Stockport County – Sutton United: Stavna napoved 29.10.2022

Home » Stockport County – Sutton United: Stavna napoved 29.10.2022
Stockport County - Sutton United

Ekipi, ki sta v preteklih dveh sezonah napredovali iz National lige se bosta sploh prvič pomerili na četrti stopnički angleške nogometne piramide.

Stockport County

Stockport je v zadnji sezoni napredoval iz National lige kot prvak. Pred več kot desetletjem so bili v tretjem rangu angleškega nogometa, a so zdrsnili v šesti. Najprej so leta 2019 napredovali v peto ligo, letos pa v League Two (četrta liga).

Eden ključnih trenutkov novejše zgodovine se je zgodil na začetku leta 2020, ko je klub kupil premožni lastnik Mark Stott. Počistil je vse dolgove in začel vlagati veliko denarja v igralce. Stockport je imel v pretekli sezoni v National ligi zelo močno ekipo in v tej sezoni v League Two situacija ni nič drugačna.

Pred začetkom sezone je bil Stockport eden izmed favoritov za naslov in napredovanje v League One. A sezono so začeli zelo počasi in trenutno so 16. z 18 točkami. Po devetih tekmah so dosegli dve zmagi, a od takrat napredujejo. Stockport je v nizu treh zaporednih zmag in štirih zmag na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih. Trikrat zapored so ohranili mrežo nedotaknjeno.

Obstaja prostor za izboljšave v vseh vidikih ekipe, vendar se zdi, da gre Stockport v zadnjih nekaj tednih naprej. Razpored v naslednjih nekaj tekmah je zelo optimističen in povprečna ligaška pozicija njihovih nasprotnikov v naslednjih osmih tekmah je 15,4.

Sutton United

Sutton je leta 2021 tudi napredoval iz National lige kot prvak. Ta klub ima meteorski vzpon v zadnjih nekaj letih. Pred desetimi leti so igrali v sedmem angleškem nogometnem rangu. V zadnji sezoni League Two je bil Sutton eno večjih presenečenj v diviziji. Pred začetkom sezone so bili kandidati za izpad in so sezono končali na neverjetnem 8. mestu z le eno točko za šestim in sedmim mestom na lestvici.

Toda to sezono je Sutton precej šibkejši, saj je nekaj odličnih igralcev zapustilo klub. Dva od treh najboljših strelcev sta tudi zapustila klub. Nimajo sreče s poškodbami, sploh v obrambi, ob vseh teh težavah pa je Sutton trenutno na 15. mestu na lestvici, kar je dobro.

Sutton je v katastrofalnem nizu rezultatov. Zmagali so le eno od zadnjih sedmih tekem in so ena najslabših gostujočih ekip v ligi z le eno zmago in petimi osvojenimi točkami. To sezono jim ni uspelo zadeti na 50 % tekem v gosteh (4/8).

H2H

Od leta 2019 do 2021 so štirikrat igrali v National ligi. Tri tekme so se končale z remijem, Sutton pa ima eno zmago. Vse štiri tekme so se končale z manj kot 2,5 zadetka.

Poškodbe

Stockport County: Macauley Southam in Connor Lemonheigh-Evans sta poškodovana.

Sutton United: Craig Eastmond in Louis John sta vprašljiva. Aaron Pierre, Ben Goodliffe in Alistair Smith so poškodovani.

Stockport County – Sutton United napoved

Ti klubi so na 16. in 15. mestu na lestvici, vendar je razlika v tem, da je forma Stockporta čedalje boljša in se vzpenjajo na lestvici, forma Suttona pa trenutno ni odlična in izgubljajo mesta na lestvici.

Stockport ima eno najmočnejših ekip v League Two in na svoji strani imajo zagon za to tekmo. Sutton je tudi porazna ekipa v gosteh in po našem mnenju ima Stockport odlično priložnost za nadaljevanje dobrega niza.

Datum in ura: 29.10.2022, 16.00

Napoved: Stockport zmaga

Kvota: 1.72

StavnicaBet365

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja