Fantasy Premier League: Kdo ima najtežji razpored na začetku?

Home » Fantasy Premier League: Kdo ima najtežji razpored na začetku?

Nedavno je bil objavljen razpored za novo premijerligaško sezono. To je vznemirilo ljubitelje Fantasy Premier League, da začnejo oblikovati strategijo za novo tekmovalno sezono 2022/23. Eno glavnih vprašanj je, kdo ima na štartu najboljši in kdo najslabši razpored?

V tem članku si bo naša ekipa FPL analitikov ogledala ekipe z najslabšim rezporedom v uvodnih šestih krogih. Nismo želeli gledati predaleč, saj se nam zdi to število krogov optimalno za začetek.

Sprva se zdi, da se sreča ni ozrla na povratnike v družbi najboljših – »Češnje« iz »Vitality Stadiuma«, nato priljubljenih »Svetnikov«, pa tudi londonskih »Hammersov«, v naslednjih odstavkih pa bomo pojasnil zakaj.

Southampton

Razpored: Tottenham (A), Leeds (H), Leicester (A), Manchester United (H), Chelsea (H), Wolves (A)

Nogometaši Southamptona so igrali zelo slabo v zaključku prejšnje sezone. Zaključili so na 15. mestu, kar je njihova najslabša uvrstitev v zadnjih treh tekmovalnih sezonah. Njihova obramba je bila tako prepustna, da je samo Leeds prejel več golov od njih.

Izabranci Ralpha Hasenhuttla bodo na začetku nove sezone imeli strašno težak razpored. V prvem mesecu dni se bodo sestali z ekipami Tottenhama, Leicestera, Manchester Uniteda i Chelseaja, in vsi štiri nasprotniki so lani bili med najbolj učinkovitimi ekipami. Tako bo obramba popularnih »Svetnikov« bila na težki preizkušnji na začetku nove sezone.

West Ham

Razpored: Manchester City (H), Nottingham Forest (A), Brighton (H), Aston Villa (A), Tottenham (H), Chelsea (A)

Za West Hamom je zelo uspešna sezona na vseh frontah. V domačem prvenstvu so zaključili na sedmem mestu, v Ligi Evrope pa prilezli do polfinala. Jarrod Bowen je bil eden od najboljših premijerligaških igralcev, a s svojimi nastopi si je prislužil tudi vpoklic v angleško reprezentanco.

Zadnjo tekmo pred domačimi navijači so odigrali proti prvaku Manchester Cityju (2:2), strelec obeh golov za »Kladiva« pa je bil prav omenjeni Bowen. West Ham bo novo prvenstvo začel proti »Meščanom« Pepa Guardiole, ponovno na svojem stadionu. Tekmec, okrepljen z Erlingom Haalandom, zagotovo ni tekmec, proti kateremu bi želeli začeti naslednje tekmovalno leto.

Nato sledi gostovanje pri Nottingham Forrestu, ki je neznanka za vse, a potem še dvoboji s štirimi ekipami, ki imajo odlične zasedbe in izvrstne posameznike, zato bodo morali biti FPL menedžerji, vsaj na začetku sezone, pozorni, ko bodo izbirali igralce Davida Moyesa.

Bournemouth

Razpored: Aston Villa (H), Arsenal (A), Manchester City (H), Liverpool (A), Wolves (H), Nottingham Forest (A)

Po dveh sezonah v Championshipu so nogometaši Bournemoutha ponovo v elitni družbi. Ampak v uvodnih krogih jih čaka zares peklensko delo.

V prvi tekmi se bodo pomerili z »Villansi« Stevena Gerrarda, nato pa se bodo od drugega do četrtega kroga pomerili s tremi ekipami, ki so minulo sezono končale v Top 5, med katerimi sta prvak Manchester City in podprvak Liverpool.

Nova moštva so pogosto zanimiva za navijače FPL, še posebej na začetku sezone, a izbor igralcev Bournemoutha, vsaj v uvodnih krogih, se sploh ne splača. Priljubljene »Češnje« bodo po prvih 5-6 krogih verjetno na repu premijerligaške lestvice.

Nova sezona se začne 5. avgusta, zato je časa za temeljito pripravo na vse izzive, ki jih prinaša, dovolj. Kar zadeva Fantasy Premier League, boste na portalu sportske-kladionice.com lahko vsak dan prebrali najpomembnejše informacije v zvezi z najbolj popularno fantasy igro na svetu.

Vsebina FPL na tej strani je prilagojena vsem stopnjam, tako da si lahko začetnik prebere najbolj podroben vodnik skozi pravila, po katerem boste popolnoma pripravljeni na igranje te igre.