Luton Town – Newport County: Stavna napoved 09.08.2022

Home » Luton Town – Newport County: Stavna napoved 09.08.2022

Ekipa iz Championshipa bo gostila nasprotnika iz dveh lig nižje na nogometni piramidi. Luton Town bo v prvem krogu ligaškega pokala gostil Newport County.

Luton Town Team novice

Luton je bil eno izmed prijetnih presenečenj minule sezone v Championshipu, saj so ujeli končnico in končali na šestem mestu. To sezono ima Luton spet močno ekipo in ne bo nobeno presenečenje, če se bodo spet borili za top 6.

Klop je bila glavna težava prejšnje sezone, saj je Nathan Jones običajno imel premalo možnosti in ko so ekipo prizadele poškodbe, je moral na klop postaviti mlade igralce. Ta poletni prestopni rok si uprava prizadeva poiskati ustrezno ešitev te težave.

Luton je ohranil skoraj popolno zasedbo iz prejšnje sezone in podpisal nekaj dobrih igralcev, klop pa je zdaj daljša in Jones ima več možnosti.

Jones bo rotiral ekipo za to tekmo proti Newportu, a ko vidite, da bodo igralci, kot sta Carlton Morris in Cauley Woodrow, verjetno začela s Henrijem Lansburyjem, Tomom Lockyerjem in Reeceom Burkom, se pokaže, kako dobra je ta ekipa Lutona.

Luton je imel na uvodnih dveh tekmah težave z učinkovitostjo, še posebej v prvem krogu proti Birminghamu, kjer so si ustvarili veliko priložnosti, a se je tekma končala z 0:0. Torej, to je dobra priložnost, da dosežejo nekaj golov.

Newport County novice

Ekipa iz League Two. Dve stopnički pod nasprotniki. Newport gre v to sezono precej šibkejši kot prejšnjo. Klub so zapustili najboljši strelec Dom Telford ter najbolj kreativna igralca Finn Azaz in Oliver Cooper.

Zaradi tega Newport nima tako dobrih možnosti v napadu. Na uvodnih dveh tekmah sezone so dosegli le en gol. Menedžer James Rowberry je na prvih dveh tekmah postavil isto začetno postavo, vendar je dejal, da bo za to pokalno tekmo naredil nekaj sprememb.

Newport ima odlično zgodovino v pokalnih tekmah v zadnjih nekaj letih. Remizirali so s Tottenhamom, premagali Leeds, Leicester in Middlesbrough … vendar so vse tekme igrali na njihovem stadionu, ki je zelo edinstven, saj je stadion za ragbi in je igrišče pogosto v zelo slabem stanju, vendar je situacija precej drugačna, ko igrajo stran v gosteh.

H2H

Med seboj bosta igrala prvič po letu 2018. V zadnjih 10 letih sta igrala v četrti in peti ligi, tudi v FA pokalu. Luton ima šest zmag, Newport tri, šest tekem pa se je končalo z remijem.

Novice in odsotnosti

Oba trenerja bosta naredila veliko menjav, saj je to pokalna tekma in je začetek sezone. Tako pričakujemo drugačne ekipe od tistih, ki so igrale v soboto.

Luton Town vs. Newport County napoved

Luton je velik favorit na stavnicah. Obstaja velika razlika v kakovosti obeh ekip in dveh nivojev razlike med njima. Luton ima na klopi kakovostno možnost, ki je sposobna narediti razliko. Pobegnili bomo od stave na končni izid, ker je to pokalna tekma in bomo stavili na število zadetkov.

Napoved: Luton bo dosegel več kot 1.5 gola

Kvota: 1.61 (bet365)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja