Sassuolo – Inter: Stavna napoved 8.10.2022

Home » Sassuolo – Inter: Stavna napoved 8.10.2022
Sassuolo - Inter

Po veliki torkovi zmagi proti Barceloni bo Inter skušal z nizom zmag nadaljevati tudi v Serie A na gostovanju pri Sassuolu.

Sassuolo

V preteklih letih je bil Sassuolo eden najstabilnejših italijanskih prvoligašev. Sezono pogosto končajo med najboljših 10 in nikoli jim ni grozil izpad. V tem obdobju je ta ekipa izstrelila tudi nekaj nadarjenih trenerjev, kot so Roberto de Zerbi, Eusebio di Francesco in Alessio Dionisi.

V zadnjih dveh krogih je Sassuolo premagal Torino in Salernitano. Trenutno so na osmem mestu z 12 točkami. Zdi se, da bo to zanje klasična sezona brez pretiranega stresa in skrbi. Ker je Gianluca Scamacca odšel v West Ham, novega najboljšega strelca še vedno niso našli. Noben igralec doslej ni dosegel treh golov, nasprotnikovo mrežo pa sta dvakrat zatresla le Andrea Pinamonti in Davide Frattesi.

Sassuolo bo to tekmo proti Interju pričakal povsem razbremenjen. V takšnem stanju lahko pokažejo najboljšo predstavo, v prid pa jim gre dejstvo, da je nasprotnik pod velikim pritiskom. Sassuolo je bil znan po tem, da je Interju v preteklosti, tudi v lanski sezoni, zadal hude poraze.

Inter

Pred začetkom sezone 2022/2023 je bilo med nogometnimi strokovnjaki soglasje, da ima Inter najmočnejšo ekipo v Italiji. Vrnitev Romeluja Lukakuja je dodatno okrepila napad in preostala ekipa je zapolnjena na vseh položajih. Dva meseca pozneje ni nič tako optimistično kot julija.

Inter je v prvih osmih krogih Serie A doživel štiri poraze. Celo lansko sezono je izgubil enako število tekem, ko je pred 17 meseci osvojil naslov, pa je bil v celotni Serie A poražen le trikrat. To dovolj zgovorno govori o tem, kako stvari v zadnjem času ne delujejo. Simone Inzaghi je pod velikim pritiskom in njegova ekipa mora tukaj zmagati. Če temu ne bo tako, je verjetnost, da bo odpuščen, velika.

Inzagijeva velika sreča je, da ni izgubil garderobe. To se je videlo proti Barceloni, ko so igralci igrali za svojega trenerja. Če bodo takšno izdajo ponovili proti Sassuolu, bi se s tega gostovanja morali vrniti s tremi točkami.

H2H

Med letoma 2015 in 2018 je Sassuolo dobil osem od devetih tekem proti Interju, kar je impresiven rekord. Od takrat so igrali sedemkrat. Inter je slavil štirikrat, dvakrat je bil neodločen izid, enkrat pa je slavil Sassuolo.

Injuries

Domenico Berardi, Mert Murdul, Hamed Junior Traore in Gregoire Defrel so poškodovani in ne bodo igrali za Sassuolo. Pri Interju so odsotni Marcelo Brozović, Joaquin Correa in Romelu Lukaku.

Sassuolo – Inter napoved

Preprosto, Inter mora tukaj zmagati. Ni prostora za nov neuspeh in pričakovati je treba motiviran in osredotočen Inter od prve minute. Proti Barceloni so pokazali, da zmorejo, zdaj pa morajo to ponoviti proti precej lažjemu nasprotniku.

Datum in ura: sobota, 8.10.2022, 15.00

Napoved: Inter zmaga

Kvota: 1.75

Stavnica: Bet365

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja