Rekordni prihodki igralniških podjetij v Veliki Britaniji

Home » Rekordni prihodki igralniških podjetij v Veliki Britaniji

Zaradi porasta uporabe igralnih avtomatov igralnice dosegajo rekordne prihodke. 

V času pandemije Covid-19 so mnogi igralci prešli na igranje spletnih »slot« avtomatov. Navade so očitno ohranili. 

Slot avtomati sodijo med najbolj problematične. Britanska vlada razmišlja o omejitvah. 

Igralniška podjetja v Veliki Britaniji dosegajo rekordne prihodke, predvsem zaradi porasta uporabe spletnih igralnih avtomatov. Industrija stav in iger na srečo je v letu do marca 2023 dosegla prihodke v višini 15,1 milijarde funtov, če izvzamemo državno loterijo, je 10,95 milijarde funtov, kar kažejo podatki Komisije za igre na srečo.

Ta porast je povratek za industrijo, ki je v času Covid-19 utrpela 1,5 milijarde funtov izgub zaradi odpovedi športnih dogodkov in zaprtja stavnic. V tem obdobju so mnogi igralci prešli s stav na šport na spletne igralniške igre, kar kaže, da je ta trend ostal.

Prihodki od spletnih igralniških izdelkov, ki so povezani z višjo stopnjo problematičnega igranja kot stave na šport, so v covidnem letu do konca marca 2021 dosegli vrhunec 4,01 milijarde funtov. Večina teh prihodkov izhaja iz izgub na digitalnih igralnih avtomatih, katerih prihodki so se od leta 2016 več kot podvojili na rekordnih 3,2 milijarde funtov.

Vlada razmišlja o znižanju najvišjega zneska za en “vrtljaj” na igralnih avtomatih, ki trenutno nima zakonske omejitve, na znesek med 2 in 15 funtov. Dr. Matt Gaskell, ki vodi Severno igralniško službo NHS, je pozdravil tekoče posvetovanje o znižanju omejitev za igralne avtomate.

Laburistična poslanka Carolyn Harris, ki vodi medstrankarsko skupino za preučevanje škode zaradi iger na srečo, je izjavila, da bi morale biti omejitve za igralne avtomate znižane na najnižjo možno raven, v skladu z omejitvami, uvedenimi za terminale fiksnih kvotnih stav leta 2019.

Članek je bil spremenjen 1. decembra 2023, da se nanaša na stopnje problematičnega igranja namesto na stopnje odvisnosti v povezavi s spletnimi igralniškimi izdelki, in vlada neposredno razmišlja o tem, ali znižati najvišji znesek za en “vrtljaj”, ne prek Komisije za igre na srečo.

V Veliki Britaniji lahko podporo pri problematičnem igranju najdete prek Klinike za nacionalne težave z igranjem na srečo NHS na 020 7381 7722 ali prek GamCare na 0808 8020 133. V ZDA pokličite Nacionalni svet za problematično igranje na 800-GAMBLER ali pošljite SMS na 800GAM. V Avstraliji je na voljo pomoč prek Gambling Help Online na 1800 858 858 in Nacionalne telefonske linije za dolgove na 1800 007 007.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja