Sevilla – FC Kobenhavn: Stavna napoved 25.10.2022

Home » Sevilla – FC Kobenhavn: Stavna napoved 25.10.2022
Sevilla - FC Kobenhavn

Ekipi, ki sta v tej sezoni Lige prvakov še brez zmage se bosta pomerili na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan in skušali vpisati prvi komplet treh točk na račun.

Sevilla

Odkar Jorge Sampaoli vodi Sevillo, so v petih tekmah doživeli le en poraz in ta poraz je bil proti Real Madridu, kjer je Sevilla do 79. minute igrala zelo dober nogomet.

Ta sezona je ena najslabših v novejši zgodovini kluba. Od začetka sezone je Sevilla v La Ligi dobila le dve tekmi in je trenutno na 15. mestu na lestvici z vsega 10 točkami. V Ligi prvakov so po štirih krogih še brez zmage.

Sevilla ima še vedno majhne možnosti, da ujame 2. mesto v skupini G, vendar mora premagati Kobenhavn in Man City ter upati, da bo Borussia Dortmund obe tekmi izgubila. Možnosti za to so zelo majhne in Sevilla ima odlično priložnost, da si zagotovi Ligo Evropa od februarja z zmago proti danski ekipi doma.

Vzdušje v klubu je nekoliko boljše, odkar je prišel Sampaoli. Sevilla je na vsaki tekmi dosegla vsaj gol in samo na eni tekmi je prejela več kot en zadetek. Ekipa je postala bolj kompaktna in boljša v obrambi.

FC Kobenhavn

Tako kot pri Sevilli tudi v Kobenhavnu ta sezona za zdaj ni dobra. Kobenhavn, lanski danski prvak, je po 14 krogih s petimi zmagami in 18 točkami na 8. mestu danske Superlige. V ligi imajo težave in trenutno so tri tekme brez zmage in imajo le eno zmago v zadnjih šestih tekmah.

Tudi v Ligi prvakov ni nič drugače. Po štirih krogih so brez zmage, v skupini G pa še brez zadetka.

Kobenhavn je to sezono porazen v gosteh v vseh tekmovanjih. V Ligi prvakov so doživeli dva poraza, v Superligaen pa so v tej sezoni zmagali le na dveh gostovanjih. Zadnja zmaga je bila avgusta proti Lyngbyju. Prav tako jim ni uspelo zmagati v gosteh proti Hobru, ekipi iz 2. lige, na pokalni tekmi prejšnji teden. Kobenhavn je to sezono v gosteh le enkrat ohranil mrežo nedotaknjeno.

Danska ekipa ima še vedno možnosti za drugo ali tretje mesto v skupini G, vendar bo morala v naslednjih dveh krogih zmagati proti Sevilli in/ali Borussii Dortmund.

H2H

V pretekli zgodovini sta se ekipi pomerili samo enkrat in to je bilo pretekli mesec na Danskem, ko se je tekma zaključila z 0:0.

Poškodbe in odsotnosti

Sevilla: Jesus Corona, Tanguy Nianzou in Oliver Torres so poškodovani. Marcos Acuna, Fernando in Karim Rekik pa so vprašljivi.

FC Kobenhavn: Akinkunmi Amoo, Andreas Cornelius, Rasmus Falk, Zeca, Mamaudou Karamoko in Denis Vavro so poškodovani.

Sevilla – FC Kobenhavn napoved

Sevilla je velik favorit, da tukaj osvoji vse tri točke in se približa tretjemu mestu. Jorge Sampaoli prinaša stabilnost v ekipo Seville in je nekoliko izboljšal rezultate. FC Kobenhavn ima to sezono v gosteh porazne rezultate, v Ligi prvakov pa še niso dosegli zadetka.

Obe ekipi imata težave, vendar mora Sevilla izkoristiti svoje priložnosti in zmagati na tej tekmi. Več o azijskem hendikepu si lahko preberete tukaj.

Datum in ura: 25.10.2022, 18.45

Napoved: Sevilla -1

Kvota: 1.83

StavnicaBet365

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja