Fantasy Premier Leauge – Najboljši poceni vezni igralci

Home » Fantasy Premier Leauge – Najboljši poceni vezni igralci

Po članku o najboljših obrambnih igralcih se naša pozornost sedaj obrača k poceni veznim igralcem, z obzirom, da še naprej išlemo tako imenovane “enablerje” oziroma opcije, ki odpirajo pot k dragim/vrhunskim igralcem.

Za potrebe tega članka smo analizirali najcenejše vezne igralce po ceni 5.5 ali manj. Izpostavili smo napadalce “Volkov” in “Karamel” ter najnovejšo okrepitev povratnikov v najelitnejši angleški klubski nogomet…

Pedro Neto (5.5) – 19.7 % TSB

Krilo Wolvesa je za zdaj precej popularen izbor med fantasy menadžerji (lastništvo skoraj 20 %). Razlog je precej enostaven – gre za izredno kvalitetnega nogometaša, ki ima potencial za točke na večih frontah.

Portugalec se je februarja vrnil na igrišče po težki poškodbi (koleno) in zabeležil vsega 5 štartov. No, uspel je doseči zadetek na Anfieldu in zabeležil podajo proti aktuelnim prvakom Manchester Citiyju.

V kolikor gledamo sezono pred tem (2020/2021), ko je bil zdrav, Neto je na 31 tekmah bil vodilni med “Volkovi” ko so “returni” v igri s kar 13 (5 golov in 8 podaj). Če bi se uspel vrniti v podobno formo, bi šlo za izjemno opcijo po tej ceni.

Vsekakor svetujemo pozornost, ko je Neto pod vprašajem, predvsem zaradi “šibke” igre “Volkov” v napadu preteklo sezono (imeli so enega najslabših napadov v ligi).

Lage eksperimentira s taktikami 4-3-3 in 4-2-3-1 v pripravi na sezono, a vse v želji, da se “okrepi” napadalni del igre. Razpored jim “gre na ruko” z obzirom, da Wolvesi imajo samo enega nasprotnika iz tako imenovane velike šesterice v prvih šestih krogih.

Anthony Gordon (5.5) – 3 % TSB

Evertonova nova “desetka” je večja razlika glede na to, da je trenutno le v 3 % ekip. Številko na dresu si je prislužil z odličnimi igrami v prejšnji sezoni. Leta 2022 je Anthony dosegel 4 gole in zabeležil 2 podaji za 4,1 točke na tekmo; solidne številke za ceno.

Ko se poglobimo v statistiko, bomo videli, da je Gordon dejansko najboljši v večini kategorij med ostalimi “Karamelami” – dotiki v zadnji tretjini igrišča, predložki, ustvarjanje priložnosti in ustvarjanje velikih priložnosti.

Le Richairlson (8.5), ki je zapustil klub, je imel v letu 2022 več strelov in strelov iz kazenskega prostora od našega “izbora”. Ob odhodu Brazilca navijači Evertona verjetno največ upov polagajo v Gordona.

Moštvo iz Guddison Parka bo sezono odprlo proti Chelseaju, nato pa sledijo tekme z Aston Villo, Nottingham Forrestom, Brentfordom in Leedsom.

Andreas Pereira (4.5) – 22.6 % TSB

Samo Salah, Son in Diaz imajo večji delež lastništva od Pereire med vezisti v trenutku pisanja članka. Ni se potrebno preveč čuditi nad tem podatkom glede na to, da se je Andreas izkazal kot najboljša opcija za ceno 4.5.

Brazilec je prejšnji dve sezoni preživel na posoji v Serie A in Flamengu v domači državi, kjer je dosegel 7 golov in vpisal 2 podaji.

Kar 11 let je bil član Manchester Uniteda s skupno 75 nastopi. A Ten Haag nanj ni računal in Pereira je našel svoj novi dom – Fulham. Po poročanju angleških medijev naj bi bil prestop vreden okoli 10 milijonov funtov.

Pereira je večino svoje karijere preživel na poziciji napadalnega vezista in trener Silva verjame, da lahko dostojno zamenja Carvalha (5.5), ki je odšel v Liverpool.

Brazilec je na svoji prvi pripravljalni tekmi podal Mitroviću za gol iz kota, a mi ga pričakujemo v začetni postavi Fulhama na poziciji “desetke” ali napadalnega vezista v postavii 4-2-3-1.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja