Fantasy Premier League – Tri “mid-price” obrambni igralci, ki so idealni za začetek sezone

Home » Fantasy Premier League – Tri “mid-price” obrambni igralci, ki so idealni za začetek sezone

Začetek nove premierligaške sezone je vse bližji in tudi zato so Fantasy Premier League menadžerji čedalje bolj aktivni ter osredotočeni na sestavo moštva. Veliko pozornosti pred pričetkom nove tekmovalne sezone pritegnejo obrambni igralci, saj je kar nekaj zares dobrih opcij. V tem članku se bomo ukvarjali s »srednjim slojem« oziroma z obrambnimi igralci, ki stanejo 5m in 5.5m.

Alexander-Arnold (7.5m), Robertson (7m), Cancelo (7m) in James (6m) predstavljajo kvartet »nedotakljivih« v premium cenovnem rangu. Nedavno smo predstavili katere so najcenejše opcije primerne za uvodne kroge, a v nekaj naslednjih odstavkih bomo navedli »mid-price« igralce, ki lahko poskrbijo za takojšnjo korist FPL menedžerjem.

Kieran Trippier (5m) – 15.9% TSB

Januarska vrnitev angleškega reprezentanta na Otok je bila več kot učinkovita. Na štirih tekmah v dresu “srak” je Kieran Trippier (5m) dosegel dva zadetka in zabeležil eno »nedotaknjeno mrežo«, a ga je hud zlom noge oddaljil od igrišča in prekinil njegovo kontinuiteto dobre forme in odličnih iger. Poškodba je za nekdanjega igralca Atletica iz Madrida preteklost in pripravljen je po svojih močeh spet pomagati ekipi in soigralcem.

Newcastle v novo sezono vstopa z velikimi ambicijami, zato so temu primerno okrepili vse vrste moštva, še posebej obrambo. Podpisali so kakovostnega vratarja Nicka Popea (5 m), pripeljali so nadarjenega štoperja Svena Botmana (4.5 m), tako da lahko ekipa iz »St. James’ Parka« pričakuje znatno večje število »nedotaknjenih mrež«.

Poleg tega je Trippierov napadalni potencial vsem dobro poznan. Nevaren je iz vseh prekinitev, krasijo ga odlični predložki in ne okleva s preizkušanjem koncentracije vratarjev iz večje oddaljenosti.

Kyle Walker (5m) – 5.4% TSB

Poceni branilec iz vrst aktualnega prvaka in član začetne enajsterice? Najboljša kombinacija. Joao Cancelo (7 m) in Ruben Dias (6 m) sta povsem upravičeno precej zanimivejši opciji od angleškega desnega bočnega branilca, skoraj zagotovo pa bo Kyle Walker (5 m) del začetnih 11 na velikem številu tekem na začetku prvenstva, kar ga neposredno uvršča v rang dobre FPL opcije.

Poznano je, da Mancester City skoraj vedno zbira »nedotaknjene mreže« proti slabšim nasprotnikom, ki jih s svojim visokim presingom konstantno držijo daleč od gola. A razpored »meščanov« je idealen na začetku sezone! V prvih šestih krogih niti eden nasprotnik ni iz slavne skupine Top 6, zato so zares velike možnosti, da aktualni prvaki Premier lige pričnejo z obrambo naslova z nekaj tekmami, kjer ne bodo prejeli niti enega zadetka.

Conor Coady (5m) – 4.9% TSB

Še en angleški reprezentant, ki je lahko v prihodnosti odličen FPL nakup. Wolvesi so preteklo tekmovalno leto končali katastrofalno, a so v preteklosti lahko nanizali nekaj tekem brez prejetega zadetka. Conor Coady (5m) je kapetan ekipe in stalni član začetne enajsterice, tako da ni nevarnosti rotacije.

Poleg tega je zelo nevaren iz prekinitev. Ta osrednji branilec je v minuli sezoni dosegel štiri zadetke, kar najbolje kaže, kako dobro se znajde v nasprotnikovem kazenskem prostoru. Če k vsemu temu dodamo še dejstvo, da imajo »volkovi« tudi zelo dober razpored, potem je treba ime tega nogometaša zagotovo dodati na seznam za premislek.

Poleg omenjene trojice je potrebno pozornost nameniti krilnemu tandemu Aston Ville Matthew Cash (5m) – Lucas Digne (5m). V posebnem članku smo obdelali vse prednosti in slabosti Ivana Perišića (5.5m), novinca pri Tottenhamu, ki pa zaradi poškodbe ni igral niti minute na prijateljskih tekmah.