UFC 284: Makhachev vs Volkanovski: Stavna napoved

Home » UFC 284: Makhachev vs Volkanovski: Stavna napoved
ufc 284

Pred vrati je težko pričakovani dvoboj dveh najboljših UFC borcev. Na dogodku UFC 284 bomo v glavni borbi večera videli nastop P4P številka 1 na svetu in prvaka peresne kategorije Aleksandra Volkanovskega, ki bo skušal zmagati nad P4P številko 2 in prvakom lahke kategorije Islamom Makhacevom. V “soglavnem” dvoboju večera bomo dobili začasnega prvaka peresne kategorije in naslednjega izzivalca za naslov v kategoriji do 66 kilogramov (peresna). To bo boj med Yairom Rodriguezom in Joshom Emmettom.

Na žalost bomo poleg omenjenih borcev imeli v preostalih 11 dvobojih večera le še enega uvrščenega borca ​​na celotni PPV delu UFC 284 in to je 12. izzivalec v poltežki kategoriji Jimmy Crute, ki se bo pomeril proti Alonzu Menifieldu.

Dogodek se začne ob polnoči s sobote na nedeljo, glavni del pa se začne ob 4. uri zjutraj. Dvoboj Volkanovski vs. Makhachev pričakujemo okoli 06.00! Preliminarni del programa, ki se začne ob 00.00, lahko spremljate preko UFC Fight Pass, katerega mesečna naročnina znaša 10 $. Osrednji program lahko spremljate na kanalu SK Fight od 4.00 dalje.

V tem članku najdete naše predloge za stave. O tem kaj si o borbah misli eden od štirih srbskih UFC borcev Duško Todorović, ter njegove napovedi najdete tukaj.

Yair Rodriguez vs Josh Emmett

S prvakom kategorije Aleksandrom Volkanovskim, ki se bori za naslov prvaka v lahki kategoriji na UFC 284, je UFC na istem dogodku načrtoval tudi začasno borbo za naslov prvaka v peresni kategoriji.

Josh Emmett (18-2; UFC 9-2) se bo boril proti Yairu Rodriguezu (14-3; UFC 9-2) za začasni pas v peresni kategoriji. Nesporni prvak v peresni kategoriji Volkanovski se bo v glavnem borbi boril za naslov prvaka v lahki kategoriji proti Islamu Makhachevu, za nadaljevanje peresne kategorije pa se bo Emmett srečal z Rodriguezom, pri čemer ima zmagovalec zagotovljen napad na pas in boj z Volkanovskim, ko se vrne v kategorijo do 66 kilogramov.

Yair Rodriguez ima tako kot Emmett 11 borb v UFC in je z enakim razmerjem zmag in porazov (9-2) drugi izzivalec v kategoriji, medtem ko je Emmett na petem mestu. Od leta 2018 do danes se je Rodriguez boril le 4-krat, trikrat pa je zmagal. V ikoničnem boju proti Chan Sung Jungu (Korean Zombie) na sodniški odločitvi je Yair izgubil dvoboj. V zadnji sekundi pete runde (24:59) je Rodriguez s komolcem udaril Korean Zombieja in ga nokavtiral. To je bil eden najbolj neverjetnih nokavtov v zgodovini UFC. Nato je s soglasno sodniško odločitvijo premagal Jeremyja Stephensa, leta 2021 pa je bil v odlični borbi proti Maxu Hollowayu poražen s sodniško odločitvijo. Lani v 7. mesecu je z zmago nad Brianom Ortego v prvem krogu dobil priložnost za boj za začasni pas.

Josh Emmet je borec, o katerem se zelo malo govori. Trenutno je v nizu 5 zmag, poraza pa ni zabeležil že od leta 2018. V nizu petih zmag je premagal: Mirsada Bektića, Michaela Johnsona, Shana Burgosa, Dana Igeja, v zadnji borbi pa je zmagal s soglasno sodniško odločitvijo nad Calvinom Kattarjem. Ta 37-letni borec ima močne udarce in z enim natančnim udarcem lahko odloči o zmagovalcu.

Nasveti za stave:

Napoved: Zmaga Yair Rodriguez po odločitvi sodnika

Kvota: 2.50

Stavnica: 22Bet

Bonus dobrodošlice:
100% do 122€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Alexander Volkanovski vs Islam Makhachev

Aleksandar Volkanovski bo imel ta konec tedna priložnost za pisanje zgodovine doma. UFC prvak v peresni kategoriji se bo 12. februarja 2023 pomeril z novopečenim prvakom v lahki kategoriji Islamom Makhachevom na glavnem dogodku UFC 284 v Perthu v Avstraliji. Dogodek bo potekal v RAC Areni.

Volkanovski (25-1; UFC 12-0) se bo vrnil v lahko kategorijo prvič po svojem debiju v UFC leta 2016. Tokrat so vložki veliko višji, saj želi postati peti dvakratni prvak v zgodovini organizacije. Volkanovski je izrazil željo, da ostane zelo aktiven, saj meni, da je v najboljših letih in želi izkoristiti vse prednosti.

Na poti do dvakratnega naslova prvaka mu bo stal Islam Makhachev (23-1; UFC 12-1), ki je osvojil naslov prvaka v lahki kategoriji z zmago nad Charlesom Oliveiro na UFC 280 oktobra. Med intervjujem po dvoboju je Makhachev povabil Volkanovskega v oktogon, da bi začel graditi hype za njun dvoboj med obema prvakoma.

Po edinem neuspehu v karieri leta 2015 se je Makhachev prebil skozi lahko kategorijo in dosegel 11 zaporednih zmag, vključno s petimi zaporednimi prekinitvami na poti do zlata UFC. Makhachev bo svojo prvo obrambo naslova iskal proti Volkanovskemu, ki je v kategoriji do 66 kilogramov svoj naslov branil štirikrat.

Nasveti za stave:

Napoved: Zmaga Makhachev (submission)

Kvota: 1.50

Stavnica: 22Bet

Bonus dobrodošlice: 
100% do 25€
Pri prvem depozitu
*Velja za vse nove igralce

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja