Sheffield United – Sunderland: Stavna napoved 17.08.2022

Home » Sheffield United – Sunderland: Stavna napoved 17.08.2022

Na stadionu Bramall Lane v Sheffieldu bomo priča zanimivi tekmi med ekipama, ki sta zelo dobro pričeli sezono.

Sheffield United novice

Sheffield je imel zelo turbulentno lansko sezono. Do novembra so bili 14. na lestvici in so odpustili trenerja Slavišo Jokanoviča ter na čelo postavili Paula Heckingbottoma. Ta je rezultate močno izboljšal in Sheffield je končal na 5. mestu ter se prebil v končnico, kjer je doživel poraz proti Nottingham Forestu.

Heckingbottom je ohranil celotno ekipo iz prejšnje sezone (razen igralcev, ki so bili posojeni) in z nekaj novimi, mladimi in talentiranimi okrepitvami so z razlogom eni izmed favoritov za naslov in napredovanje v Premier ligo.

Sheffield ima pester začetek nove sezone. Poraženi so bili pri Watfordu, nato premagali Millwall in v nedeljo remizirali proti Middlesbroughu. Njihov razpored na začetku ni bil lahek in v naslednjih nekaj tednih jih čakajo nekoliko lažje tekme.

Ena od prednosti te ekipe v minuli sezoni je bila obramba. Sheffield je imel 20 tekem brez prejetega zadetka (samo Bournemouth jih je imel več) in prejel 45 golov (samo štiri ekipe so jih prejele manj) in kot smo rekli, so lansko sezono začeli porazno. Na prvih treh tekmah v tej sezoni so le enkrat ohranili mrežo nedotaknjeno, obramba pa še ni na ravni prejšnje sezone. Druga stvar, ki jo je Heckingbottom izboljšal, so rezultati na Bramall Lane. Sheffield je izgubil le eno tekmo doma, odkar je novembra lani Heckingbottom prevzel vodstvo.

Sunderland novice

Končno so po štirih letih napredovali iz League One. Sunderland je odličen in velik klub in zato bi moral igrati vsaj v Premier ligi ali Championshipu. Ne pa v tretjem razredu. Pomembna stvar, ki se je zgodila to poletje, je sprememba lastniške strukture.

Kyril Louis-Dreyfus je postal glavni delničar in po letu, ko nihče ni vedel, kdo je lastnik kluba, je zdaj to končno urejeno. Čas je, da se črne mačke vrnejo v Premier ligo.

Letošnja sezona je za njih verjetno malo preuranjena in za zdaj je zelo pomembno, da ostanejo v ligi. Toda s Kyrilom na čelu je prihodnost svetla. Sunderland je sezono začel zelo dobro s petimi točkami po treh tekmah in je še vedno brez poraza.

Ellis Simms, ki je prišel na posojo iz Evertona, in najboljši strelec prejšnje sezone Ross Steward sta sezono začela fantastično s petimi zadetki. Prispevala sta k vsem šestim golom in sta gonilna sila te ekipe.

Težava je lahko v obrambi. Sunderland je prejel pet golov. Le tri ekipe so v prvih treh krogih prejele več zadetkov. Alex Neil ima zaradi poškodb zelo omejene možnosti, nova težava pa je poškodba Daniela Ballarda, ki bo odsoten osem tednov. Neil ima samo dva zdrava osrednja branilca in Dennisa Cirkina, ki je levi bočni branilec, a trenutno igra kot levi osrednji branilec. Problem v obrambi je v hitrosti, saj Wright (ki je zaradi poškodbe izpustil prve tri tekme) in Danny Batth nista hitra igralca.

Sunderland je 3. v xG in 3. v xG nasprotnika. So zelo zanimiva ekipa za spremljanje.

H2H

Od leta 2004 sta se ekipi pomerili le dvakrat in to v sezoni 2017/18. Sheffield United je obakrat zmagal z 2-1 in s 3-0.

Odsotnosti in poškodbe

Sheffield United: Billy Sharp in Ben Osborn sta vprašljiva za srečanje.

Sunderland: Daniel Ballard in Carl Winchester sta poškodovana.

Sheffield United – Sunderland napoved

Sheffield United je po našem mnenju favorit za zmago na tej tekmi. So veliko boljša ekipa od Sunderlanda. A ker je šele začetek sezone, bomo preskočili stavo na končni izid. Kot smo rekli, Sunderland ustvari veliko priložnosti in tudi veliko dovoli nasprotniku. Zaradi težav v obrambi so lahko v velikih težavah na Bramall Lanu, kjer je Sheffield zelo dober, odkar je Paul Heckingbottom prevzel ekipo.

Napoved: Sheffield doseže več kot 1.5 gola

Kvota: 1.90

Stavnica: bet365

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja