Stave na gole

Home » Stave na gole
stave na gole

Sistemi za stave na gole so dober način za ustvarjanje dobička v športnih stavnicah. Naučili se boste strategij stavljenja, ki prinašajo dobiček.

Kaj so sistemi za stave na gole 

Danes v večini spletnih in lokalnih športnih stavnic igralcem stav omogočajo, da stavijo na veliko število različnih stav. Od končnega izida, različnih vrst hendikepov, specifik, do stav na število golov, košev, kotov, rumenih in rdečih kartonov. Vse te igre in trgi dajo igralcem veliko število priložnosti, toda tudi zmanjšajo osredotočenost igralcev, ko gre za športne stave in ustvarjanje dobička.

Ravno iz tega razloga se je pomembno specializirati za eno vrsto igre, da bi optimizirali možnosti za ustvarjanje dobička v športnih stavnicah. Da bi to dosegli je pomembno imeti sistem po katerem se igra, ali kot to nekateri imenujejo, strategija stav.

Sistemi za športne stave na gole so zelo priljubljeni med igralci športnih stav zaradi nekaterih razlogov. So dokaj enostavni za razumeti ter ne jemljejo preveč časa za raziskovanje potencialnih stav.

Na kaj moramo biti pozorni pri stavah na gole

Na spletu lahko najdemo veliko število člankov, ki se ukvarjajo s takšno ali podobnimi temami, toda velika večina izbire tekme na katero staviti in sistema za stave na gole, ne obravnava na pravi način.

Ob izbiri tekme na katero želite staviti je namreč potrebno narediti obsežno raziskavo in se pametno odločiti na katere staviti. To je tudi razlog za kratko obdelavo nekaterih osnovnih pravil pri stavah na gole.

Tekma prejšnjega tedna ne šteje veliko

Čeprav je povsem pravilno, da se sestava ekip upošteva pri odločanju, ali se splača staviti na tekmo ali ne, je zanašanje samo na zadnjo tekmo neresno. Da bi si lahko ustvarili celotno sliko glede potenciala ekip, ali bodo zadeli ali prejeli zadetek, morate pogledati malo bolj nazaj. Naš predlog je, da pogledate vsaj 20 zadnjih tekem, čeprav je število tekem odvisno od športa na katerega stavite.

Razlikujte med domačimi in gostujočimi tekmami

To zveni kot zelo logičen predlog, toda po naših izkušnjah veliko ljudi ne dela te razlike, ampak računajo zgolj povprečje doseženih in prejetih golov. Veliko ekip enostavno igra drugače doma kot na gostovanjih, kar je povsem običajno. V sezoni 2011/12 je recimo ekipa Blackburn na domačem terenu imela le 6 od 19 tekem s tremi ali več zadetki, v isti sezoni pa so v gosteh imeli 13 od 19 tekem z več kot dvema zadetkoma.

Ne nasedajte dodatnim tipom

Osnovna igra v vseh športnih stavnicah za nogomet je več kot dva ali manj kot tri zadetke, kar se v azijskem hendikepu imenuje Over/Under tipa 2.5. Seveda stavnice nudijo tudi dodatne tipe, ki so velikokrat zelo privlačni, posebno zaradi pretvorbe, ki jih nudijo stavnice. Vseeno predlagamo, da se držite osnov, ali mogoče naredite majhno odstopanje. Torej, minimum igranja je Manj tipa 2, maksimum, ki ga je potrebno igrati v nekaterih ekstremnih primerih, pa Več tipa 3.5.

Upoštevajte medsebojne tekme ekip

Ogled preteklih tekem za ugotavljanje, kako so ekipe igrale med seboj, je lahko v veliko pomoč. Čeprav obstaja del poznavalcev, ki se ne strinja s to konstantnostjo, smo mnenja, da je vedno treba ugotoviti, kako ekipe igrajo med seboj. Vseeno pa ne glejte preveč v preteklost. Po našem skromnem mnenju je vredno pregledati, kako so ekipe igrale v zadnjih dveh ali treh sezonah.

Spremljajte svoje občutke

Ko raziskujete o neki tekmi in kaže, da bi se tekma lahko končala z nekim izidom, velikokrat enostavno čutite da nekaj ni v redu. Takrat je najpametneje odstopiti od sistemizacije tekme, občutek je namreč največkrat pravilen, zato se je takšnih tekem najbolje izogibati.

Strategija stav na gole

Ob sistemih stav na gole je zelo pomembno napisati nekaj vrstic o tako imenovanih strategijah stav na gole. Te strategije vam bodo pomagale na kvaliteten način izkoristiti ponudbo, ki vam jo ponujajo športne stavnice. 

Strategija Več/Manj kot 2.5 golov na tekmo

Klasična igra, ki jo igra največ igralcev stav na svetu. Izbirajte tekme, za katere menite da se bodo končale z več kot dvema zadetkoma ali manj kot tremi zadetki na eni tekmi. Naš predlog glede te strategije je, da vsekakor izberete tekme, kjer je seštevek 2.00 da bi povečali možnost za dobiček.

Ob izbiri tekem je pomembno spremljati trend igranja v ligah, v katerih te ekipe tekmujejo. Torej, če želite igrati napoved z več goli, se izogibajte stav na tekme iz argentinske lige prvakov ali lige prvakov Črne Gore in se raje osredotočite na nemške, nizozemske ali belgijske lige, kjer se igra napadalni nogomet z veliko goli.

Strategija Več/Manj kot 1.5 golov na tekmo

Ta strategija je namenjena igralcem stav, ki ne želijo veliko tvegati in so zadovoljni z nižjim izkupičkom. Da bi bila vaša stava uspešna, morata biti dosežena vsaj dva zadetka na tekmo. Splošno gledano bosta v velikem številu tekem (približno 70%) vsaj dva zadetka, s takšno strategijo igranja stav na gole teoretično ne bi bilo težko postati dobičkonosen igralec stav.

Slaba stran te strategije je višina pretvornika, ki vam ga nudijo športne stavnice, ta je v razponu med 1.20 in 1.40, dobra stran te strategije pa je dejstvo, da se veliko število nogometnih tekem konča z dvema ali več zadetki.

Če želite še izboljšati vaše možnosti za dobiček, obstaja zanimiva strategija stav na gole, ki izhaja iz stav v živo. Potrebno je počakati, da je izbrana tekma brez golov do 25. ali 30. minute, ko bo kvota za igro Več kot 1.5 golov precej dobra. Takrat je potrebno staviti na Več kot en gol na tekmi in počakati, da se mreže začnejo tresti.

Zaključek

Stave na gole so lahko tako zabavne kot tudi dobičkonosne. Prednost te vrste stav, je da vas ne zanima katero moštvo bo zmagalo, vi navijate samo za to, da se bodo mreže začele tresti. Slaba stran sistema za stave na gole pa je, da včasih golov enostavno ni. Če igrate strategijo Več kot en gol, je potrebno napovedati izid veliko tekem, ker so kvote precej nizke.

Na koncu moramo poudariti, da je izredno pomembno staviti izključno z denarjem, ki ste ga pripravljeni izgubiti, pri športnih stavah lahko namreč pride do marsikaterih težav, tudi zasvojenosti z igranjem stav.

Če imate kakršnakoli vprašanja ali predloge, vas prosimo, da nas kontaktirate v komentarjih ali po e-pošti.