantasy Premier League GW1 – Kaj nam govorijo številke?

Home » Fantasy Premier League GW1 – Kaj nam govorijo številke?

Prvi premierligaški vikend je za nami, zato je čas, da opravimo kratek povzetek. Potrebno je hitro sešteti račune in pričeti z načrtovanjem planov za drugi krog. Da bi lahko vse dobro načrtovali, je nujno, da najprej povlečemo črto in pogledamo kaj nam pravijo številke iz prvega kroga.

Prvo krog je obeležil Erling Haaland (11.6m) z dvema zadetkoma, medtem pa je najbolj razočaral Harry Kane (11.4m), ki ni sodeloval niti v enem od štirih zadetkov njegovega Tottenhama. Epilog tega je, da je Norvežanu že v ponedeljek zrasla cena, a najboljšemu angleškemu napadalcu pa padla za 0.1m, kar povzroča velik glavobol, saj ne morete napadalca Ostrog »pretvoriti« v Cityjevo devvetko.

Haaland najbolj razpoložen

Ko vprašanje teče o strelih na gol, se je med napadalci izdvojila dvojica, ki je imela po pet strelov na vrhu liste. Fantastični Erling Haaland (11.6m), kateremu je že v ponedeljek skočila cena in zelo dobri Dany Welbeck (6.5m) sta usmerila po pet strelov na gol. Razlika je v tem, da so kar štiri poskusi Norvežana opredeljeni kot velike priložnosti, medtem pa Brightonov napadalec niti enkrat ni resneje zapretil.

Med vezisti prednjači dvojec Leicestra James Maddison (8m) in Youri Tielemans (6.5m), s šestimi oziroma štirimi streli, a tudi Tottenhamov superzvezdnik Heung-min Son (12m) je imel štiri posskuse. Po drugi strani sta imela samo dvaa vezista po tri poskuse – Emerson Royal (5m) in Lisandro Martinez (4.5m). Bočni branilec Ostrog je bil zelo dober, saj je vpisal dve asistenci in skupaj zbral devet FPL točk.

Razpoloženi Jack

Najkreativnejši igralec v prvem krogu je bil ofenzivni vezist Leedsa Jack Harrison (6m), ki je ustvaril kar sedem priložnosti za svoje soigralce, od teh sta bili dve stoodstotni in ena pretvorjena v zadetek. James Maddison (8m) je prisoten tudi v tej statistični kategoriji, vpisal jih je pet. Heung-min Son (12m) in James Ward-Prowse (6.5m) si delita tretje mesto z eno priložnostjo manj.

Samo dva branilca sta ustvarilaa po tri priložnosti – Rayan Ait-Nouri (4.5m) in Reece James (6m), a sam pri številki tri med napadalcci ostaja še en poznan obraz, Danny Welbeck (6.5m).

https://twitter.com/LUFCDATA/status/1556179230727233536

James najbolj napadalen

Pozornost smo posvetili tudi številu dotikov žoge obraambnih igralcev v zadnji tretjini igrišča in daleč največji vpliv v prvem krogu je imel Reece James (6m). Desni bočni branilec Chelseaja je imel 49 dotikov žoge, a drugi najaktivnejši kar 19 manj. To je Joao Cancelo (7m), medtem pa sta Timothy Castagne (4.5m) in Diogo Dalot (4.5m) imela 26 oziroma 25.

James ni bil dominanten le med branilci, ampak je igralec, ki je v tej statistični kategoriji na vrhu celotne lige, kar pomeni, da noben vezist ali napadalec ni imel več stika z žogo v zadnji tretjini kot ta angleški nogometaš.

Vseprisotni Norvežan

Erling Haaland je bil prenevaren za gol West Hama, o čemer najbolje pričajo podatki napredne statistike. Norveški supertalent je imel edini xG nad 1,00, natančneje 1,66. Drugi v tej kategoriji je Aleksandar Mitrović (6.6m) z 0,95, medtem ko je vezist Brightona Pascal Gross (5.5m) na presenetljivem tretjem mestu z 0.9.

“Meščani” najbolj nevarni, Nottingham popolnoma inferioren

Nogometaši Manchester Cityja prevladujejo tudi pri ekipnem xG z 2,23. Za njimi sta bila najnevarnejša Wolves z 1,84 in Newcastle z 1,74. Na repu lestvice so pričakovano igralci Nottingham Foresta s skromnimi 0,28.

Največ težav v obrambi so kakopak imeli tekmeci teh treh ekip, West Ham, Leeds in že omenjeni Nottingham.

Prvi krog je že v arhivu, priprave na drugi krog pa v polnem teku. Ne glede na vaš rezultat v prvem krogu, ne klonite pod težo pritiska in si zapomnite: »Fantasy Premier League ni sprint, temveč maraton!«.

Ne glede na to kako slab rezultat ste dosegli je še vedno prezgodaj za Wild Card, začetni zaostanek se lahko z nekaj dobrimi potezami hitro nevtralizira in nadoknadi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja