Fantasy Premier League – Kdo ima najlažji razpored na začetku?

Home » Fantasy Premier League – Kdo ima najlažji razpored na začetku?

Medtem ko mrzlično čakamo, da Fantasy Premier League objavi cene igralcev za sezono 2022/23, nam ne preostane drugega, kot da se ukvarjamo z razporedom v prvih krogih. Zelo pomembno je že na začetku ugotoviti, kdo ima najlažji razpored, da na podlagi tega sestavimo ekipo in oblikujemo strategijo za začetek sezone.

V prejšnjem članku smo izpostavili tri ekipe, ki imajo po mnenju naših FPL analitikov najtežje nasprotnike v uvodnih šestih krogih, zdaj pa bomo govorili o tistih, ki so bili, vsaj na papirju, srečni pri žrebu.

Zdi se, da je sreča nagradila ekipe, ki so v prešnji sezoni igrale najlepši nogomet. Največ razlogov za zadovoljstvo imajo prvaki, podprvaki in »Topničarji«, a fortuna je bila tudi na strani »Volkov«.

Manchester City

Razpored: West Ham (A), Bournemouth (H), Newcastle (A), Crystal Palace (H), Nottingham Forest (H), Aston Villa (A)

»Meščani« so edina ekipa v celotni ligi, ki v prvih šestih tekmah nimajo niti enega nasprotnika iz skupine Top 6 najmočnejših ekip. Oni bodo imeli še posebej lahek začetek v prvih treh tekmah pred domačo publiko, saj Bournemouth, Crystal Palace in Nottingham Forest niso tekmeci, ki bi se jih veljajo bati.

Poleg tega obstaja povsem upravičen strah, da bo napadalni stroj Pepa Guardiole, okrepljen z Erlingom Haalandom, ki je v dveh sezonah v dresu Borussije iz Dortmunda dosegel 49 golov in vpisal 13 podaj na 52 tekmah, pričel »terorizirati« svoje nasprotnike od samega začetka sezone.

Aktualni angleški prvaki so bili v lanski sezoni učinkoviti tudi proti ostalim trem ekipam. West Hamu so prejšno sezono dali štiri, Aston Villi pet, a Newcastlu celo devet golov v dveh tekmah.

Arsenal

Razpored: Crystal Palace (A), Leicester (H), Bournemouth (A), Fulham (H), Aston Villa (H), Manchester United (A)

Tudi izbranci Mikela Artete se lahko pohvalijo z dobrim razporedom na začetku sezone. V prvih štirih krogih se bodo pomerili z dvema ekipama, ki sta v lanski sezoni nastopali v Championshipu in do šestega kroga in dvoboja z »Rdečimi vragi« ne bodo igrali niti enega derbija.

 »Topničarji« so večji del druge polovice minule sezone igrali zelo dobro, a so na koncu za las zgrešili četrto mesto in uvrstitev v Ligo prvakov. Liga Evropa je prišla kot tolažilna nagrada, verjamemo pa, da bo fokus Arsenala čim boljša uvrstitev v domačem prvenstvu.

Nogometaši z »Emirates Stadiuma« bodo morali v prvih dveh mesecih zbrati čim več točk, saj jih oktobra čakajo dvoboji s Tottenhamom, Liverpoolom in Manchester Cityjem.

Liverpool

Razpored: Fulham (A), Crystal Palace (H), Manchester United (A), Bournemouth (H), Newcastle (H), Everton (A)

Podprvaki prejšnje sezone imajo morda najlažji razpored v prvih šestih krogih. Kar tri od prvih petih tekem igrajo na svojem »Anfieldu«, v prvi vrsti pa gostujejo pri najboljši ekipi Championshipa v minuli kampanji – Fulhamu.

Edini zahteven izziv za izbornike Jurgena Kloppa bo gostovanje pri Manchester Unitedu v tretjem krogu, a je bilo lani neugodno samo na papirju. Spomnimo, Liverpool je prejšnjo sezono na »Old Traffordu« slavil s 5:0 in tako zadal hud udarec svojemu največjemu tekmecu.

Brez Sadia Manea, ki je okrepil Bayen, ampak z novim nakupom Darwinom Nunezom iz Benfice, bodo “Redsi” želeli silovito pričeti s sezono, a razpored ne bi mogel biti ugodnejši.

Wolves

Razpored: Leeds (A), Fulham (H), Tottenham (A), Newcastle (H), Bournemouth (A), Southampton (H) 

Wolvesi so sezono končali precej črno. Na zadnjih 14 tekmah so osvojili le 11 točk, ob kar devetih porazih. To poletje je bil odličen čas za trenerja Bruna Lageja in njegovo ekipo, da se regenerirajo in ponovno zberejo, in zagotovo so bili še dodatno motivirani, ko so videli začetni razpored.

Razen gostovanja pri Tottenhamu v tretjem krogu, Wolves nima niti ene težke tekme v prvih šestih krogih, zato je to vsekakor dodatna spodbuda za ekipo z »Molineux Stadiuma«, da novo tekmovalno leto začnejo v pozitivnem tonu.

Verjamemo, da bodo številni Fantasy Premier League menadžerji v sezono vstopili z vsaj enim igralcem »Volkov« in zagotovo se bo našel kakšen igralec, ki nudi dobro razmerje med ceno in potencialnim številom točk.

Do začetka nove FPL sezone ostaja še nekaj več kot 40 dni, kar je zagotovo dovolj časa, da se ustrezno pripravimo na novo sezono FPL. Na tem portalu boste lahko  prebrali vse potrebne članke pred pričetkom sezone.

Če ste novi v svetu Fantasy Premier League, vam svetujemo, da se seznanite s pravili te igre, pa tudi s funkcijami najpomembnejših žetonov, kot sta Wild Card in Free Hit, ki smo jih temeljito obravnavali v ločenih člankih.