Športne stave: 10 nasvetov kako izbrati spletno stavnico

Home » Najboljše stavnice » Športne stave: 10 nasvetov kako izbrati spletno stavnico
stavnica

Vsem je popolnoma jasno, kako dobičkonosen posel je vodenje spletne stavnice in kazina. Skoraj vsak dan se namreč odpre nova spletna stavnica, ki uporabnikom nudi zanimive bonuse in promocije ter veliko drugih ugodnosti, da bi pritegnila igralce. Trenutno je na svetu okoli 1000 spletnih športnih stavnic, tako da izbira prave športne stavnice res ni lahka naloga. 

Glede na to, kako dolgotrajen in mukotrpen je lahko ta proces, je naša ekipa portala Stav,,si sestavila seznam najboljših stavnic za igralce iz Slovenije z objektivnimi ocenami vsake stavnice posebej. V miru si torej preberite naše ocene in oglejte naše sezname z naprednimi filtri, da lahko izberete najboljšo športno stavnico za vas. 

V tem članku bomo opisali, katere so najpomembnejše (in malo manj pomembne) stvari, ki jih mora imeti kvalitetna spletna športna stavnica. 

1. Spletna stavnica sprejema igralce iz vaše države

Preden se registrirate v določeni stavnici, na njihovi uradni strani in v ocenah, ki jih lahko najdete na spletu, preverite ali ta stavnica sprejema igralce iz vaše države. Nekatere države namreč spletnim ponudnikom uradno prepovedujejo, da poslujejo na njihovem ozemlju in zaradi tega igralci iz teh držav niso dobrodošli na straneh teh spletnih stavnic.  

Če prebivate v eni izmed teh držav, ki zna biti problematična, se vam lahko zgodi, da vam spletna stavnica dovoli registracijo in igranje, ko pa boste želeli dvigniti svoje dobitke, se stavnica začne sklicevati splošne pogoje uporabe in vam suspendira račun, da denarja ne morete dvigniti. Zato je res pomembno, da preberete splošne pogoje uporabe preden se registrirate v katerikoli spletni športni stavnici, za vas pa imamo tudi majhen trik, da ste lahko popolnoma prepričani:

NASVET: Če niste prepričani, je najbolje, da kontaktirate spletno stavnico preko možnosti live chat, preden položite svoj prvi depozit.

Vaše vprašanje naj bo neposredno: »Živjo, sem igralec iz (država). Zanima me, ali sprejemate igralce iz (država) in ali bom lahko dobil bonus, igral in prejel dobitke ter jih dvignil v vaši spletni stavnici?«

Če je odgovor DA, potem naredite screenshot in ga shranite!

2. Spletna stavnica, ki ima popoln ali zelo dober ugled

To je vedno pomemben podatek, ki ga morate imeti preden se odločite registrirati v katerikoli športni stavnici. Vsako podjetje in vsaka spletna stran je namreč kot lepo zavito darilo. Od zunaj izgleda sijajno in fantastično, ko pa darilo odprete, se lahko zgodi, da ven skoči nekaj nepričakovanega. 

Zato je izredno pomembno prebrati čim več ocen in pogledati ali je v preteklosti med spletno stavnico in igralci prišlo do kakšnih nesoglasij, in kako se je športna stavnica v takih primerih odzvala. Bodite torej predvsem pazljivi na primere, v katerih so igralci neposredno obtožili spletne ponudnike, da so se do njih vedli nekorektno. 

3. Zakonska regulacija in licence 

Vsaka športna stavnica ima svoj sedež v neki državi, vsak država pa ima posebna pravila in zakonsko regulacijo glede spletnih iger na srečo. Da lahko poslujejo kot spletne stavnice, morajo ta podjetja imeti licenco za organiziranje iger na srečo.

Obstajata dve vrsti licence, ki jih ima lahko športna stavnica:

  1. Licenca, s katero določena država svojim državljanom dovoljuje spletno igranje iger na srečo (The united Kingdom Gambling Commission, licenca države Belgije itd.),
  2. Licenca države ali sodne oblasti, ki športnim stavnicam, ki se nahajajo pri njih, dovoljuje, da poslujejo mednarodno (Malta Gambling Authority, Curaçao, Gibraltar itd.).

Ti licenci vam zagotavljata določeno mero gotovosti v primeru težav s spletno športno stavnico, saj se lahko obrnete na regulatorja, ki je določenemu podjetju izdal dovoljenje in tako poiščete pomoč pri zaščiti svojih pravic. Obstajajo bolj in manj strogi regulatorji, ampak v primeru, da ima vaša spletna stavnica licenco UKGC, Malta ali Curaçao, imate precej dobre možnosti, da se vaša pritožba vzame resno. 

4. Ponudba športov in stavniških trgov 

Če rajši stavite na nek določen šport, je povsem logično, da iščete spletno stavnico, ki ima velik izbor lig in tekem iz tega športa. Naš seznam ocenjenih stavnic vam bo zagotovo v pomoč pri selekciji, saj v vsaki oceni posvečamo posebno pozornost izboru športov in kvaliteti stavniških trgov, ki jih stavnica nudi svojim igralcem. 

Vsak posamezni igralec ima specifične potrebe in bo zagotovo iskal spletno stavnico, ki mu nudi to, kar je njemu potrebno. Najbolj priljubljeni stavniški trg pri nogometnih tekmah na svetu je vsekakor azijski hendikep – in če tudi vi najraje stavite na tem trgu, vam bo zagotovo pomembno, ali ima športna stavnica širok izbor nogometnih tekem, na katerih dovoljuje to vrsto stavniškega trga. 

NASVET: preden se odločite za registracijo v katerikoli spletni športni stavnici, pojdite na njihovo spletno stran in si malo oglejte njihovo ponudbo za tisti dan. Poglejte si, katere lige so v ponudbi in kateri trgi so dovoljeni za igro. Najbolje bi bilo, da si pogledate manj priljubljene lige, v ligi petih najboljših ima namreč večina stavnic enako ali podobno ponudbo.

Če pa so vam ljubše stave v živo, potem je zelo pomembno preveriti ali določena spletna stavnica svojim uporabnikom nudi storitev stav v živo in kakšna je kvaliteta platforme za stave v živo. 

Vsaka spletna stavnica ima svojo programsko opremo in svojo platformo za stave v živo in zelo pomembno je ugotoviti ali vam odgovarja način, na kakršnega deluje. Prav tako pomembno je preveriti ali določena športna stavnica, v okviru dela v živo svojim uporabnikom nudi možnost storitev prenosa v živo, oziroma ali boste lahko določene dogodke spremljali v živo prek svojega računalnika. 

Če niste prepričani, kaj lahko pri izbrani stavnici pričakujete od platforme v živo, si preberite nekaj naših ocen in si poglejte, kaj so naši strokovnjaki glede tega pohvalili in kaj so določenim spletnim športnim stavnicam očitali. Morda vam naše ugotovitve pomagajo, da si ustvarite sliko, kaj je potrebno pričakovati od spletne stavnice glede stav v živo in katere so trenutno najboljše spletne stavnice za stave v živo na svetu. 

5.  Višina tečajev in marž 

Še ena stvar, o kateri je potrebno podrobno razmisliti pri izbiri prave športne stavnice, kjer se nameravate registrirati. Še vedno namreč obstajajo ponudniki, ki so precej nekorektni do svojih strank in jim nudijo zelo neugodne tečaje in visoke marže, s čimer že v samem začetku sebi povečujejo možnosti za dolgotrajni profit. 

Standard industrije glede marž je 5–7 %, obstajajo pa tudi spletne stavnice, kot je recimo stavnica Pinnacle ali 1Xbet, ki svojim strankam nudijo zelo ugodne tečaje in nizke marže. 

6. Kvalitetni bonusi in promocije

Skoraj vsaka športna stavnica se z atraktivnimi in mamljivimi bonusi in promocijami trudi pritegniti čim več strank. Kvalitetni bonusi in promocije lahko igralcem precej pomagajo in jim povečajo denarna sredstva za stave. V posebnem članku na našem portalu smo že pisali o specifičnih vrstah ter tipih bonusov in promocij, ki jih lahko dobite v športnih stavnicah, zato smo povsem prepričani, da razumete, kako pomembno je to pri izbiri športne stavnice. 

Obstajajo zelo kvalitetni bonusi in promocije, ki igralcem omogočajo povišanje svojega dobička, kot tudi bonusi, ki igralce omejujejo pri igri in možnosti, da s športnimi stavami nekaj zaslužijo. Ravno zato je izredno pomembno izbrati športno stavnico, ki svojim igralcem nudi kvalitetne bonuse in promocije. 

NASVET: preden se odločite za registracijo v neki spletni športni stavnici, se koristno prebrati splošna pravila uporabe. Na ta način boste vedno točno vedeli, kaj lahko pričakujete od bonusov ali promocij, in kakšni so pogoji in pravila glede njihove uporabe.

7. Mobilne verzije spletne strani in aplikacije

Bet on the go je z vsakim dnem bolj popularno med igralci stav, zato je izjemno pomembno, da ima vaša izbrana športna stavnica kompatibilno verzijo spletne strani za mobilne naprave in ločene aplikacije. 

Razlike med mobilno verzijo spletne strani in aplikacijo so le lepotne narave in so odvisne od vaših preferenc, mislimo pa, da mora imeti kvalitetna športna stavnica v svoji ponudbi oboje, da se ima lahko za eno izmed najboljših stavnic za igralce v Sloveniji

8. Spletna stavnica je na voljo v vašem jeziku

Tole morda niti ni tako pomemben nasvet, ampak vedno je dobro, če lahko izbrano stavnico kontaktirate v maternem jeziku. Dandanes se veliko število športnih stavnic potrudi, da svojo spletno stran prevedejo v čim več jezikov, tako da imamo stavnice, ki so prevedene v okoli 30 jezikov. 

Če vam angleščina ni blizu, je zelo pomembno, da najdete spletno športno stavnico, ki je prevedena v vaš jezik. To vam lahko koristi tudi pri branju splošnih pravil uporabe spletne strani ali bonusov, saj se to lahko izkaže kot velik plus, ne glede na to, kako dobro obvladate nek jezik.  

9. Stavnica nudi kvalitetno podporo uporabnikom

V naših ocenah smo že večkrat pisali, kako zelo pomembna je kvalitetna podpora uporabnikom v vsaki spletni športni stavnici. Hitra, kvalitetna in usposobljena pomoč uporabnikom je hrbtenica vsakega podjetja v svetu spletnih stav in je zelo pomembno izbrati ponudnika, ki ima profesionalno in hitro podporo uporabnikom. 

Kar se tiče podpore uporabnikom, je pomembno sledeče:

  1. Idealno je, da ima stavnica live chat, ki je na voljo tekom celega dne (24/7).
  2. Zaželeno je, da je oseba, ki dela kot live chat operater, prijazna in usposobljena. Predvsem zato, ker nekatere športne stavnice zaradi zmanjšanja stroškov najemajo operaterje iz držav tretjega sveta, ki slabo govorijo jezik, njihovo znanje o svetu stav in športnih stavnic pa je v najboljšem primeru vprašljivo.
  3. Podpora prek emaila s hitrim in učinkovitim odzivom. Zelo je frustrirajoče, ko pošljete email z vprašanjem in na odgovor čakate dva dni,
  4. Telefonske številke, na katere nekdo odgovarja, pogosto se namreč zgodi, da kličete objavljeno telefonsko številko, a ne uspete dobiti veze in nihče se ne javi.
  5. Pravzaprav bi bilo povsem sprejemljivo, če bi športna stavnica kot način komunikacije s svojimi strankami, uporabljala družbena omrežja, kot so Skype, Facebook, Twitter ali Instagram. 

10. Možnosti pologa in dviga denarja

Ko se odločate pri kateri športni stavnici se je vredno registrirati, je vsekakor izredno pomembno razmisliti, kakšne so vaše opcije pologa in dviga denarja. Poleg samih možnosti se je potrebno dobro podučiti tudi stroških transakcij in potrebnega časa, da se transakcija izvede. 

Zato v naših ocenah pod drobnogled vzamemo tudi temo pologa denarja in plačilnih metod, tako da, če imate kakršnekoli dvome o tej temi, vam priporočamo, da si preberete kakšno izmed ocen stavnic na našem portalu. 

NASVET: prej ali slej bo športna stavnica od vas zahtevala, da potrdite svojo identiteto. Sploh, ko boste želeli izplačati denar, zato vam priporočamo, da imate vnaprej pripravljen fotokopiran osebni dokument, osebno izkaznico ali potni list, in račun (elektrika, telefon), na katerem se vidi vaše ime. KYC (Know Your Customer) je strog postopek, ki ga brez izjeme izvajajo vse stavnice.

Zaključek

Izbira športne stavnice ni preprosta stvar, je pa zelo pomembna, ker je od izbire stavnice odvisno ali boste v profitu ali na izgubi. Premislite in se pametno odločite, če pa niste prepričani si preberite nekaj naših ocen. Morda vam pomaga.

Najboljše stavnice v Sloveniji

Bonus dobrodošlice:
100% do 122€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Bonus dobrodošlice:
100% do 150€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Bonus dobrodošlice:
100% do 100€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce