SP v nogometu 2022 – stavne napovedi

Home » SP v nogometu 2022 – stavne napovedi

Reprezentančna nogometna tekmovanja so vedno nekaj posebnega in v nih uživajo vsi ljubitelji športa. Številni z veliko nestrpnostjo pričakujejo 21. 11., ko se začne prvenstvo, ki bo trajalo do 18. 12., ko je na razporedu veliki finale.

Reprezentance Brazilije, Anglije, Argentine, Španije in Francozi, branilci naslova iz leta 2018, prihajajo na prvenstvo kot glavni favoriti. Navsezadnje smo se v reprezentančnem nogometu navadili na presenečenja, še posebej v izločilni fazi turnirja, kjer se igra po eno tekmo. To smo lahko videli tudi na zadnjem mundialu, kjer je Hrvaška igrala v finalu in zagotovo bomo tudi letos videli nekatera presenečenja.

V naših napovedih tekem boste lahko našli številne nasvete za SP v nogometu. V nadaljevanju tega članka bomo predstavili vse skupine, favorite skupin in najboljše dolgoročne napovedi za SP v nogometu 2022. 2022.

Skupine

Na SP v nogometu 2022 bomo gledali 32 reprezentanc, ki bodo razvrščene v osem skupin, ki jih bo gostil Katar. Iz vseh osmih skupinn bosta dve najbolje uvrščeni reprezentanci napredovali v drugi krog tekmovanja, kjer se pričenja izločilni del turnirja. V nadaljevanju besedila boste lahko našli tako informacije o skupinah, odsotnostih, favoritih, kot tudi o najboljših dolgoročnih napovedih, ki jih lahko odigrate.

Skupina A 🇶🇦 🇸🇳 🇳🇱 🇪🇨

V skupini A se nahaja reprezentanca gostiteljev, Katar ter Nizozemska, ki je prvi favorit skupine, kot tudi Senegal in Ekvador. Domača katarska reprezentanca zagotovo ne more biti zadovoljna z žrebom. Ob taakih nasprotnikih so zagotovo outsiderji in imajo manjše možnosti za napredovanje iz skupine.

Reprezentaca Nizozemske je evropski prvak in trikratni svetovni podprvak sveta ter reprezentanca, ki na vsako veliko tekmovanje prispe kot eden od favoritov. Za njimi je nekaj slabših velikih tekmovanj, a so prejšnje leto na EURU pokazali s kakšnim moštvom razpolagajo. V skupinskem delu so bili sijajni, a so nato nepričakovano izpadli s Češko. To je hkrati tudi njihov zadnji poraz, kar zgovorno priča o njihovi formi. Brez večjih težav so se kvalificirali na mundial in dominirali tudi v Ligi narodov. Zagotovo so z zvedniki, kot so Virgil van Dijk, Memphis Depay, Wijnaldum in drugi, absolutni favoriti skupine.

V borbi za drugo mesto v skupini bomo verjetno spremljali reprezentanci Senegala in Ekvadorja, kjer bo medsebojni dvoboj verjetno odločil o ekipi, ki se bo uvrstila v izločilne boje. Jasno je, da ima Senegal bolj kakovostne posameznike in je rahel favorit, a na predhodnih mundialih niso navdušili. Ekvador že več let igra zelo dobro in nas zato čaka srdita borba za drugo mesto.

Stavni nasvet: Nizozemska bo končala prva v skupini – da
Stavnica: bet365
Kvota: 1.40

Skupina B 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿  🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 🇮🇷 🇺🇸

V skupini B se nahajajo reprezentance Anglije, Walesa, Irana in ZDA. V tej skupini je seveda Iran outsider, metdem pa se pričakuje boj Anglije, Walesa in ZDA za napredovanje. Angleška reprezentanca na vsako tekmovanje pride v ožji krog favoritov, a na zlato čakajo že od leta 1966. Na zadnjih dveh velikih tekmovanjih so bili zelo blizu, na EURU 2020 so izgubili v finalu z Italijo, a pred štirimi leti so v Rusiji zaključili na četrtem mestu. Jasno je, da zadnja leta opravljajo odlično delo, imajo izjemno moštvo in so upravičeno eden od največjih favoritov.

Velika borba se pričakuje za drugo mesto med reprezentancami Walesa, ZDA in Irana. Iran je seveda outsider, ZDA, ki jih vodi Pulišić, igrajo dober nogomet, medtem pa lahko Wales z močno zadnjo linijo in sijajno igro iz prekinitev, vedno doseže dober rezultat. Če upoštevamo izkušnje z igranjem na velikih tekmovanjih, menimo, da ima ta valižanska generacija daleč največje možnosti za napredovanje in stava na njih je vredna vašega denarja.

Stavni nasvet: Wales napreduje iz skupine – da
Stavnica: 22bet
Kvota: 2.20

Skupina C 🇦🇷 🇵🇱 🇲🇽 🇸🇦

V skupinii C so Argentina, Poljska, Mehika in Saudova Arabija. To bo zelo zanimiva skupina, kjer se pričakuje velika borba za drugo mesto. Saudova Arabija je outsider skupine in ne more postoriti veliko, medtem pa je Argentina brez dvoma absolutni favorit.

Reprezentaci Poljske in Mehike se bosta borili za drugo mesto, ki še vodi v del tekmovanja z izločilnimi boji. Ne glede na slabe rezultate na EURU preteklo leto je poljska reprezentanca, ki jo vodijo Lewandowski, Piatek, Klich in ostali, vedno sposobna premagati vsakogar. To so pokazali tudi v kvalifikacijskem ciklu, kjer so sprva zaključili na drugem mestu pred Albanijo in Madžarsko ter nato v dodatnih kvalifikacijah izločili Švedsko. Mehika lahko razpolaga z igralci, kot so Jimenez, Corona, Herrera in Rodriguez ter imajo zelo obetavno generacijo nogometšev. Upoštevajoč kakovost moštva je jasno, da bomo lahko uživali v nogometu teh reprezentanc. Ko govorimo o najboljši stavi se je zagotovo najbolje izogniti stavi v borbi za drugo mesto med Poljsko in Mehiko ter se zavezati s stavo na Argentino.

Stavni nasvet: Argentina bo končala prva v skupini – da
Stavnica: 20bet
Kvota: 1.43

Skupina D 🇫🇷 🇩🇰 🇦🇺 🇹🇳

V skupini D se nahajajo Francija, Danska, Avstralija in Tunizija. V tej skupini ne bi smeli spremljati prevelike borbe, ko govorimo o napredovanju. Jasno je, da sta Francija in Danska veliko bolj kvalitetni od Avstralije in Tunizije. Verjetno bomo v medsebojnem dvoboju med Francijo in Dansko dobili prvouvrščeno ekipo iz skupine, medtem pa bosta Asvtralija in Tunizija točke nabirali samo v medsebojni tekmi.

Stavni nasvet: Danska napreduje iz skupine – da 

Stavnica: 22bet
Kvota: 1.60

Skupina E 🇪🇸 🇯🇵 🇩🇪 🇨🇷

V skupini E se nahajajo Španija, Kostarika, Japonska in Nemčija. To je skupina, kjer je razlika v kvaliteti največja. Španija in Nemčija sta svetovni velesili in reprezentanci od katerih se pričakuje, da bosta borili za zlato odličje. Kostarika jim zagotovo ne bo uspela parirati in ne bo prišla do točk, medtem pa lahko Japonska samo v nekem norem scenariju preseneti.

Nemčija je razočarala na zadnjih velikih tekmovanjih. Španja jih je v zadnjem medesbojnem dvoboju porazila kar s 6-0. Menimo, da so trenutno na višjem nogometnem nivoju in imajo večje možnosti za prvo mesto v skupini.

Stavni nasvet: Španija bo zmagovalka skupine – da
Stavnica: Rabona
Kvota: 1.85

Skupina F 🇭🇷 🇧🇪 🇲🇦 🇨🇦

V skupini F se poleg hrvaške reprezentance nahajajo še Belgija, Kanada in Maroko. Za nogometne navdušence na našem prostoru bo to skupina, ki ji bodo namenili večjo pozornost. Pričakujemo, da bosta Belgija in Hrvaška imeli veliki boj za prvo mesto v tej skupini. Seveda je Belgija, ki ima številne superzvezdnike rahel favorit, a tudi Hrvaška ve kako igrati na mundialih, saj smo to lahko spremljali v Rusiji pred štirimi leti, kjer so bili podprvaki.

Reprezentanci Maroka in Kanade bi verjetno lahko v kakšni drugi skupini presenetili, a v tej imajo le minimalne možnosti. Pričakujemo, da proti Hrvaški in Belgiji ne bodo osvojili niti točke, kjer se bo v medsebojni tekmi med Belgijo in Hrvaško odločil zmagovalec skupine. Odlična izbira za stavo, glede na kvoto, je, da bo Hrvaška zaključila kot prva v skupini. Vendarle je, glede na veliko razliko v kvaliteti in kvoto 1.57, da bo Hrvaša napredovala iz skupine, ta stava ena od najboljših na tem svetovnem prvenstvu.

Stavni nasvet: Hrvaška napreduje iz skupine – da
Stavnica: 20bet
Kvota: 1.57

Skupina G  🇧🇷 🇨🇲 🇷🇸 🇨🇭

V skupini G se nahajajo reprezentance Brazilije, Kameruna, Srbije in Švice. Zanimivo je, da so tudi pred štirimi leti v Rusiji v skupini bile skupaj reprezentance Brazilije, Srbije in Švice. Takrat je namesto Kameruna v skupini, kot četrta reprezentanca bila Kostarika. Brazilija je bila prva, Švica je zaključila pred Srbijo, ki bo zdaj imela priložnost za revanšo.

Kamerun je Afriški pokal zaključil na tretjem mestu in ima zares kakovostno moštvo, a ima v taki skupini minimalne možnosti za napredovanje. Brazilija je seveda absolutni favorit, saj so tudi favoriti prvenstva in lahko pričakujemo, da bodo končali na prvem mestu v skupini. Pred štirimi leti je Švica zaključila nad Srbijo in tedaj zmagala z 2-1, a od tedaj je srbska reprezentanca zelo napredovala. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo za končali pred izjemno Portugalsko in v celotnem kvalifikacijskem ciklu niso zabeležili niti enega poraza ter delujejo pripravljeni za velike rezultate. Menimo, da trenutno igrajo bolje od Švica, kvota na njih je odlična in zagotovo sodi med najboljše namige na tem prvenstvu.

Stavni nasvet: Srbija napreduje iz skupine – da
Stavnica: 22bet
Kvota: 2.25

Skupina H 🇰🇷 🇬🇭 🇺🇾 🇵🇹

Skupina H, kjer se nahajajo reprezentance Portugalske, Urugvaja, Gane in Severne Koreje, je verjetno ena od bolj izenačenih skupin. Portugalska, ki jih vodi Ronaldo in zvezde, kot so Bruno Fernandes, Diego Jota, Bernardo Silva, Cancelo in drugi, vedno sodijo v krog reprezentanc, ki lahko pride do medalje. V tej skupini so brez dvoma glavni favoriti za prvo mesto in edina reprezentanca, ki bi jim lahko prekrižala načrte je neugodni Urugvaj.

Oni so četrtfinalisti SP leta 2018 in razpolagajo s podobnim moštvom kot tedaj, na mundial so prišli brez večjih težav ter si zagotovo obetajo dober rezultat. Gana in Sverna Koreja zagotovo nista brez možnosti, a se jim mora veliko stvari poklopiti, da bi ena od teh reprezentanc prišla v drugi krog.

Stavni nasvet: Urugvaj napreduje iz skupine – da
Stavnica: betwinner
Kvota: 1.50