Fantasy Premier League – Trenutna ekipa

Home » Fantasy Premier League – Trenutna ekipa

Nova sezona se pričenja natanko naslednji teden in zdaj je čas, da se na resen način pozabavamo z našo ekipo in sestavimo najboljših mogočih 11 za sam začetek sezone. V tem članku vam bomo pokazali našo trenutno ekipo…

Opomba: članek je bil napisan pred finalom Community Shileda, ki je na sporedu v soboto med Liverpoolom in Cityjem. Ta tekma lahko vpliva na nekatere spremembe v naši ekipi, zato bomo po tekmi objavili tudi ažurirano različico našega moštva.

Vratar

David Raya (4.5m) – 11% TSB

V tej strukturi moštva je proračun za vratarja v začetni enajsterici 4.5. Menimo, da je najboljša možnost za to ceno Raya, vratar Brentforda. V minuli sezoni je David v povprečju enkrat na 3 tekmah zbral »nedotaknjeno mrežo«, kar je odličen učinek za vratarja v tem cenovnem razredu.

Obramba

Trent/Robertson (7.5m/7m) – 54.5%/10.2% TSB

Veliko je tehtanja, ali naj gremo s Trentom samim, ali pa mu lahko v ekipi »dela družbo« priljubljeni kolega Robbo. Levi bočni branilec Liverpoola je imel v minuli sezoni pričakovano udeležbo v točkah kar 0,74 in trenutno smo njemu bližji, kot tretji opciji pri »Redsih« v primerjavi z Diazom (8m).

Poleg tega, da je za 1m cenejši, je Robbo po večini statističnih parametrov bližje »returnu« kot Diaz, ki bo imel tudi močnejšo konkurenco, saj Salah, Firmino, Diaz, Jota in Nunez tekmujejo za 3 mesta v ekipi.

Joao Cancelo (7m) – 44.5% TSB

Branilec »Meščanov« ni zapustil naše ekipe, odkar je igra zaživela. Menimo, da bo v večini primerov v prvi enajsterici in da ga Pep zaradi omejenih alternativ na klopi ne bo pogosto menjal.

Razpored je narejen po meri, upoštevati pa je treba tudi lastništvo; tvegano je začeti brez Cancela.

Reece James (6m) – 40.8 TSB

Desni branilec »Modrih« dopolnjuje naš kvartet »premium« branilcev. Prejšnjo sezono je Reece pokazal, da ima »visok plafon« in lahko ustvarja fantasy točke na več načinov. Veliko lastništvo je spet pomemben dejavnik in vse to je dovolj, da za zdaj ohrani svoje mesto v naši ekipi.

Sredina

Mohamed Salah (13m) – 56.4% TSB

Egipčan je absolutno »zabetoniran« v ekipi že od prvega dne. Vidimo nabore, v katerih ni Salaha (navsezadnje ga več kot 40 % ljudi na svetu nima v moštvu), naše vprašanje zanje pa je: kaj boste storili, če Mo »razbije« Fulham v prvem krogu? To bo pomanjkljivost, od katere si ne boste mogli opomoči vsaj nekaj krogov, še posebej, če vaši igralci ne bodo opravili svojega dela.

Menimo, da lahko Manejev odhod le pozitivno vpliva na Egipčana, ki je glavno orožje Jurgena Kloppa v boju za trofeje v naslednji sezoni.

Jack Grealish (7m) – 5.3% TSB

Položaj 7m v sredini trenutno zaseda »desetka« Cityja. Po »mlačni« sezoni se od Grealisha v naslednji pričakuje veliko več, Pep pa mu je dal priložnost tudi na pripravljalnih tekmah. Anglež je asistiral Haalandu za edini gol na tekmi z Bayernom.

Verjamemo pa, da je iz fantasy vidika Mahrez (8m) boljša možnost (boljša statistika, bližje golu, potencialno sodelovanje pri enajstmetrovkah…), trenutno pa nismo uspeli nabrati 1m pri ostalih v ekipi. Veliko bo odvisno tudi od igre v Community Shieldu, Jacka in Ryada pa bomo na tej tekmi pozorno spremljali.

Gabriel Martineli (6m) – 14.9% TSB

Brazilec v predsezoni igra dobro (tako kot vsa ekipa Arsenala) in zdi se, da bo zanesljiv začetnik, čeprav morda le na prvih nekaj tekmah. Nenehno je nevaren za gol, prihod njegovega rojaka Jesusa pa ga ni zmotil, še več, na igrišču sta dobro sodelovala.

Dober razpored »Topničarjev« na samem začetku sezone in odlične igre na prijateljskih tekmah so nas »prisilile« v sedanjo odločitev, da začnemo z 2 napadalcema Arsenala in malo je možnosti, da bi si pred začetkom sezone premislili.

Pedro Neto (5.5m) – 19.8% TSB

Še vedno ne vidimo boljše možnosti za to ceno, ki nam omogoča, da »privarčujemo« in več vložimo v obrambo in napad.

Portugalec je na dveh pripravljalnih tekmah odigral 70+ minut in dosegel po en gol.

Napad

Erling Håland (11.5m) – 57.8% TSB

Eden glavnih dvomov, o katerem bomo verjetno razmišljali do samega začetka sezone, je položaj »premium« napadalca – Kane ali Haaland? V naslednjih dneh bomo napisali ločen članek o prednostih in slabostih obeh možnosti.

Trenutno smo bližje Norvežanu in podobno kot pri Grealishu in Mahrezu, bodo »vse oči« uprte v finale Community Shielda. Cityjev razpored je na začetku sezone odličen s 6-7 dnevi med tekmami in obstaja velika verjetnost, da bo Haaland začel vsako tekmo do začetka Lige prvakov.

Gabriel Jesus (8m) – 64.9% TSB

Brazilec je trenutno igralec z »največjim lastništvom« v celotnem fantasyju! Zdi se neverjetno, a je resnično.

Je pa smiselno imeti v ekipi tudi glavnega napadalca ene od tako imenovanih ekip »velikih šest«. Jesus je pred kratkim izjavil, da želi pomagati ekipi vseh 90 minut, ne samo z goli, ampak tudi s podajami, in to je nekaj, kar bi radi slišali od svojega napadalca v fantasy ekipi.

Klop

GK: Balcombe (4m), DEF: Patterson (4m), MID: Pereira (4.5m), FW: Plange (4.5m)

Preberite naše najnovejše fantasy članke tukaj.

Sledite nam na družbenih omrežjih za vsakodnevne fantasy vsebine – Facebook i Instagram.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja