Stavna napoved: Newcastle – Manchester United 2.04.2023, 17.30

Home » Stavna napoved: Newcastle – Manchester United 2.04.2023, 17.30
Newcastle - Manchester United

V okviru 29. kroga angleške Premier League bomo na St. James Parku videli neposreden spopad ekip, ki se borita za uvrstitev med najboljše 4 in sodelovanje v Ligi prvakov v naslednji sezoni, Newcastle in Manchester United.

Newcastle

Po številnih okrepitvah v zadnjem letu so vsi ljubitelji nogometa pričakovali, da bo Newcastle zasedel zgornjo polovico lestvice, res malo pa je tistih, ki so Newcastle po 26 odigranih tekmah videli v boju za top 4 in kot ekipo, ki se bo borila za Ligo prvakov vse do konca sezone.

Newcastle od začetka sezone res izgleda odlično, so ekipa, ki ima vrhunske igralce na vseh delih igrišča in proti večini ekip osvaja sredino igrišča in napada na večini tekem. Njihova zadnja linija je videti odlično in trenutno so z vsega 19 prejetimi goli najboljša obramba v ligi in prav igra v zadnji tretjini igrišča je največji razlog za odlične rezultate Newcastla v tej sezoni.

Newcastle je bil dolgo časa med prvimi štirimi ekipami, v zadnjem obdobju pa se bori za kakšno gol priložnost več, na zadnjih petih srečanjih je dosegel le štiri zadetke in v tem obdobju osvojil šest točk ter izpadel iz top 4, vendar še vedno za dve točki zaostajajo za želenimi mesti in imajo poleg tega dve tekmi manj.

Manchester United

Moštvo Manchester Uniteda je seveda v letošnjo sezono angleške Premier League vstopilo z velikimi ambicijami, a jim dolgo ni kazalo najbolje. Dolgo časa so bili ekipa iz sredine lestvice, navdušili pa niso niti v ligi Evropa, a je Manchester s potekom sezone dvigoval raven igre.

Manchestru po premoru kaže odlično, na večini tekem osvoji sredino igrišča in deluje dominantno, odlično formo pa so potrdili tako s tem, da so v Evropski ligi izločili Barcelono, kot tudi v finalu pokala Carabao, kjer so bili boljši od današnjega nasprotnika.

Imeli so eno sramotno srečanje z Liverpoolom, na katerem so doživeli visok poraz, a po tem njihova zadnja vrsta izgleda odlično, kar najbolje dokazujeta le dva prejeta zadetka na zadnjih štirih odigranih tekmah.

Na tej tekmi bodo imeli kar nekaj težav z izostanki. Ne bodo mogli računati na Garnacha, Greenwooda, Ericsena, Heatona, van de Beeka in Casemira, ki prestaja kazen, medtem ko so nastopi Martiala, Rashforda in Sabitzerja pod vprašajem.

Medsebojne tekme

Prvo srečanje teh ekip v tej sezoni v Premier ligi se je končalo brez zadetkov, finale pokala EFL, ki je bil odigran pred slabim mesecem dni, pa je pripadel Manchester Unitedu, ki je slavil z 2:0.

Stavni nasvet

Moštvo Newcastla ima trenutno najboljšo obrambo v Premier League, medtem ko je zadnja linija Manchestra v zadnjem obdobju videti odlično. Manchester je na to gostovanje prišel z več težavami z odsotnostjo v napadu.

Newcastle v tej sezoni na dveh tekmah proti Manchestru ni dosegel zadetka, glede na pomembnost srečanja pa je pričakovati, da bosta obe ekipi v tekmo vstopili nekoliko previdneje, zato je stava na majhno število golov danes najboljša izbira.

Datum in ura: 2.04.2023, 17.30

Namig: Vsota golov – Under 2.5

Stavnica: 22Bet

Kvota: 1.91

Bonus dobrodošlice:
100% do 122€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja