Fantasy Premier League GW17 – diferenciali

Home » Fantasy Premier League GW17 – diferenciali

Samo še približno 48 ur je ostalo do ponovnega začetka Premier lige! Potem ko smo vam predstavili “ogrodje” ekipe, se zdaj obrnemo na naš tradicionalni članek o igralcih z nizkim lastništvom, ki lahko takoj naredijo razliko v vaših mini ligah.

Kot vedno smo analizirali tri igralce, ki so trenutno vsi v manj kot 4% ekip…

Kepa Arrizabalaga (4.5m) vs. Bournmauth (H), 3.0% TSB

O Kepi smo že pisali v našem članku o najboljših poceni možnostih. Vrnil se je na treninge in vse kaže, da bo pripravljen na nadaljevanje sezone. Glede na to, kako je branil, dokler se ni poškodoval, je težko verjeti, da ga Potter ne bo takoj vrnil v prvo ekipo. Spomnimo, da je Španec od prihoda Angleža na klop postal prvi vratar moštva.

Razpored je za modre izjemno ugoden, v uvodnih 5 krogih nadaljevanja pa pričakujemo kar nekaj tekem brez prejetega zadetka. V tej sezoni je Kepa na petih ligaških tekmah branil vseh 90 minut, tri ekipe pa niso dosegle zadetka.

Resnično je težko ne pogledati v Kepino smer – ni pogosto, da imamo na voljo vratarja za 4.5, ki je prvi vratar v eni izmed velikih šestih ekip.

Kyle Walker (4.8) vs. Leeds (A), 3.6% TSB

Tvegana, a hkrati zelo zanimiva možnost med branilci aktualnega prvaka. Walker je okreval po poškodbi in se vrača v boj za prvo moštvo. Verjetno je pozitiven znak, da je na tekmi proti Liverpoolu v ligaškem pokalu skupaj s Cancelom (7.4 m) sedel na klopi. Oba pričakujemo v začetni enajsterici proti Leedsu, pri čemer je Walker 2.6 m cenejši.

Po tekmah z Leedsom in Evertonom meščane čaka “dvojni” krog in več težjih dvobojev, kjer je bil Walker v preteklosti večinoma v začetni enajsterici. Anglež je izjemno pomemben za Cityjevo obrambno igro proti močnejšim ekipam, saj z njegovo hitrostjo zaustavijo nasprotnikova hitronoga krila (nekatere ekipe z vrha lestvice jih imajo kar nekaj).

Skratka, pričakujemo, da bo Walker v začetni enajsterici večine tekem po ponovnem zagonu, in po ceni 4.8 milijona je imeti začetnega bočnega branilca iz Citiyja nekaj, kar je težko izpustiti.

Luke Shaw (4.8m) vs. Nottingham (H), 2.9% TSB

Levi bočni branilec vragov se je po nekaj slabših igrah kolega Malacie (4.2 m) vrnil v prvo enajsterico in verjamemo, da bo Ten Haag od 17. kroga nadaljeval v isti smeri. Shaw je izkoristil priložnost in po uveljavitvi v začetni enajsterici je na 6 tekmah zbral 2 nedotaknjeni mreži in vpisal eno asistenco, kar so spoštovanja vredne številke.

Zdi se, da Luke po koncu svetovnega prvenstva že igra pravi nogomet, Ten Hagu pa je se je ponudil na položaju osrednjega branilca na tekmi ligaškega pokala proti Burnleyju.

Manchester United ima dobro priložnost, da učinkovito odpre drugi del sezone doma (tekmi proti Nottinghamu in Bournemouthu), Shaw pa zna tudi asistirati in vidimo, da bodo točke pri lastništvu pod 3% velika spodbuda tako za skupno razvrstitev kot tudi za vaše mini lige.

Vse naše fantasy članke najdete na tej povezavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja