Kako igrati športne stave s kriptovalutami?

Home » Kako igrati športne stave s kriptovalutami?

Kako staviti z uporabo kriptovalut? V tem članku si bomo pogledali kakšne so prednosti in slabosti stavljenja s kriptovalutami in katere kripto stavnice izbrati.

Kriptovalute so pomembno vplivale na delovanje industrije spletnih stav. Radi rečemo, da so kriptovalute prihodnost stavne industrije, toda dejstvo je, prihodnost je že tukaj in veliko kakovostnih operaterjev je v svoje poslovanje vpeljalo možnost plačevanja s bitcoinom in drugimi kovanci, saj igralci želijo izkoristiti vse prednosti, ki jim jih nudi ta depozitna metoda.

Anonimnost, izjemno hitra plačila in izplačila brez dodatnih stroškov, visoka raven varnosti, provably fair igre, vse to so prednosti kriptovalut, ki vam lahko olajšajo stavne aktivnosti na spletu.

V nadaljevanju besedila podajamo podrobnejše informacije o stavah z uporabo kriptovalut, njihovih prednostih, nakupovanju in shranjevanju kriptovalut, kako narediti polog s pomočjo kriptovalut, ter seznam top spletnih stavnic, ki sprejemajo kriptovalute, tako da boste po branju tega članka pripravljeni na svojo kripto avanturo.

22Bet bonus: 100% do 122 EUR

20Bet bonus: 100% do 100 EUR

Sportsbet.io bonus trenutno ni na voljo

Kaj so kriptovalute?

Verjetno ste že slišali za bitcoin, litecoin, tether, ethereum kot nekatere najbolj znane kriptovalute. Leta 2013 je obstajalo le sedem kovancev, danes pa se ocenjuje, da je njihovo število večje od 21.000, od česar je samo del, približno 9.300 aktivnih.

Ampak kaj so kriptovalute v resnici

Kriptovalute so elektronski, virtualni denar, ki je decentraliziran in za razliko od fiduciarnih valut, kot sta euro ali dolar, ni pod nadzorom nobene vlade ali banke.

Skupaj s kriptovalutami se običajno omenja tudi beseda blockchain, kar je veriga podatkovnih blokov, ki se povezujejo na podlagi kriptografije, kar zagotavlja varnost in anonimnost. Ta način prenosa denarja odpravlja posrednika, tretjo osebo (navadno banko), ki spremlja transakcije in zagotavlja, da nobena stranka ne bo prevarana, kar seveda ustvarja prostor za zaslužek.

Blockchain zamenjuje tretjo osebo z mrežo decentraliziranih, neznanih računalnikov. Ti potrjujejo transakcije na podlagi algoritma in zahtevnih matematičnih izračunov. Če ne načrtujete “rudarjenja” bitcoinov, za kar bi potrebovali zelo močen računalnik in veliko računalniškega znanja, temveč samo uporabljate njihove koristi v vsakdanjem življenju, se vam ni treba ukvarjati z dodatnimi tehničnimi informacijami.

Pomembneje je, kako jih lahko konkretno uporabite v svojo korist pri spletnem stavljenju, o čemer bomo govorili v naslednjem odstavku.

Prednosti stavljenja s kriptovalutami

Čeprav obstajajo spletni stavniški ponudniki, ki sprejemajo samo kriptovalute kot način plačila, mnogi ponujajo kombinacijo tradicionalnih valut in kriptovalut.

Spodaj bomo pregledali glavne prednosti kriptovalut v primerjavi s fiduciarnimi valutami pri športnih stavah in igranju spletnih casino iger.

Preprosti in hitri prenosi

Čas obdelave transakcij je odvisen od depozitne metode, ki jo igralec izbere. Za razliko od tradicionalnih valut, ki lahko trajajo tedne, preden so izplačane, so kriptovalute lahko na voljo v vaši digitalni denarnici že v 10 minutah, na splošno pa jih boste čakali največ 24 ur.

Depoziti so takojšnji, s preprostim postopkom, ki se začne z optičnim branjem QR kode v vašem profilu na spletni strani za stave, nato pa samo sledite navodilom na zaslonu. Podrobnejši postopek registracije in depozita v kriptovalutah bomo opisali nekoliko kasneje v besedilu.

Nižji stroški

Banke in različni prenosni servisi pogosto zaračunavajo pristojbine za prejemanje in pošiljanje denarja. S kriptovalutami ni treba imeti enega načina za polog in drugega za izplačilo, da bi se izognili stroškom, saj lahko vse opravite brezplačno ali z minimalnimi stroški.

Nekatere športne stavnice zaračunajo provizije za fiduciarni denar. S kriptovalutami boste lahko ves proračun porabili za stavniške dejavnosti, ne pa ga porabili za stroške obdelave plačil.

Anonimnost in varnost

Če uporabljate metode, kot so kreditne in debetne kartice, da bi prenesli denar za stave, boste morali deliti podatke o svoji bančni kartici s stavnico. Čeprav so varnostni standardi danes zelo visoki, vedno obstaja nevarnost, da bo nekdo zlorabil vaše podatke.

Kriptovalute rešujejo ta problem, šifriranje in blockchain tehnologija pa zagotavljata varnost transakcij.

Večji bonusi

Nekatere športne stavnice ponujajo večje bonuse, če se odločite narediti svoj depozit v kriptovalutah. Tako lahko dodatno povečate svoj začetni proračun za stavniške dejavnosti in izkoristite bonus dobrodošlice v obliki matched bonusa ali brezplačnih stav.

Najboljše športne stavnice, ki sprejemajo kriptovalute

Če ste že iskali športne stavnice, kjer lahko uporabljate kriptovalute, ste morda opazili, da jih je pomemben del novejšega datuma, tj. da niso že desetletja na trgu. Zato lahko včasih težko določite, ali je stran legitimna in kako se obnaša do svojih uporabnikov.

22Bet bonus: 100% do 122 EUR

20Bet bonus: 100% do 100 EUR

Sportsbet.io bonus trenutno ni na voljo

Da bi vas rešili teh dilem, smo mesece testirali crypto-friendly blagovne znamke in naredili seznam najboljših športnih stavnic za igralce iz Slovenije. Vse te stavnice so licencirane, imajo pošten odnos do igralcev in ponujajo številne možnosti stav s konkurenčnimi maržami in rednimi nagradami, tako za nove kot za obstoječe uporabnike.

Seveda ima vsaka od njih svoje prednosti in slabosti, zato bi bilo najbolje, da preberete naše recenzije in sami odločite, v kateri se želite registrirati.

Kako kupiti BTC in druge kriptovalute

Kriptovalute lahko dobimo na dva načina – z  “rudarjenjem” ali nakupovanjem. Kot smo že omenili, rudarjenje ni opcija za večino uporabnikov, zato je najlažji način nakup željene kriptovalute na spletnih menjalnicah, enako kot bi kupili katero drugo tujo valuto.

Pomembno je pri nakupu kripta preveriti, ali stavnica sprejema določen kovanec, ter nakup opraviti na reguliranih in preverjenih menjalnicah. Nekatere najbolj znane so Coinbase, Coin Corner, Kraken in Bittylicious.

Kaj storiti s kriptovalutami po nakupu

Če želite kupiti svojo prvo kriptovaluto, jo boste morali nekje shraniti. Bitcoine shranjujemo v wallete /denarnice, to so aplikacije, ki vam omogočajo dostop in uporabo kriptovalut.

Kripto denarnice delimo na dve vrsti: hot (online) in cold (offline). Hot denarnice imajo zasebne ključe shranjene na napravah, ki so povezane z internetom, kar jih naredi manj varne, medtem ko cold denarnice niso na noben način povezane z internetom. Če se odločite za cold denarnico, morate paziti in dobro shraniti svoje geslo, saj v primeru, da ga pozabite ali izgubite, ne boste mogli več dostopati do svojih kriptovalut.

Za namene spletnega stavljenja lahko vedno hranite manjši del svojega digitalnega denarja v spletni (online) denarnici za začetek.

Kako narediti depozit v kriptovalutah

Pred registracijo na katero od crypto-friendly športnih stavnic, predlagamo, da si preberete naše ocene najboljših za igralce iz Slovenije in izberete stavno hišo, ki najbolj ustreza vašim potrebam in željam.

Postopek registracije je povsod zelo podoben – na začetni strani stavne hiše poiščite gumb »Sign Up« ali »Register«, ki se običajno nahaja v zgornjem desnem kotu, in sledite navodilom na zaslonu.

Ko opravite ta del, je čas za prvi depozit.

1.korak: Kliknite na možnost Deposit/Cashier in izberite eno od podprtih kriptovalut, ki ste jo predhodno kupili v online menjalnici in shranili v svojo BTC denarnico.

2.korak: Kopirajte URL stavne hiše, ki se nahaja na zaslonu, ali skenirate QR kodo, če obstaja.

3.korak: V svoji bitcoin denarnici izberite možnost Pošlji/Send, vnesite znesek, ki ga želite vplačati, prilepite kopiran URL in kliknite na Submit.

To je vse.

Nakazilo naj bi bilo vidno na vašem računu v stavni hiši v nekaj minutah, natančen čas pa je odvisen od izbrane kriptovalute.

22Bet bonus: 100% do 122 EUR

20Bet bonus: 100% do 100 EUR

Sportsbet.io bonus trenutno ni na voljo

Pogosta vprašanja

Kriptovalute se shranjujejo v kriptovalutnih denarnicah. Obstajata dve vrsti teh denarnic – hot (online) in cold (offline ). Offline denarnice so varnejše za shranjevanje večjih količin BTC-ja in drugih kovancev, saj niso povezane z internetom. Spletne denarnice so bolj praktične, vendar so zaradi povezave z internetom nekoliko manj varne.

Da. Vse crypto-friendly strani za stave, ki so na našem seznamu, imajo veljavno licenco. Najbolj znana licenca za operaterje, ki sprejemajo kriptovalute, je tista države Curacao, kar pomeni, da so vsakodnevne aktivnosti stavnic pod nadzorom tega regulativnega organa.

V naših recenzijah lahko najdete vse pomembne informacije o določeni stavni strani, vključno s podprtimi načini plačila. Najbolj zanesljiv način, da preverite, katere kriptovalute so sprejete, je, da se registrirate na želeni strani in obiščete Banking/Deposit/Cashier, kjer bodo naštete vse možnosti plačila.

Kriptovalute so eden najhitrejših načinov izplačila v športnih stavnicah. Svoje dobitke lahko prejmete že v 10-15 minutah. Da bi se izognili težavam pri izplačilu, svetujemo, da takoj po registraciji pošljete dokumente, potrebne za postopek KYC.

Obstaja veliko spletnih športnih stavnic, ki sprejemajo kriptovalute in so na voljo igralcem iz hrvaške. Seznam najboljših stavnic za leto 2023 lahko najdete na naši spletni strani, skupaj s podrobnimi pregledi, ki pokrivajo vse pomembne segmente, od načinov plačevanja do izbire športov, kakovosti kvot.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja