Fantasy Premier League – Najboljši poceni obrambni igralci

Home » Fantasy Premier League – Najboljši poceni obrambni igralci

Fantasy menadžerji pred začetkom vsake sezone gledajo kako bi prihranili proračun s poceni igralci v obrambi s ceno od 4.0 i 4.5. Zagotovo je koristno najti igralca za 4.0, ki igra in lahko občasno prinese pomembni 2 točki s klopi, če nekdo iz začetne postave ni na igrišču; tako imenovani “back up”.

Glavni razlog, zakaj so poceni branilci potrebni v vaših fantasy ekipah, je, da so pot do vrhunskih igralcev (Salah, Son, Haaland, Kane …).

Spomnimo se samo Van Bissake in Lundstroma izpred nekoliko sezon. 

Ne glede na to, ali se odločite za taktiko s 5, 4 ali 3 zadaj, boste morali imeti vsaj enega poceni 4.5 ali 4.0…

Williams in Paterson najboljše opcije za 4.0

Neco Williams je pred nekaj dnevi okrepil Nottingham Forrest v prestopu vrednem 20 milijonov evrov. Klub iz West Bridgforda ne spada v skupino ekip, ki imajo velike proračune v Premier ligi in to je zanje veliki prestop. 

Talentirani Valižan je prejšnjo polovico sezone preživel pri Fulhamu ter dosegel tudi svoje prve članske zadetke. Neco ima samo 21 let in menimo, da bo imel pri Nottingham Forestu minutažo. 

Nathan Patterson je še eden mladi nogometaš, ki ima samo 20 let in trenutno na prijateljskih tekmah dobiva priložnost na poziciji desnega beka pri Evertonu. Glavni razlog za priložnost mladega Škota je v poškodbi kapetana “Karamel” Colemana.

Lampard je izjavil, da njegov kapetan “tekmuje s časom”, da bi bil pripravljen na začetek sezone, in kaj lahko se zgodi, da bo Patterson v prvi enajsterici na prvih nekaj tekmah. 

Tudi če Coleman okreva do začetka sezone, je nogometaš, ki bo oktobra dopolnil 34 let + je nagnjen k poškodbam, tako da bo Patterson skoraj zagotovo dobil nekaj minut.

Druge možnosti po ceni 4.0 žal ni in za razliko od prejšnjih sezon smo pred začetkom te precej omejeni.

Obrambni igralci za 4.5?

Poiskati branilca 4.5, ki dosledno zbira točke in po možnosti igra za enega od 7-8 najmočnejših obramb v ligi je nekaj, kar bi si moral želeti vsak trener. Edina izjema je, če se odločite za taktiko s 5 premium igralci zadaj (po dva iz Chelseaja in Liverpoola ter eden iz Cityja).

Pred začetkom letošnje sezone nimamo pretirano velikega izbora 4.5 igralcev v obrambi. Vendar pa je naša ekipa fantasy analitikov izbrala več zanimivih možnosti.

Desni bočni branilec Arsenala Tomiyasu je zanimiv glede na to, da ga napovedujejo kot prvo Artetino izbiro na tem položaju. Se pa Japoncu “vleče” poškodba in vprašanje je, ali bo začenjal tekme od 1. kroga. Njegovo lastništvo je okoli 17 % in je trenutno najbolj priljubljen med branilci, ki stanejo enako kot on.

Od obrambnih igralcev za 4.5, a z nizkim lastništvom, je na naši “watchlisti” Tariq Lamptey (3.6 %), ki je odlična FPL opcija ko je zdrav, ker preživi ogromno časa na nasprotnikovi polovici, ampak je podvržen poškodbam, kar je veliki minus in se zato nahaja v manjšem številu ekip.

Njegov timski kolega, Lewis Dunk (1.8%) je manj tvegana možnost (nevaren za zadetek ob kotih in standardnih situacijah, predlansko sezono je dosegel kar 5 golov). 

V prvi enajsterici bo tudi Johnny (1.2 %) iz Wolvesa, “Volkovi” pa v prvih dveh krogih igrajo proti Leedsu in Fulhamu. Španec je v zaključku minule sezone beležil odlične igre, dosegel je tudi 2 zadetka.