(INTERVJU) Jakob Nedoh: “Vsako borbo sem pripravljen na polne 3 runde vojne, vendar do zdaj še nihče ni zdržal.”

Home » (INTERVJU) Jakob Nedoh: “Vsako borbo sem pripravljen na polne 3 runde vojne, vendar do zdaj še nihče ni zdržal.”

Najboljši slovenski MMA borec, Jakob Nedoh (7-1), bo naslednji teden (08.12.) nastopil na dogodku PFL Europe 4, kjer se bo boril v finalu evropskega PFL turnirja in tekmoval za nagrado 100.000 dolarjev!

Poleg denarne nagrade bo zmagovalec finala dobil priložnost nastopati na svetovnem PFL turnirju, v tem primeru v poltežki kategoriji, kjer bo vsak borec na turnirju imel priložnost osvojiti PFL naslov in denarno nagrado v višini 1.000.000 dolarjev!

Tisto, kar je specifično za “Gorilo”, kar je vzdevek Nedoha, je moč udarca in knockout moč, o čemer dovolj govori statistika, ki pravi, da v zadnjih 7 nastopih noben Jakobov nasprotnik ni uspel zdržati celotne prve runde. Nedoh je zabeležil sedem zmag, od katerih so vse dosežene s prekinitvijo v prvi rundi!

Nedoh je imel v prvem krogu za nasprotnika italijanskega borca Riccarda Nosiglia (8-4), katerega je z lahkoto premagal v samo 47 sekundah. V polfinalu ga je čakala nekoliko težja naloga. Nasprotnik je bil francoski borec, ki je v tistem trenutku imel razmerje zmag in porazov 8-1, in sicer gre za Anthonyja Salamonea. Kot v prvem krogu, je “Gorila” borbo zaključil v prvi rundi s tehničnim knockoutom. To je bil prvi poraz s prekinitvijo za francoskega borca.

Jakob Nedoh bo v finalu turnirja, ki se bo odvijal 8.12. v Dublinu na Irskem, za nasprotnika imel neporaženega borca iz Anglije, Simeona Powella (9-0). Powell je v PFL organizaciji zabeležil 5 zmag, gre pa za borca, ki je zmage dosegal na vse načine, od knockoutov, zaključkov do zmag s sodniško odločitvijo!

V nadaljevanju si lahko preberete intervju, ki ga je portal kladionica.biz opravil z našim borcem.

Najprej ti moramo čestitati za uvrstitev v finale in doseženi dve izjemni zmagi! Kako si zadovoljen z dosedanjimi nastopi na turnirju in na splošno s PFL kot organizacijo?

“Hvala za čestitke. Zelo sem zadovoljen s prvima dvema borbama. Želel sem si, da si me zapomnijo, da zaključim atraktivno tekmo, kar mi je uspelo. Dosegel sem dva knockauta v prvi rundi. Zdaj se pripravljam na finale, ki je 8. decembra. Z organizacijo sem zelo zadovoljen. Do borcev se obnašajo dobro, zelo so dobro organizirani in vedno imajo vnaprej načrtovan urnik.”

Kako je prišlo do podpisa za PFL Europe?

“Do sodelovanja s PFL-om je prišlo tako, da sem se boril na dogodku BRAVE CF 56 v Beogradu proti Zvonimirju Kralju. Takrat je bil ‘matchmaker’ Gustavo Firmino, ki je dober prijatelj z ‘matchmakerjem’ PFL-a. Po BRAVE-u je bila korona, naslednji meč sem opravil po enem letu, boril sem se na Valhalli v Sloveniji v glavni borbi večera. Imel sem načrt po Valhalli delati WFC za nekaj mesecev v Sloveniji, nato pa sem prejel sporočilo iz neznane številke na “WhatsUpp-u”, in to je bil prav Gustavo Firmino. Povedal mi je, da si me je dobro zapomnil po atraktivno zaključeni tekmi in me vprašal, če bi sodeloval na tem turnirju. Tako sem postal del PFL-a.”

Ali nam lahko poveš nekaj več o tem, kaj zmagovalec PFL Europe turnirja pravzaprav dobi?

“Zdaj se borimo v finalu. To bo boj za pas in meč je na 5 rund. Glavna nagrada je 100.000 dolarjev, in če jo osvojiš, se ti avtomatično podaljša pogodba s PFL-om. Prav tako, lahko izberete, ali želite naslednjo sezono preiti v glavni PFL turnir, kjer je glavna nagrada 1.000.000 dolarjev, ali želite ostati v ‘PFL Europe’ in pridobiti dodatne izkušnje. Naslednje leto bom opravil 4 boje, in upam, da bom šel na veliki glavni PFL turnir.”

V polfinalu si dosegel 7. zmago z nokautom v prvi rundi. V finalu te čaka neporaženi borec z doseženimi 9 zmagami, Simeon Powell. Kako so potekale priprave zanj, kje si se pripravljal in s kom si največ sparingoval?

“Da, v finalu se borim proti Simeonu Powelu, ki me sicer ni navdušil v zadnjih nekaj borbah. Veliko ga promovirajo, a mislim, da ni tako dober, kot ga oni predstavljajo. Vseeno ga ne bom podcenjeval. Priprave sem opravil tukaj v Sloveniji v različnih klubih, največ v TNT Gym-u. Poklical sem nekaj borcev, ki nastopajo amatersko in profesionalno v težki kategoriji, da mi pomagajo pri pripravah. Šel sem v boksarske klube, kickboks klube, delal sem BJJ s težkokategorniki, ki so lastniki črnega pasu. Vse je šlo po načrtu.”

Do zdaj si vse borbe končal v prvih rundah, zato te nismo imeli priložnosti videti v kasnejših. Kako vidiš potek borbe, če gre meč dlje od prve runde?

“Da, to me veliko ljudi sprašuje, ker sem vse borbe končal v prvi rundi. Nisem videl drugih rund v profesionalni karieri. Pripravljen sem vsako tekmo opraviti polne 3 runde vojne, vendar do zdaj nihče ni zdržal. Mislim, da ne bo problema niti za ta meč, ker sem zelo dobro pripravljen. Imam dober kardio, veliko sem delal na tem. Ne skrbi me, igral bom svojo igro, izvajal bom pritisk in mislim, da ta boj ne bo šel v tretjo rundo. Ne vidim načina, kako bi ta boj lahko šel do sodniške odločitve. Počutim se pripravljeno, močnejši sem kot kdajkoli in sem v najboljši formi do zdaj.”

Kdo ti je pomagal pri pripravah?

“Za priprave mi je, kot vedno, največ pomagal moj glavni trener Tomi Šude. Z njim vedno analiziram nasprotnika in pripravljamo taktiko. Tako smo storili tudi za Powela. Delam tudi s trenerjem za ‘JiuJitsu’ Eliom Artičem, ki ima črni pas. Treniram tudi pri ‘strongmanu’ Matijažu Belšaku. “Več kot 2 leti treniram z njim in od takrat sem zelo napredoval v smislu moči, kardio in eksplozivnosti. Jean Tratar mi veliko pomaga glede sponzorjev in marketinga. Pomaga mi pridobiti sponzorje in tako lahko zaslužim tudi izven kletke. Imam celotno ekipo, ki verjame vame in so bili z mano od začetka in čutim, da je ta turnir že naš, samo pametno ga moramo izpeljati in vse bo v redu.”

Kje vidiš prednost v primerjavi s Powellom in kakšen izid borbe napoveduješ?

“Mislim, da sem v vseh segmentih boljši. Edino kar je, je daljši in se precej premika, ohranja borbo na razdalji in nabira točke. Mislim, da sem boljši boksar od njega in da ga lahko nokavtiram, če pa se ne bom počutil udobno na nogah, ga lahko vedno podrem, ga kontroliram na tleh in povzročim veliko škodo z GNP-jem. Izvajal bom pritisk, silil ga bom v napako. Če bo preveč odprt, ga bom nokavtiral, če ne, ga bom podrl in z GNP-jem končal borbo. Mislim, da bo vse končano na koncu prve runde ali v začetku druge.”

Kakšno sporočilo imaš za publiko, ki te spremlja na Balkanu?

“Hvala vsem za podporo. Res čutim podporo, ko se nekdo z Balkana bori v tujini. Zelo sem vesel, da smo vsi skupaj v tem in da podpiramo naše borce. To mi res veliko pomeni, dal bom vse od sebe, da osvojim ta turnir. Iskal bom prekinitev in atraktiven dvoboj.”

Jakoba lahko spremljate na njegovem Instagram profilu, za stavne napovedi pa ne spreglejte naše sekcije tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja