Juventus – Benfica: Stavna napoved 14.09.2022

Home » Juventus – Benfica: Stavna napoved 14.09.2022
Juventus - Benfica

Ekipa Juventusa bo v dvoboju z Benfico poskušala priti do prve zmage v Ligi prvakov v tej sezoni. A to zanje ne bo lahka naloga, glede na to, da ima ekipa iz Lizbone bogate izkušnje s tovrstnimi tekmami v Ligi prvakov. Po mnenju strokovnjakov nas v Torinu čaka bolj umirjena tekma.

Juventus

Juventus se je na tekmi proti superiornemu PSG boril, a so bili Parižani vseeno boljši z 2:1. Glede na vse napovedi pred to tekmo so pri Juventusu lahko zelo zadovoljni, zdaj pa jih čaka zelo težak boj za drugo mesto z Benfico.

Juventus prihaja na to tekmo po težki tekmi proti Salernitani v Serie A, tako da je lahko učinek utrujenosti pomemben dejavnik. Juventus je nasprotniku dovolil igro v želenem ritmu, končalo pa se je zelo slabo zanje.

Glede na to, da bi lahko šlo za neposreden spopad za drugo mesto na lestvici, morajo Torinčani to tekmo odigrati precej previdneje, saj bi morebiten poraz zanje imel nepredstavljive posledice.

Benfica

Gostujoča ekipa se je dolgo mučila z Maccabijem iz Haife, a se je vztrajnost na koncu obrestovala. Portugalci so zmagali z 2:0 in naredili korak naprej k uvrstitvi v osmino finala. Ta boj še zdaleč ni končan, a v to tekmo vstopajo precej bolj sproščeni kot domači nogometaši, kar je lahko zanje zelo pomembna prednost.

Benfica je v preteklih sezonah pokazala, da je ekipa, ki zna “igrati na rezultat”, in glede na to, da bi bili tukaj zelo zadovoljni tudi z osvojeno točko, verjamemo, da ne bodo veliko tvegali.

V napadu ne morejo parirati favoriziranemu nasprotniku, zato je pričakovati, da bodo igralci gostujoče ekipe posebno pozornost namenili obrambnemu delu igre.

H2H

V zadnji tekmi teh dveh ekip v Ligi prvakov pred osmimi leti je bilo 1:1.

Poškodbe in odsotnosti

Juventus: Ake, Chiesa, Kaio Jorge, Peeters in Pogba. Di Maria, Locatelli, Rabiot in Szczesny so vprašljivi za nastop na tekmi.

Benfica: Joao Victor, Lucas Verissimo, Morato in Tavares.

Juventus – Benfica stavni nasvet

Dvoboj med Juventusom in Benfico je tako rekoč neposredni spopad v boju za drugo mesto v skupini. Obe ekipi bi bili v primeru poraza v neugodnem položaju, še posebej domači.

Obe ekipi imata veliko težav z odsotnostjo igralcev, in ko k temu dodamo, da je imel Juventus v nedeljo zelo težko tekmo in da je treba videti posledice utrujenosti, verjamemo, da nas čaka tekma, v kateri bosta oba ekipi igrali bolj previdno.

Datum in ura: 14.09.2022, 21.00

Namig: Under 9.5 shots on target (Manj kot 9.5 strelov v okvir vrat na tekmi)

Kvota: 1.72

Stavnica: 22bet

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja