Najboljše stavnice

Home » Najboljše stavnice

Stavnice so dandanes eden glavnih virov zabave in dobička širom sveta. In tudi v Sloveniji se ta trend nadaljuje. Tradicionalne stavnice so s pojavom interneta zamenjale spletne stavnice, kjer lahko igralci s preprostim klikom in izbiro svoje priljubljene spletne stavnice uživajo v igranju stav iz udobja domačega naslanjača. Čeprav še vedno obstajajo tradicionalne stavnice, so spletni ponudniki prevzeli vodstvo, njihova rast pa se vsako leto samo povečuje.

Najboljše stavnice v Sloveniji

Bonus dobrodošlice:
100% do 100€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

10.0

Bonus dobrodošlice:
100% do 100€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

9.8

Bonus dobrodošlice:
150% do 1500€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

9.8

Bonus dobrodošlice:
100% do 122€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

9.5

Bonus dobrodošlice:
100% do 150€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

9.3

Bonus dobrodošlice:
100% do 100€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

9.0

Bonus dobrodošlice: 
100% do 25€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

8.8

Bonus dobrodošlice: 
Brez bonusa
Preverite aktualne promocije na strani

8.8

Bonus dobrodošlice:
50% do 200€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

8.5

Bonus dobrodošlice:
100% do 100€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

8.3

Čeprav je težko določiti, katera stavnica je kakovostnejša od drugih, vam bomo v nadaljevanju članka poskušali pojasniti, katere stavnice v Sloveniji so najkakovostnejše in kateri so najkakovostnejši ponudniki na tujem trgu, pri katerih lahko tudi vi sklepate svoje stave. Tako ste lahko prepričani, katere so najboljše stavnice za igralce iz Slovenije.

Najboljše stavnice v Sloveniji

Čeprav obstaja veliko različnih spletnih stavnic, pri katerih lahko odprete svoj igralniški račun, so najbolj zanesljive in najboljše zagotovo tiste, ki imajo licenco in delujejo zakonito. V Sloveniji imamo zgolj eno tako stavnico, E-stave.

Čeprav se e-stave v skoraj nobenem vidiku ne morejo primerjati z najboljšimi svetovnimi stavnicami, je pomembno vedeti, da gre za ponudnika, ki igralcem omogoča zakonite stave v naši državi.

E-stave se od tujih ponudnikov precej razlikujejo predvsem pri ponudbi športov. Za tuje stavnice namreč velja, da nudijo skoraj vse športe, medtem ko se e-stave osredotčajo predvsem na nogomet in tenis. Zakaj je temu tako, je dobro vprašanje, ki je povezano s trenutno zakonodajo glede iger na srečo v Sloveniji, zaradi česar Športna loterija nima konkurence na domačem trgu. Dejstvo pa je, da je v primerjavi s tujimi stavnicami praktično neprimerljiva.

Najboljše tuje stavnice

Čeprav slovenska zakonodaja omejuje vzpostavljanje slovenskih stavnic , lahko še vedno izkoristite številne priložnosti prek spleta in stavite pri najboljših stavnicah na svetu.

20Bet bonus: 100% do 100 EUR

Sportaza bonus: 150% do 1500 EUR

Sportaza bonus: 100% do 100 EUR

22Bet bonus: 100% do 122 EUR

Vse to je mogoče zahvaljujoč različnim načinom plačila in plačila denarja, ki jih v teh dneh lahko uporabljate v športnih stavnicah.  Najbolj priljubljene metode, ki jih je mogoče uporabiti, so elektronske denarnice, kot so Skrill, Neteller in PayPal, tako da lahko stavite na tuje stavnice, kot so 22Bet, Bet365, William Hill, Bet-at-Home, 20bet in mnoge druge. 

Na naši spletni strani lahko najdete seznam vseh najbolj priznanih spletnih stavnih hiš na svetu. Ogledate si lahko celostne in podrobne recenzije, ki vam zagotovo lahko pomagajo pri izbiri svoje najboljše stavnice.

Kaj naredi stavnico dobro?

Da bi bila športna stavnica v svetu spletnih stav ugledna in bi privabila čim več igralcev, mora izpolnjevati številne kriterije. Poleg bogate stavne ponudbe in odličnih bonusov dobrodošlice morajo spletne stavnice poskrbeti tudi za varnost svojih strank ter številne druge dejavnike, ki vključujejo profesionalne stave. Ob izbiri najboljše stavnice je treba upoštevati veliko elementov, v našem članku pa bomo izluščili nekaj najpomembnejših, ki vam bodo pomagali pri tej izbiri pomagali.

Vmesnik in podoba spletne stavnice

Eden tistih delov, ki se sprva ne zdi tako pomemben, lahko pa je dejansko ključnega pomena za igralce pri izbiri najboljše stavnice.

Za dobro stavo je značilno odlično optimizirano spletno mesto, ki je zelo intuitivno in preprosto, tako da igralci zlahka najdejo, kar jih zanima. Obstaja več primerov slabo organiziranih spletnih stavnic, pri katerih je sam videz strani tako slab, da vam lahko le jemlje dragoceni čas, in temu se v svetu spletnih stav vsekakor želite izogniti.

Postopek registracije

Mogoče se ta del zdi manj pomemben pri izbiri stavnice, vseeno pa je naše mnenje, da je prav toliko pomembno vedeti, kako kompleksen je postopek registracije in prvega vplačila.

V vsaki naši recenziji spletne stavnice del prostora namenimo tudi postopku registracije, kjer postopoma pojasnimo, kako se registrirati in vplačati prvi znesek.

Prav tako se posvetimo tudi postopku potrditve identitete uporabnika, ki je izjemno pomemben. Samo, če je vaš račun v celoti potrjen, lahko izplačate svoje dobitke. Ta postopek je postal obvezen v vseh spletnih stavnicah. 

Ponudba bonusov

Morda najpomembnejša stvar vsake kakovostne spletne športne stavnice so bonusi in promocije, ki jih določena stavnica nudi tako svojim novim kot rednim uporabnikom. Svetovno znani ponudniki iger na srečo dandanes praktično tekmujejo s svojimi ponudbami in poleg bonusa dobrodošlice nudijo tudi druge zanimive bonuse, kot so bonus reload, promocijske igre in brezplačne stave.  

Bonusi za športne stave

100% do 122 EUR bonusa na prvo vplačilo vam nudi stavnica 22bet!

50% do 200 EUR bonusa na prvo vplačilo vam nudi stavnica bet-at-home!

100% do 100 EUR bonusa na prvo vplačilo do 100 EUR vam nudi stavnica BetWinner.

100% do 25 EUR bonusa na prvo vplačilo vam nudi stavnica Bet365.

Izpostaviti pa je treba dejstvo, da domače športne stavnice nudijo manj kakovostne bonuse, kot večje mednarodne stavnice. Na tem področju so tuje stavnice žal v prednosti, saj nudijo dobrodušne bonuse dobrodošlice vsem novo registriranim igralcem. Govorimo o bonusih, ki podvojiijo vaše začetno vplačilo, in šteivlnih podobnih promocijah.

Bonus dobrodošlice je izvrstna priložnost za začetek igralniške izkušnje, saj lahko brezplačni denar s premišljeno strategijo spremenite v pravi dobiček. Zato se dobro pozanimajte o stavnih pogojih, ne glede na to ali gre za domačo ali tujo stavnico.

Stavna ponudba posameznih stavnic

Ena najpomembnejših stvari pri izbiri športne stavnice je gotovo stavna ponudba. Gre za eno tistih kategorij, kjer se tuje stavnice močno razlikujejo od domačih. Nepisano pravilo je, da boste v tujih stavnicah našli boljšo ponudbo.  

Bogata stavna ponudba zaobjema skoraj vse vrste športov, ki obstajajo, pa tudi različne druge dogodke, ki niso povezane s športom (Oskarji, predsedniški izbor v ZDA …). Poleg tega pa ponuja tudi različne vrste iger, na katere lahko igralec stavi kadarkoli. Domače stavnice morajo še mariskaj nadoknaditi, da bodo lahko konkurenčne tujim stavnim hišam, kot so 22Bet ali Bet365.

Upoštevamo, da domača podjetja nimajo tako obširno ponudbo športov, na katere lahko stavite. Domača podjetja imajo redko več kot nekaj najbolj znanih športov, medtem ko je evropski standard, da je v ponudbi v vsakem trenutku vsaj 20 različnih športov.

Poleg tega je zelo pomembno spremljati, katere stavne trge ima v svoji ponudbi posamezna stavnica. Omenimo lahko azijski hendikep, ki je najbolj priljubljen stavni trg na svetu z najnižjimi maržami in največjim obsegom vplačil. Domače stavnice pa ga imajo kljub temu le redko v ponudbi. Zakaj je temu tako, je težko reči. Nam se zdi nenavadno, da se domače stavnice tako vztrajno upirajo temu, da bi v svojo ponudbo vključili ta trg, saj dobro vedo, kako zelo priljubljen je.

Višina tečajev in marž

Ko pride do kvot in marž je razlika med slovensko stavnico in priljubljenimi evropskimi ponudniki, precejšnja in je ne smemo zanemariti, ko se odločamo za registriracijo pri športni stavnici. Po našem mnenju je marža sprejemljiva, če je med 2 % in 6 %. Domače stavnice imajo pogosto višjo maržo, ki lahko znaša tudi 10–15 %, kar je popolnoma nesprejemljivo.

Zato je v vsaki naši recenziji posebna pozornost namenjena kakovosti kvot in višini marž. Športne stavnice, ki ne nudi kakovostnih kvot in marž, enostavno ne moremo označiti za eno najboljših stavnic. 

Stave v živo v spletnih stavnicah

Stave v živo so najhitreje rastoča stavna disciplina v zadnjih letih. Danes skoraj ni spletne športne stavnice, tako domače kot tuje, ki v svoji stavni ponudbe nima stav v živo.

Zagotovo se vam je že velikokrat zgodilo, da ste gledali tekmo, ki se je že začela, in ste želeli staviti nanjo. No, niste edini in kakovosten spletne stavnice prepoznavajo to potrebo igralcev, zato so danes stave v živo nepogrešljiv del profesionalne spletne stavnice.

Kakovostne spletne stavnice imajo tudi storitev prenosa v živo, kjer lahko spremljate potek tekme, in grafe s statističnimi podatki, kar je vsekakor koristno upoštevati, še posebej, če radi stavite v živo. Storitve prenosa v živo lahko spremljate le, če imate na igralniškem računu denar. Tudi brez tega pa lahko spremljate statistične podatke o tekmi v živo.

Naša stavnica tudi v tem pogledu zaostaja za konkurenco in trenutno svojim strankam ne ponuja možnosti prenosa v živo.

Igranje stav prek telefona in mobilna aplikacija

Tudi to je merilo, ki je zelo pomembno in je lahko odločilno pri izbiri najboljše stavnice. Če ste ljubitelj mobilnih stav, si boste zagotovo želeli registrirati pri stavnici, ki ima kakovostno aplikacijo za mobilne stave.

E-stave svojim igralcem nudijo stave prek mobilne različice spletnega mesta, kar je lahko pogosto enako praktično kot stave prek spletnega mesta. Svojim registriranim uporabnikom pa nudijo tudi ločeno mobilno aplikacijo. Razlika je le v tem, da je treba aplikacijo namestiti na vašo mobilno napravo, mobilno različico spletnega mesta pa je mogoče aktivirati le prek brskalnika.

Plačilne metode v spletnih stavnicah

Spletne stavnice in plačilne metode gredo z roko v roki, saj boste težko vplačali stavo, če na igralniškem računu nimate sredstev. Skoraj zagotovo boste želeli dostopati do stavnice, ki ima veliko število plačilnih metod

Najbolj kakovostna domača in tuja podjetja so tista, ki omogočajo plačevanje s širokim naborom plačilnih metod. Zato skoraj vse stavnice podpirajo plačevanje z e-denarnicami (Skrill, Neteller itd.), kreditne in debetne kartice (VISA, Maestro, Mastercard), bančnimi prenosi ter nekaterimi drugimi metodami (kriptovalute).

Pri ocenjevanju kakovosti storitve, ki jo športna stavnica zagotavlja svojim strankam, ko pride do plačilnih metod, smo posebej pozorni na omejitve in provizije, ki jih posamezna stavnica zaračuna svojim strankam za transakcije.

Zanesljivost in varnost

Najboljše stavnice se od konkurence razlikujejo po močni zaščiti igralcev in njihovih podatkov. Smiselno je torej upoštevati, ali ima vaša izbrana spletna stavnica potrebna dovoljenja za zaščito pred vsemi vrstami goljufij.

Najbolj ugledne stavnice na svetu imajo običajno licence nadzornih teles s sedežem v Združenem kraljestvu (UKGC), na Malti ali Gibraltarju, kar je dober znak, da so vaše spletne stave zanesljive in varne. E-stave so licencirane s strani države Slovenije, igranje stav pa je popolnoma zakonito.

Zato v vsakem našem pregledu posebej obravnavamo dejstvo, da so nekatere stavnice zakonite in licencirane. Seveda se posvetimo tudi, kako varno in zanesljivo je igranje stav na teh stavnicah.

Podpora uporabnikom

To je še eno merilo, po katerem se profesionalne spletne stavnice razlikujejo od manj profesionalnih. Prevladujoče mnenje s katerim se absolutno strinjamo je, da stavnica ne more biti kakovostna brez odlične podpore uporabnikom.

Vsaka kakovostna stavnica ima odlično podporo strankam, ki je vedno pripravljena priskočiti na pomoč, ne glede na to, ali gre za klepet v živo na spletni strani, prek e-pošte ali telefonske številke.

Najboljše stavnice imajo na svojem spletnem mestu tudi razdelek s pogosto zastavljenimi vprašanji, kjer lahko najdete odgovore na najpogostejša vprašanja igralcev. To je še posebej uporabno, če je vaše vprašanje splošne narave.

Katere so najboljše stavnice v Sloveniji?

Čeprav ne moremo z gotovostjo trditi, da je stavnica najboljša, lahko ta merila in izkušnje igralcev uporabniku močno pomagajo pri izbiri idealne oz. najboljše stavnice. Sicer je v Sloveniji samo ena zakonita stavnica, vendar je na voljo ogromno tujih spletnih mest z izvrstno ponudbo.

Najpomembnejša stvar, ki jo morate upoštevati pri izbiri stavnice, so vaše osebne preference, se pravi vaš stavni okus in osebna merila za stave. Navsezadnje je ena od glavnih nalog naše spletne strani usmerjati in opozarjati na vse elemente stav. Zato vam priporočamo, da se o pomembnih stvareh spletnih stav podučite, preden zares vstopite v svet športnih stav.

Naš izbor najboljše stavnice Slovenija

V industriji spletnih stav trenutno obstaja veliko število operaterjev, ki ponujajo svoje storitve potencialnim igralcem stav. Igralci iz Hrvaške in regije vedno iščejo tiste športne stavnice, ki jim nudijo najboljše pogoje za igro. Naše priporočilo vedno velja za zakonite in licencirane znamke športnih stav. Priporočene stavnice na naši strani so vedno varna izbira!

Naša ekipa strokovnjakov za ocenjevanje stavnic nenehno poskuša najti nove kakovostne blagovne znamke, ki lahko svojim uporabnikom ponudijo nekaj več. Na tem delu našega portala boste lahko prebrali, katere so trenutno najboljše športne stavnice in spletne igralnice za igralce iz Slovenije ter iz katerih razlogov menimo, da si zaslužijo to mesto, ki je rezervirano le za izbrane . Vsako naše priporočilo je kakovostno, saj pregledujemo samo najboljše znamke!

Ne glede na to, ali iščete lokalne ali svetovno znane spletne stavnice, je vedno pomembno, da ste obveščeni. Vsak operater ima posebne prednosti, a tudi določene slabosti, zato nikoli ni narobe prebrati objektivnih ocen. Naš portal bralcem ponuja ne le preglede spletnih mest za športne stave v Sloveniji, temveč tudi kakovostne spletne igralnice .

Naše priporočilo – Top 3 najboljše stavnice Slovenija

Če vas zanima naše mnenje ali če ne želite brati vseh teh podrobnih pregledov, je tukaj pet spletnih stavnic, za katere menimo, da so najboljše za igralce iz Slovenije. Če izberete katero od teh stavnic, zagotovo ne boste zgrešili! Vsak je vsaj v enem segmentu najboljši na svetu.

Stavnica 20bet – Najboljša za nove igralce

20bet je podjetje, ki je kot nalašč za manj izkušene igralce. S spletnim mestom, ki je neverjetno odzivno in je odličen bonus dobrodošlice . Če raje stavite na priljubljene športe, kot sta nogomet in košarka, z 20bet ne boste zgrešili.

Igrajte preko namiznega računalnika ali fantastičnih mobilnih aplikacij in uživajte v bogati vsebini, ki vas čaka tako v stavnici kot v spletni igralnici!

Bonus dobrodošlice:
100% do 100€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Stavnica 22bet – Top mobilne aplikacije

Če raje igrate na poti, mora biti 22bet Slovenija vaša izbira. Poleg mobilne strani lahko uporabljate fantastične mobilne aplikacije, ki so na voljo v različicah za Android in iOS. Potopite se v svet spletnih stav z vrhunsko stavnico, ki ima popoln sloves!

Vsak nov uporabnik po registraciji prejme odličen usklajeni bonus do največ 122 € ! Poleg tega vas čakajo številne fantastične promocije in nagrade za zveste igralce.

Bonus dobrodošlice:
100% do 122€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Stavnica Bet365 – številka 1 med tujimi igralci

Če želite staviti na varno stran, mora biti Bet365 Slovenija vaš tip! Spletna stavnica z največjim številom registriranih aktivnih uporabnikov in blagovna znamka, ki nenehno uvaja inovacije v svojem poslovanju . Bodite del zmagovalne ekipe in stavite na veliko število stavnih trgov.

Ob registraciji boste prejeli zanimiv in kvaliteten bonus dobrodošlice, ki se odraža v brezplačnih stavah. Vsak nov uporabnik lahko prejme do 25 €!

Bonus dobrodošlice: 
100% do 25€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Pogosta vprašanja

Obstajajo različni načini za to vrsto dohodka. Najpogosteje se igralci zanašajo na srečo, zato so od nje tudi odvisni. Večji odstotek nadzora nad vašimi stavami lahko pridobite z disciplino in boljšimi informacijami. Stran Stava.si ponuja veliko člankov, namenjenih pomoči in izobraževanju igralcev. Najpomembneje je, da so stave zakonite in varne.

Odgovor na to vprašanje je odvisen predvsem od tega, kaj pričakujete od stavnice. Podjetja v panogi se trudijo imeti določeno mero prepoznavnosti in s kakovostjo svojih storitev pridobiti zaupanje čim večjega števila uporabnikov. Na naši strani kladionica.biz si lahko preberete ocene o stavnicah v Sloveniji in se sami odločite katera je najboljša.

To vrsto bonusa je zelo težko najti, saj ga stavnice le redko vključijo v svojo ponudbo. Vendar pa obstajajo tudi stavnice, ki to počnejo in jih zlahka najdete na naši strani. Če želite dobiti bonus brez depozita, se morate samo registrirati na spletnem mestu.

Dejstvo je, a ne tako znano, da stavnica vedno zasluži. Idealen poslovni model je, da nikoli ne izgubite, in spletne stavnice stremijo k temu. Vprašanje je, kako to dosežejo, odgovor pa je skozi marže. Obiskovalcem našega spletnega mesta vedno svetujemo, da izberejo stavnice z najnižjimi maržami.