Najboljše Hrvaške stavnice

Home » Najboljše stavnice » Najboljše Hrvaške stavnice

Pisanje objektivnega seznama najboljših in najkakovostnejših storitev ni ravno naš najljubši opravek. Ker pa si na portalu Stava.si prizadevamo biti čim bolj objektivni in transparentni do svojih bralcev, smo naredili seznam, kjer najdete najboljše Hrvaške stavnice.

Naj vas opozorimo, da naziv najboljša športna stavnica na Hrvaškem ne pomeni avtomatično, da je to najboljša stavnica za prav vse hrvaške igralce. Tako smo na naš seznam uvrstili le tiste strani za športne stave, ki so poštene do svojih uporabnikov, zagotavljajo poštena pravila in pogoje uporabe ter imajo marsikaj za ponuditi svojim uporabnikom. Prav vsaka stavnica na našem seznamu je dovolj dobra, da se v njej registrirate. Katero boste izbrali, je odvisno od vas in vaših želja.

Najboljše Hrvaške stavnice

Če ste v svetu športnih stav še neizkušen novinec, imate na to temo zagotovo veliko vprašanj. Ali so spletne stave zakonite? Katere so najboljše spletne športne stavnice? Ali na Hrvaškem delujejo kvalitetne in ugledne stavnice? Kaj so bonusi in promocije? Poleg teh imate še veliko drugih vprašanj, na katera ima portal Športne stave vedno odgovore! Ugotovite, katera je najboljša stavnica in kje lahko dobite najboljše bonuse in promocije v letu 2022!

Od leta 2010 so spletne stave na Hrvaškem strogo regulirane. Državljani Republike Hrvaške, ki so starejši od 18 let, lahko stavijo na spletu. Torej so spletne stave in igre na srečo na Hrvaškem popolnoma zakonite. Omejitve regulira in določa Ministrstvo za finance oziroma hrvaška vlada. Nad večino iger na srečo ima monopol Hrvatska Lutrija. Hrvaška loterija izvaja strog nadzor nad športnimi stavami, igralnicami, loterijami in tombolo.

Zakonu o igrah na srečo na Hrvaškem je novembra 2014 prižgala zeleno luč Evropska komisija. Novi zakon določa, da morajo operaterji državi plačati posebne provizije. Nova ureditev je postala operativna leta 2015, strokovnjaki pa ta zakon še vedno ocenjujejo kot enega najstrožjih zakonov v celi Evropi. Država je namreč blokirala veliko število znanih operaterjev, zato morajo igralci iz Hrvaške uporabljati alternativne povezave, da lahko dostopajo do njih.

Najbolj znane Hrvaške stavnice

Na Hrvaškem ni toliko kakovostnih podjetij za športne stave, kot v drugih državah te regije. Je pa kar nekaj operaterjev, ki si zaslužijo predstavitev. To so predvsem Hrvatska Lutrija, Prva Sportska Kladionica (PSK), SuperSport in Germania. To so štiri največje in najbolj znane hiše, omeniti pa moramo še Stanleybet in Favbet.

Če smo odkriti, so si vsi ti operaterji po kakovosti storitev bolj ali manj podobni in v le nekaj storitvah povsem konkurenčni evropskim in svetovnim znamkam. Hrvaške stavnice imajo namreč kar nekaj slabosti, med drugimi so: neprivlačni bonusi dobrodošlice, premajhno število trgov, na katere je mogoče staviti, nekonkurenčne kvote in visoke marže. Marže in kvote so bistvenega pomena v svetu športnih stav in če še ne poznate te teme, vam priporočamo, da preberete naš članek.

Lokalne Hrvaške stavnice

Kot smo že omenili, so na Hrvaškem glavne lokalne stavnice SuperSport, Germania, PSK in Hrvatska Lutrija. Ta podjetja svoje storitve ponujajo v svojih prostorih in na spletu, žal pa so po kakovosti še vedno daleč od najboljših evropskih znamk.

Moramo pa priznati, da se v zadnjem obdobju trudijo zaokrožiti svojo ponudbo in postati čim bolj konkurenčni tujim podjetjem. Stavnica SuperSport ima tako v svoji ponudbi preko 35 športov, znani pa so po precej konkurenčnih koeficientih in nizkih maržah, kar je pohvalno. Hrvatska Lutrija ima na drugi strani veliko število poslovalnic po vsej Hrvaški, zato svojo ponudbo lahko dokaj enostavno širijo v svojih lokalih poslovalnicah, sploh glede na dejstvo, da so že leta osredotočeni na igre na srečo. PSK je del skupine Hattrick in so prisotni tako v lokalnih poslovalnicah kot na spletu. Zanje lahko rečemo, da obvladujejo hrvaški trg na spletnem segmentu.

Tuje stavnice za igralce iz Hrvaške

Če govorimo o tujih športnih stavnicah, moramo poudariti, da so v teoriji nezakonite za igralce iz Hrvaške. Pravzaprav je celotno področje precej nejasno, saj zakon pravi, da je nezakonito sodelovanje v tujih športnih stavnicah, če se denar vplača iz Hrvaške, te stavnice pa nimajo licence Republike Hrvaške. Seveda igralci iščejo obvode na vse možne načine. Plačilo preko elektronskih denarnic (Skrill, Neteller, EcoPayz) se ne more šteti kot plačilo iz Hrvaške in na ta način izigravajo zakon. Dobra novica za hrvaške igralce je, da le redke tuje športne stavnice prepovedujejo registracijo igralcev iz Hrvaške.

Četudi nekatere stavnice hrvaški državni organi zablokirajo (domena na ta način postane nedostopna), je tukaj še možnost uporabe tako imenovanih zrcalnih ali mirror strani, ki so na videz in po delovanju enake originalnim, vendar imajo drugačen spletni naslov. Na ta način športne stavnice omogočajo igralcem, da še naprej igrajo na njihovih straneh, čeprav jim je jasno, da jih želi država zablokirati.

Prednosti in slabosti hrvaških stavnic

Čeprav bi najraje videli, da bi lahko stavili izključno v lokalnih športnih stavnicah, je žal stanje na tem področju trenutno precej nedorečeno. Videti je, da stavnice na Hrvaškem enostavno ne želijo slediti svetovnim trendom, temveč se na skoraj vseh področjih športnih stav zadovoljijo s polovičnimi rešitvami. Še pred nekaj leti na domačih stavnicah ni bilo mogoče odigrati posamezne stave. Igralci so morali igrati s kombiniranimi listki. Prednosti igranja posameznih stav v primerjavi s kombiniranimi listki si lahko preberete v tem našem članku.

Domače in regionalne stavnice prav tako v svoji ponudbi ne premorejo nekaterih zelo znanih in priljubljenih trgov za stave, na katere se profitabilni igralci stav redno obračajo. Pri tem pogrešamo predvsem azijski hendikep, ki je najbolj priljubljen trg za stave na svetu, če govorimo o stavah na nogomet.

Katere so najboljše Hrvaške stavnice v letu 2022?

Svetujemo vam, da preberete prav vse naše kredibilne ocene in mnenja o športnih stavah na Hrvaškem. Želimo namreč, da res razumete prednosti in slabosti športnih stav v tujih hišah v primerjavi s stavami na Hrvaškem. Tako se boste lahko sami odločili, katere stave vam najbolj odgovarjajo. Naš cilj ni zmanjšati ugled domačih blagovnih znamk v primerjavi s tujimi konkurenti. V vsakem trenutku bomo objektivni in pošteni ter bomo opozarjali na prednosti in slabosti, ki jih je treba odpraviti, da bodo športne stave v Hrvaških stavnicah konkurenčne tistim v tujih podjetjih.

Pogosta vprašanja

Vsak igralec ima svoje osebne želje, ko igra športne stave. Vendarle pa so na splošno najpomembnejši elementi kakovostne športne stave nedvomno kredibilna in zaupanja vredna licenca za prirejanje iger na srečo, kakovostna ponudba stav ter dobri bonusi in promocije. Vedno morate biti še pozorni na kakovost podpore strankam, kot tudi na število in izbiro depozitov in načinov plačil.

Poznamo več vrst bonusov in promocij, najbolj znan pa je vsekakor bonus dobrodošlice, s katerim športne stavnice nagradijo nove člane ob registraciji in prvem pologu. Poznamo pa še druge vabljive bonuse. Mednje sodijo bonus brez depozita, brezplačne stave in brezplačni spini v spletnih igralnicah. Seveda ima vsak od teh bonusov in promocij poseben paket pravil, ki jih je treba upoštevati za prenos bonusa na vaš denarni račun.

Ustvarjanje rednega dobička s športnimi stavami ni enostaven zalogaj. Ni pa nemogoč. Imeti morate trdno samodisciplino, znati morate obvladovati svoja čustva in vedeti, katere stave sprejeti in katere ne. Zato se na našem portalu Sportske-kladionice.com trudimo izobraževati naše bralce, da bi lahko kar največ pridobili iz športnih stav.