Stavna napoved: UFC Fight Night – Sergei Pavlovich vs Curtis Blaydes

Home » Stavna napoved: UFC Fight Night – Sergei Pavlovich vs Curtis Blaydes

Max Holloway je prejšnji vikend dosegel še eno zmago, tokrat s sodniško odločitvijo nad Arnoldom Allenom. Ta vikend pa nas v glavni borbi večera čaka prava borilna poslastica med tretjim izzivalcem težke kategorije, Sergejem Pavlovichem, in 4. izzivalcem, Curtisom Blaydesom.

Zmagovalec te borbe bo verjetno prvi v vrsti za napad na naslov težke kategorije. Poleg omenjene borbe nas čaka še dvoboj med Bradom Tavaresom in Bruno Silvo, ter zelo zanimiva borba v lahki kategoriji med Bobbyjem Greenom in Jaredom Gordonom.

Prenos v živo bo na voljo na Sportklub Fight, glavna borba pa je predvidena ob 03.00.

Sergei Pavlovich vs. Curtis Blaydes

To je za Blaydesa stilsko dobro poznan dvoboj. Proti podobnemu tipu borca ni najbolje uspel v dveh primerih. Ngannou in Lewis sta našla Blaydesovo brado in dosegla zmage. V dvoboju proti Lewisu je Blaydes v prvi rundi izgledal zelo dobro. Vse je izgledalo odlično do druge runde, ko je Lewis izvedel odličen “uppercut”.

V zadnji zmagi nad Daukausom je Blaydes brez rušenja dosegel zmago, v dvoboju na nogah pa je uspel nokavtirati Daukausa, kar kaže, da ni le dober v parterju. Vendar bi proti borcu, kot je Pavlovič, to lahko bila “smrtna kazen”. Rus bo imel prednost 10 centimetrov v dosegu, kar je doslej znal odlično izkoristiti.

Prednost Curtisa so izkušnje, čeprav je Pavlovič zelo močan “nokavter”, a v UFC-ju ga nismo videli v borbi, ki bi trajala dlje od ene runde, medtem ko je Blaydes opravil celih pet rund proti Alexandru Volkovu. Prav tako je po porazu z Lewisom dobil nasprotnika, ki je nekoliko počasnejši, in sicer Jairzinha Rozenstruika.

Odličen borec, s katerim lahko testira “stand up”, in ki nima hitrosti, ki jo ima Ngannou, poleg tega pa je lahko uporabil tudi parter. Naslednji dvoboj je opravil proti Chrisu Daukausu, kjer je prikazal le “stand up”. Blaydes ima zelo dobro borbo na tleh, zato lahko Pavloviča zagotovo zruši, kar bo precej odvisno od časa.

Obstaja X dejavnik, ki ga ne poznamo, in sicer ali lahko Pavlovič ubrani Blaydesovo rušenje. Če ne more, ali mu lahko vstane s tal ali bo Blaydes z GNP udarci končal dvoboj. Prav tako je vprašanje, ali bo Blaydes prišel do priložnosti za rušenje, glede na to, da je Pavlovič kar 5 zadnjih zmag končal v prvi rundi.

Čeprav gre za precej negotov dvoboj, menimo, da bo Blaydes prišel z dobro zasnovano taktiko, bo potrpežljiv in bo čakal popoln trenutek za rušenje ter na koncu zmagal.

H2H

Blaydes: Starost 32 let, zmage-porazi 17-3, višina 193 cm, doseg 203 cm

Allen: Starost 30 let, zmage-porazi 17-1, višina 191 cm, doseg 213 cm

Predlog za stave

Čas borbe: 23.04.2023, 3:00

Napoved: Zmaga Curtis Blaydes

Kvota: 1.76

Stavnica: 22Bet

Bonus dobrodošlice:
100% do 122€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja