Fantasy Premier League GW2 – Kapetani

Home » Fantasy Premier League GW2 – Kapetani

Prvi krog nove sezone je zdaj že večkrat dokazal kako pomemben je pri FPL kapetanski trak. Samo izbira Salah vs Kane vas je lahko neposredno stala 10 točk, kar je veliko število točk v tej fazi sezone.

No, mi se še naprej držimo taktike, da pri izbiri kapetana ni potrebno »odkrivati tople vode« in so tudi pred drugim krogom glavni aduti »premium« igralci…

Erling Haaland (11.6m) – 54.3% TSB

Norvežanu je že zrasla cena in v kolikor ste ga izpustili pred prvim krogom, vas zdaj to že drago stane.

Haaland je bil proti West Hamu briljanten, dinamičen, imel priložnosti in dve je pretvoril v gol. Fascinanten je tudi podatek, da je njegov xG (pričakovani goli) bil kar 1.85. Ves Manchester United je imel 1.40, a Nothingam Forrest 0.24.

Četudi pustimo statistiko ob strani je Erling Haaland prestal tudi tako imenovani »eye test«. Odlično se je gibal in enostavno se je zdelo, da je igralec, ki dela razliko.

Naslednji nasprotnik bo Bournmauth na Etihadu. Vsi, ki smo začeli s Haalandom, smo »ciljali« na to tekmo in po 13 točkah v prvem krogu je naš prvi predlog za kapetana Haaland. “Češnje” so bile na uvodu sezone solidne, City pa je drugačen »zalogaj« kot Aston Villa in »Meščani« so veliki favoriti v tej tekmi.

Mo Salah (13m) – 62.6% TSB

Skoraj nemogoče si je predstavljati naš članek o kapetanih brez Egipčana. Pred kratkim smo se pogovarjali o tem, kako nesmiselno je naredil igro, ker se vse »vrti okoli njega«. Vendar ima Mo prvič po dolgem času resno konkurenco za položaj kralja FPL, to je prej omenjeni Haaland.

Za razliko od Norvežana, ki je opravil »eye test«, tega ne moremo trditi za Salaha v obdobju, ko Darwina Nuneza ni bilo na igrišču. Po vstopu Urugvajca se je prebudil tudi Mo, ki sta si do konca tekme izmenjala asistenci pri zadetku drugega. Jasno je bilo, da je naveza Salah/Nunez takoj delovala.

Firmino se na igrišču ni proslavil, zato menimo, da bo Darwin proti Crystal Palaceu igral od prve minute, kar je glede na videno v prvem krogu dodaten plus za Salaha.

Napadalec Liverpoola ima izjemen učinek proti »Orlom«.

Međutim, koliko je Egipćanin uspešan u prvom kolu, toliko je bezuspešan u drugom. Naime, Mo nije postigao gol u drugoj rundi u dresu Liverpoola. Sve u svemu, blaga prednost Haalandu, ali i Salah je uvek u konverzaciji za traku.

A tako kot je Egipčan uspešen v prvem krogu, je enako neuspešen v drugem. Mo namreč v dresu Liverpoola v drugem krogu še ni dosegel zadetka. Skratka, majhna prednost Haalanda, a Salah je vedno v debati za  kapetanski trak.

Ali je vredno poskusiti z nekom tretjim?

Ne bi iskali dlje od prej omenjene dvojice. Predvsem zaradi faktorja tveganja se v tej fazi sezone ni potrebno »delati pametnega«. No, zavedamo se, da ne boste vsi za kapetana postavili omenjeni dvojec, zato smo se odločili omeniti tudi nekatere differencial opcije.

Gabriel Jesus – Brazilec je ne glede na »bledo« igro v prvem krogu željan dokazovanja v Arsenalu, to je pokazal tudi na pripravah. Leicesterjeva obramba se je v prvem krogu zdela ranljiva in verjamemo, da lahko Jesus pride do prvenca v majici »Topničarjev«.

Neko iz Cityja – če nimate Haalanda, dajte kapetanski trak nekomu iz vrst »Meščanov«, kot Cancelo, KDB… So največji favoriti za 3 ali več golov in zato je samodejna in solidna možnost za »return« vseh igralcev, ki sodelujejo v napadu.

Tukaj lahko preberete naše najnovejše fantasy članke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja